yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3719
EURO
34,6959
ALTIN
2.391,33
BIST
10.164,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

YARI FİNALİSTLER BELLİ OLDU

YARI FİNALİSTLER BELLİ OLDU
07.04.2024 15:51
0
A+
A-
  • HDI Sigorta Yalova VİP’in de mücadele edip çeyrek finalde elendiği Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde son 8 maçlarının ardından yarı finalistler belli oldu.

Üç takımın son 4’e kaldığı play-off çeyrek finalinde son bilet Ankara temsilcisi Botaş Gelişim’in oldu. 01 Adana Basketbol’u deplasmanda deviren Botaş Gelişim, yarı finale adını yazdırdı.

 

Onur ERDİK

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde normal sezonun ardından play-off karşılaşmaları tüm hızıyla sürüyor. Ligi zirvede bitiren Zonguldakspor Basket 67’den sonra Süper Lig’e yükselecek ikinci takımı belirleyecek play-off mücadeleleri kapsamında çeyrek final olan son 8 turu müsabakaları yapıldı. Ligi 2 ile 9.sıra aralığında bitiren ekiplerin kozlarını paylaştığı çeyrek finalde üç takım, daha önce yarı finale yükselmeye hak kazanmıştı. Bir biletin kaldığı bu turda Botaş Gelişim, deplasmanda 01 Adana Basketbol’u devirip son 4’e adını yazdırdı.

Periler, Gürespor’a elendi..

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek finalinde mücadele veren temsilcimiz HDI Sigorta Yalova VİP, son 8 turunda Balıkesir ekibi Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’a elendi. Serinin ilk maçında deplasmanda rakibine 79-67 boyun eğen turuncu-sarılı takımımız, Yalova’daki rövanşı da uzatma çeyreğinin ardından 78-77 kaybetti ve seriyi 2-0 kazanan Güre adını yarı finale yazdırdı. YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol da Emlak Konut Gelişim’i maç vermeden 2-0’la eledi ve son 4’e kaldı. Danilo’s Pizza Bursa Antspor, Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor’u her iki maçta da geçerek yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

Son bilet Botaş Gelişim’in..

Play-off yarı finaline yükselen son takım ise belli oldu. Geçtiğimiz Cuma akşamı Adana Menderes Spor Salonu’nda oynanan maçta Botaş Gelişim, 01 Adana Basketbol’u 80-69’luk skorla geçerek seride durumu 2-1 yaptı ve yarı finale adını yazdırdı. İlk çeyreği 28-19 önde geçen Ankara temsilcisi, devre arasına 45-35’lik avantajla girdi. Üçüncü periyot sonunda 63-52 önde olan Botaş Gelişim, üstünlüğünü korudu ve mücadeleden 80-69 galip ayrılarak son 4 takım arasına kaldı.

Eşleşmeler belli oldu..

Öte yandan play-off çeyrek final maçlarının ardından yarı final eşleşmeleri de belli oldu. YTR Gayrimenkul ile Botaş Gelişim, yarı finalin ilk ayağında birbirine rakip olurken, temsilcimiz Yalova VİP’i eleyen Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor da Danilo’s Pizza Bursa Antspor ile eşleşti. TKBL play-off yarı final serisinde 3 galibiyete ulaşacak iki takım, büyük finale yükselme başarısı gösterecek.

İlk maçlar 9 Nisan’da..

Play-off yarı final serisinde ilk maçlar, 9 Nisan Salı günü oynanacak. Saat 17.30’da Gürespor ile Bursa Antspor takımları karşılaşacak. Saat 18.00’de ise Bodrum Basketbol ile Botaş Gelişim kozlarını paylaşacak. İkinci müsabakalar 11 Nisan Perşembe günü olacak. Üçüncü ve son mücadeleler ise 14 Nisan Pazar günü oynanacak. 3 galibiyet alacak takımların finale yükseleceği yarı final eşleşmelerinde eşitlik durumu söz konusu olursa bu kez seri uzamış olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.