yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

‘YALOVA’YI DAHA İYİ YERLERE GETİRECEĞİZ’

‘YALOVA’YI DAHA İYİ YERLERE GETİRECEĞİZ’
12.06.2023 18:13
0
A+
A-
  • AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında partililer, Yalova ve ülke geneline ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

..”Gerek Yalova’da gerek Türkiye’de tek düşüncemiz; Yalova’ya daha çok hizmeti nasıl yapabiliriz? Seçimden sonra düşmanlıklar hiçbir zaman olmadı ama karşı tarafın algı oyunları ile neler yaptığına hepimiz şahit olduk.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

AK Parti İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Kaytazdere Belediyesi’nin AK Parti’ye geçmesi dolayısıyla bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. AK Parti il binasında yapılan toplantıda; AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ile Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, İl Başkanı Umut Güçlü, Kaytazdere Belediye Başkan Vekili Korhan Tan da hazır bulundu.

‘Yalova’yı çok daha iyi yerlere getireceğiz’

Kaytazdere Belediyesi’nin AK Parti belediyeciliği ile buluşacağını söyleyen AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, Kaytazdere Belediye Başkan Vekili Korhan Tan’a hayırlı olsun temennilerinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmeler de yapan Güçlü, “Seçimler demokrasinin en üst seviyeye ulaşma gündemleridir. Bu seçimde de Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımız, AK Parti’ye teveccühlerini tekrar göstermişlerdir. Gerek Yalova’da gerek Türkiye’de tek düşüncemiz; Yalova’ya daha çok hizmeti nasıl yapabiliriz? Seçimden sonra düşmanlıklar hiçbir zaman olmadı ama karşı tarafın algı oyunları ile neler yaptığına hepimiz şahit olduk. Bunların hepsinin nasıl bir algı oyunu olduğunu ve nasıl kaybettiğini, vatandaşın ferasetinin en büyük kazanım olduğunu bir kez daha gördük. Türkiye Cumhuriyeti’nde, Yalova’da yaşayan tüm vatandaşlarımıza bu seçim zaferi için çok teşekkür ediyoruz. Milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, belde başkanlarımız ile Yalova’da bir taş üstüne ne koyabiliriz? Baraj çalışmalarını nereye taşıyabiliriz? Yalova’mıza bir spor tesisi nasıl kazandırabiliriz? OSB’lerimiz ile alakalı gerekli altyapıyı nasıl sağlayabiliriz? Biz tamamen bunlar için çalışacağız. 5 sene sonunda Yalova’yı çok daha iyi yerlere getireceğiz” dedi.

‘AK Parti Kaztazdere Teşkilatında kurucu üyeliği yaptım’

4 yıl boyunca CHP’de belediye meclis üyeliği görevinde bulunduğunu belirten Kaytazdere Belediye Başkan Vekili Korhan Tan, “Adaylık konusunda fikir ayrılığımız oldu. Bu açıdan partiden ayrılmak zorunda kaldım. AK Parti’ye uzak biri değilim. AK Parti Kaytazdere Teşkilatında kurucu üyeliği yaptım. Hakkımda olumlu, olumsuz konuşmalar duyuyorum. AK Partili meclis üyesi ağabeylerim, arkadaşlarım onların da teveccühü ile bu göreve geldik. Belde halkım da sağ olsun, çoğu arkamda oldu. AK Parti’ye geçtiğimiz için daha büyük hizmetlerin geleceğine inanıyorum. Hepimiz için hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

‘Desteğin takipçisi olacağız’

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yalova’nın yüksek bir oy oranı ile Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdiğini dile getiren AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, “Yalova’mıza çok teşekkür ediyoruz. Seçim bitti, iki haftadır parlamentoda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Yapacak işimiz çok, yeni bir yüzyılın inşası için çalışmalar yapacağız. Ahmet vekilim ile birlikte Yalova’nın, Cumhurbaşkanımıza ve partimize sağladığı desteğin takipçisi olacağız. Yalova’ya hizmet noktasında elimizden geleni yapacağız. Bütün vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltmek için canla, başla çalışacağız. Kaytazderemize ve Korhan beye hayırlı olsun. Beldemizi de AK Parti belediyeciliğiyle buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

‘Belediye olarak hizmetlerimize devam edeceğiz’

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk da bir söz aldı. Tutuk, “AK Parti kadroları olarak, birinci vazifemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın görevine devam etmesiydi. Ülkemiz iki turlu seçimle ilk defa karşılaştı. İlk turda parlamentonun büyük bir bölümünü alarak, biz başarılı olduk. İkinci turda da milletimizin teveccühü ile Cumhurbaşkanımızı görevine devam ettirdik. Yalova’mıza ve milletimize teşekkür ediyorum. Önümüzde yerel seçimler var. Belediye olarak hizmetlerimiz artarak devam edecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gösterdiğimiz başarıyı daha da artırarak yerel seçimlerde de göstereceğiz” dedi.

‘AK Parti teşkilatlarının varlığı en büyük gücümüz’

“Ülkemizde ve Yalova’mızda son derece demokratik olgunluğu yüksek bir seçim kampanyasını geride bıraktık” diyen AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, “İkinci tur seçimlerini ülkemiz ilk defa tecrübe etmiş oldu. Bizim açımızdan iki milletvekili ile yola devam etmemiz, Yalova’da açık ara parti olarak önde olmamız, Sayın Cumhurbaşkanımızın da birinci turu önde tamamlaması, ikinci turda da Sayın Cumhurbaşkanımızın seçilmesi bizim açımızdan önemli bir başarı kriterleriydi. Bunların her birini teker teker yerine getirdik. Yalova’mızın neresine gittiysek orada vatandaşımız bizi bağrına bastı. Vatandaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı organize eden, koordine eden güçlü AK Parti teşkilatlarının varlığı en büyük gücümüzdü. Bu güçlü kadroyla, yerel seçimlerde de çok güçlü bir netice alacağımıza; heyecanımızı ve gayretimizi geleceğe daha da artırarak taşıyacağımıza eminiz” ifadelerini kullandı.

Büyükgümüş, Cumhur İttifakı’na teşekkür etti

Cumhur İttifakı’na destek veren partilere de teşekkür eden Büyükgümüş, “Cumhur İttifakı olarak Yalova’mızda çok uyumlu, siyasetin bütün nazik boyutlarının hepsini gözeterek, güçlü bir çalışma sürdürdük. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi için, parti farklılıklarımızı bir kenara bırakıp, Türkiye Yüzyılı idealinde bir araya geldik. Milliyetçi Hareket Partisi’ne, Büyük Birlik Partisi’ne, HÜDAPAR’a, Demokratik Sol Parti’ye şükranlarımı sunuyorum. Bizle beraber Cumhurbaşkanımızın seçilmesi için seferber oldular. Korhan başkanımıza, teşkilatımıza ve Kaytazderemize bu sonuçların hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 ‘Yalova’da AK Parti üzerine başka teşkilat yok’

AK Parti teşkilatlarının Yalova’da oldukça başarılı ve tecrübeli olduğunu söyleyen Güçlü, “Bu seçimin verdiği ivme ile Yalova’da tüm belediyelerde iddialı bir şekilde, adaylarımızla elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza inanıyoruz. Bu hedefimizi, bugün Korhan bey ile gerçekleştirdik. İnşallah orada da seçimi alacağız. Diğer ilçelerde de alacağız. Gerek ilçe gerek belde başkanlarımızla sonucun bize getirdiği etkileri devamlı paylaşıyoruz. Toplantılarımıza devam edeceğiz. Yalova olarak söylüyorum: iki milletvekilimiz, belediye başkanlarımız ve ilçe başkanlarımızla çok güçlü bir yapıdayız. Şu an görevde olan kadro çok tecrübeli. Yalova’da her dönem milletvekilleri değişirdi. Bu dönem sadece iki ilin milletvekilleri değişmedi; biri Çankırı, biri Yalova. İnsanların seçim tecrübeleri artıkça daha farklı çalışmalar ortaya koyuyor. Biz de bu çalışmalarımızı yapacağız. AK Parti teşkilatının üzerine Yalova’da başka bir teşkilatın olmadığını düşünüyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.