yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3525
EURO
34,7677
ALTIN
2.392,26
BIST
10.248,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

‘YALOVA’YI BÜYÜTEBİLİRİZ, GELİŞTİREBİLİRİZ’

‘YALOVA’YI BÜYÜTEBİLİRİZ, GELİŞTİREBİLİRİZ’
13.04.2023 20:30
0
A+
A-

‘YALOVA’NIN OKSİJEN ORANI ALTINOLUK’TAN DAHA FAZLA!’

“ÇOK ACİL! Armutlu-Nato yolunun bitmesi, Yalova’daki trafik sorunun çözülmesi lazım!”

  • 2008-2009 yılları arasında Esenköy Belediye Başkanlığı görevinde bulunan, eski il başkanı, İYİ Parti’nin 1. sıra milletvekili adayı Ayhan Küçük, HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu.

..”Yalova’mız büyük sanayi şehri değil, tarım şehri hiç değil. Dolayısıyla turizm anlamında yatırım yapılması gerekiyor. Turizmde daha teşvik edici çalışmalar olması lazım.”

 

  • Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İYİ Parti’nin 1. sıra milletvekili adayı Ayhan Küçük, İYİ Parti iktidarında Yalova’nın doğal güzelliklerini ön plana çıkarmak adına çalışmalar yürüteceklerini söyleyerek, HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu.

İlk start Esenköy’den başlayacak

Saha çalışmalarına Cumartesi günü Esenköy’de başlayacaklarını ifade eden Ayhan Küçük, “Hem bireysel hem de parti olarak esnaflarımız, vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geliyoruz. Toplu bir organizasyonla saha çalışmalarına bu hafta Esenköy’de başlayacağız. Önümüzdeki hafta sahilde seçim irtibat ofisimiz olacak. İlçe seçim ofislerimiz hazır. Seçimi bekliyoruz” dedi.

‘Yalova’daki trafik sorununun çözülmesi lazım’

“Yalova’da eksik kalmış ne varsa onları yapacağız” diyen Ayhan Küçük, şunları söyledi: “Çok acil Armutlu- Nato yolunun bitmesi, Yalova’daki trafik sorunun çözülmesi lazım. Yalova, 3 tane büyük metropolün ortasında olma sebebiyle cazibe merkezi. Yalova’mız büyük sanayi şehri değil, tarım şehri hiç değil. Dolayısıyla turizm anlamında yatırım yapılması gerekiyor. Turizm anlamında daha teşvik edici çalışmalar olması lazım. 2 tane ilçemizde sıcak su mevcut. Bu alanda Termal’de tam kapasite çalışma yok, Armutlu da aynı şekilde. Sıcak su bölgelerinde ciddi çalışmalar, ciddi yatırımlar yapılmalı. Yalova’nın fiziki yapısı buna müsait. Turizm anlamında bireysel değil, ortaklaşa çalışmalar yürütülmeli. Merkezi hükümetle koordine olarak bu çalışmaların yapması lazım. Akabinde üniversite şehri olma yolunda atacağımız adımlar olacak. Üniversite şehri olmamız için biraz zamana ihtiyacımız var. Üniversitemizde yer yer yeni branşlar açılıyor. Ciddi bir üniversite şehri de olacağız, bunun iddiası içerisindeyiz. Üniversitenin konumu çok güzel bir yerde, büyümeye müsait bir alanda. Yalova’yı ciddi anlamda büyütebiliriz, geliştirebiliriz. Bunun için elimizden geleni yapacağız.”

‘Projelerimizi liyakate uygun olarak hayata geçireceğiz’

Yalova’nın önceliğinin kentsel dönüşüm olduğunu dile getiren Küçük, İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir’in de bu konuda önemli çalışmalarının olduğunu söyledi. Küçük, “İYİ Parti genel merkezimiz liyakate önem veren, her şeyi uzmanına sorarak hareket eden bir yapılanma. Dolayısıyla Yalova’da ve tüm illerde projelerimizi liyakate uygun olarak hayata geçireceğiz. İl Başkanımız Osman Kendir’in, jeoloji mühendisi olması sebebiyle depremle ilgili çalışmaları var. Biz de O’nun mühendisliğini rehber alarak, işin uzmanları ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çünkü; Yalova deprem bölgesi. Bu konuda kentsel dönüşüm çok önem arz ediyor. Bir an önce çalışmaların başlaması lazım” ifadelerini kullandı.

‘Esenköy’de deniz ulaşımını çözmüştük’

Esenköy belediye başkanlığı yaptığı dönemde de birçok projeyi hayata geçirdiğini belirten Küçük, “Esenköy belediye başkanlığı yaptığım dönemde çok önemli olan deniz ulaşımını beldemizde çözmüştük. Deniz ulaşımını çeşitli firmalarla sağladık. 15 yıl önce başlattığımız proje, şu an hala beldemizde hizmet veriyor. Bir yeri geliştirmenin en iyi enstrümanlarından biri; ulaşımı, konaklamayı ve sosyal donatı alanlarını geliştirmektir. Esenköy’de ulaşım sorununu çözmüştük, böyle olunca çok hızlı bir gelişim oldu” dedi.

‘Yalova’nın oksijen oranı Altınoluk’tan daha fazla’

Yalova’nın, ‘Oksijen deposu’ tabiri ile anılan Altınoluk’tan daha fazla temiz havaya sahip olduğunu kaydeden Küçük, “Belediye başkanlığım dönemimde Altınoluk’a gittim, orada araştırmalar yaptım. İddia ediyorum; Yalova’nın oksijen oranı Altınoluk’tan daha fazla. Bununla alakalı çalışmalar yaptım, ancak yarım kaldı. Bu çalışmaları mutlaka tamamlamamız lazım. Yalova’mızın özellikle Çınarcık ve Armutlu bölgesi, Samanlı dağları ve dere yataklarının da katkılarıyla ciddi anlamda bir oksijen deposu oluşturuyor. Bunu belgelemek gerekiyor. Bu çalışma Yalova’mız için çok önem arz edecek. Yalova’mız için bütün projelerimizi gerçekleştirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.