yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

YALOVA’YA ÇOK YAKIŞACAK!

YALOVA’YA ÇOK YAKIŞACAK!
29.12.2023 15:26
0
A+
A-

 

  • Haber / Zeynep Taştan

İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan, Yalova-Termal-Çınarcık kavşağındaki yaklaşık 25 dönüm arazi üzerinde gerçekleşecek AVM+Otel+Rezidans yatırımında yavaş yavaş inşaat aşamasına geliniyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yatırıma ilişkin HABERCİ’nin sorularını cevaplamış ve aşama aşama gelinen süreci Yalova kamuoyuyla paylaşmıştı. Yatırımın gecikmesinden ötürü kamuoyunda gelişen soru işaretlerini cevaplayan Yılmaz, İl Özel İdaresi’ne ait olan toplam 25 bin 263 m2 araziye ilişkin ihalenin 8 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirildiğini, 640 milyon TL sözleşme bedeli olan ve arsa satışı karşılığında idareye 182 milyon TL gelir sağlayacak projenin başlangıç ve bitiş süresine ilişkin herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını dile getirmişti.

  • Yer teslim tarihi yeniden revize edilmişti.

Bilindiği gibi ihale sözleşmesi 3 Ekim 2022 tarihinde imzalanmış, 14 Ekim 2022’de ise yer teslimi gerçekleşmişti. Ancak, ek hizmet binası, yemekhane, lojmanlar ve atölyenin boşaltılamamasından ötürü 17 Ekim 2022’de iş durdurulmuş ve yer teslim tarihinde revize yapılarak, geçtiğimiz ayın (Kasım) 29’unda tüm binalar boşaltılmak suretiyle yeni yer tesliminin gerçekleştiği açıklanmıştı.

  • Bundan sonraki yatırım süreci nasıl işleyecek?

İmar durumuna uygun şekilde hazırlanan mimari proje doğrultusunda arazide 66 adet sondaj yapıldı ve zemin etüt raporları Yalova Belediyesi’nce onaylandı. Hazırlanan taslak mimari proje Yalova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile paylaşıldı; ilgili kanun ve yönetmelikler doğrultusunda gerekli düzenlemeler tamamlanmak üzere. Söz konusu arsaya ilişkin olarak, İl Özel İdaresi’ne ait ek hizmet binası, yemekhane ve lojmanlar boşaltıldı, yıkım çalışmaları tamamlanıyor. Atölye ve araç bakım birimlerinin de birkaç hafta içinde kurumun Taşköprü’deki yerine taşınacağı öğrenildi.

  • Yüklenici firmalar önümüzdeki aylarda Yalova’da.

Yüklenici firmalar olan Binbay Yapı İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. ile İzbay İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin yapı ruhsatını almasını müteakip hafriyat çalışmalarını tamamlayacağı ve zemin iyileştirme çalışmalarına başlayacağı bildirildi. En geç Mayıs 2024’te ilk kazmanın vurulacağı ve sözleşmeye uygun şekilde 2026 yılı sonlarında AVM+Otel+Rezidans yatırımının yaşam bulacağı açıklandı.

  • 50 bin m2 kapalı alana sahip dev proje.

Yaklaşık 50 bin m2 kapalı alana sahip olacak projede ortaya çıkacak mal değerinin % 28,44’lük kısmı İl Özel İdare’ye ait olacak. (Elde edilecek nakit gelirinin dışında.)

  • 7 bin m2 taban alanda zemin+6 kat.

Zemin+6 kat olarak inşa edilecek AVM+Otel+Rezidans projesi, 7 bin m2 taban alanda, toplam 50 bin m2 kapalı alana sahip olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.