yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

‘YALOVA’YA BAKIŞ AÇINIZI DEĞİŞTİRİN!’

‘YALOVA’YA BAKIŞ AÇINIZI DEĞİŞTİRİN!’
10.04.2022 16:16
0
A+
A-

 

  • Haber / Zeynep TAŞTAN

İl Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Yalova Valisi Muammer Erol, toplantıya katılan bölge müdürlerine sert çıktı. Yalova’nın ihmal edildiğini söyleyen Vali Erol, karayollarının Yalova’ya olan bakış açısını değiştirmesi gerektiğini ifade etti. Karayolları Kamu- Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdür Yardımcısı Erdoğan Dedeoğlu’nun Kılıç yolu ile ilgili sunumunun ardından konuşan Vali Muammer Erol, “Vatandaş 3’ü, 5’i bilmez. Vatandaş karayollarını bilir. O yolu yapan karayollarıdır. Vatandaş, Eskihisar-Topçular iskelesinden indiği zaman Osmangazi yoluna paralel olarak Kılıç yolunu kullanıyor. Bu yolu İl Özel İdaresi’nin yapması beklenemez. İl Özel İdare’nin bu yıl bütçesi 65 milyon TL. Her şey için 65 milyon TL” dedi.

‘ÜSTÜNÜZDEN ATMAK İSTİYORSUNUZ’..

Bölge müdürlüklerinin yatırım yapmak istemediğini söyleyen Vali Erol, “Çözüm olarak üzerinizden atmanız, çözüm getirmiyor. Yalova insanı ‘sefa hayatı yaşıyor yatırıma ihtiyaç yok’ algısı var. İki bağlantı yolu var. Bu yolları ağır vasıta araçlar kullanıyor. Eskiden bunları konuştuk ama boş konuştuk. Yol ağınıza alınması için yukarıdan vahiy inmesi gerekmiyor. Alttakilerin üste bunu bildirmesi gerekiyor. Yatırım yapmak istemiyorsunuz, üstünüzden atmak istiyorsunuz. Siyasete de lüzumsuz angarya çıkartıyoruz. Herkes sallıyor. Ne biçim iş anlamıyoruz ama herkes de Yalova’ya gelip burada yaşamak istiyor” dedi.

‘DEVEDE SİNEK OLAN ŞEYLER İÇİN ANKARA’YA GİDİLİYOR’..

Çözülemeyen problemler için Ankara’ya gidilmek zorunda kalındığını belirten Vali Erol, “Pandemide 500 bine yakın kişi yaşadı Yalova’da. 291 bine göre öncelik vermek doğru değil. Araç sayımı yapıldı ama doğru değil ki. Sadece 77 plakalı araç yok. Ben tüm bölge müdürlüklerinden şikayetçiyim. Çözemediğimiz problemleri Ankara’da çözmeye çalışıyoruz. Devede sinek olan şeyler için Ankara’ya gidiliyor. Yalova ihmal edildiği kadar önemli. En yoğun nüfusun yaşandığı bir yer burası” diye konuştu.

‘BEN BUNDAN RAZI DEĞİLİM!’..

Armutlu Belediye Başkanı Mustafa Tokat, Esenköy-Armutlu bağlantı yolunun yıllardan beri çözüme ulaşmadığını belirterek, “Tünellerde de ilerleme yok. Hala daha Armutlu-Esenköy bağlantısını konuşuyoruz. Hiçbir ilerleme yok. Armutlu nüfusu 25 binden aşağı düşmedi; yaz aylarında da 150 bine çıktı. Yalova hattından gelecek misafirler için büyük sıkıntı yaşıyoruz. Olan vatandaşımıza oluyor. 2 bin 400 metre bağlantı yaptıramıyoruz” ifadelerine yer verdi. Esenköy- Armutlu bağlantı yolu ile ilgili de konuşan Vali Erol, “Böyle ihale kalmaz. Türkiye’de tek. Numunelik kalsın diye herhalde. Bunları izah edin ve artık bitirin. Bakış açınızı değiştirmeniz lazım. Ben bundan razı değilim. Razıysanız buyurun eserlerinizi görün” dedi.

‘BAKIŞ AÇINIZI DEĞİŞTİRİN!’..

Çınarcık’ta geçtiğimiz yıllarda yaşanan heyelan konusunda da açıklamalarda bulunan Vali Erol, şunları söyledi: “Heyelan konusunda da herkes topu bir birine atıyor. Su üstüne karayolları kazık çaktı. Şimdi kazıklarla birlikte o yol gitti. Bunu mühendisler anlıyor ya; kazık çaktılar. Şimdi kazıklar da gitti. Günü kurtaracak işler yapılıyor. Bölge kaymaya devam ediyor. Bunu çözmeye yönelik bir çözüm üretilemedi. Kimse, ‘Kafa kafaya verelim de ortak çözüm bulalım’ demedi. Orada su var. Kütle su üstünde duruyor. Yol yapılacak. Su var deniliyor, DSİ yok diyor. Şimdilerde Hasan Baba bölgesi de kayıyor. Burası memleketin bir parçası. Burası tasarruf edeceğimiz, kar edeceğimiz bir yer değil. Karayollarının, Yalova’ya olan bakış açısını en alt kademeden en üst kademeye kadar değiştirmesi gerek.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.