yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2640
EURO
34,7427
ALTIN
2.392,95
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
18°C
Yalova
18°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

YALOVASPOR BU SEZON İLK KEZ

YALOVASPOR BU SEZON İLK KEZ
06.04.2023 15:54
0
A+
A-

OSMANİYE İSTİKLALSPOR’A PATLADIK!

  • Yalovaspor, ligin 24.hafta mücadelesinde sahasında Osmaniye İstiklalspor’la karşı karşıya geldi. Yeşil-kırmızılı takımımız, rakibini 5-3 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

Bu sezon ilk kez bir lig maçında 5 gol birden kaydeden temsilcimiz, yine iki farklı galibiyet aldığı ilk mücadele oldu. Bu sonuçla yeşil-kırmızılılar, bitime iki hafta kala küme düşme potasının üstünde grubu tamamlamayı garantiledi.

 

Onur ERDİK

Bölgesel Amatör Lig 14. Grup’taki takımlarımızdan Yalovaspor, 24.hafta müsabakaları kapsamında evinde Osmaniye İstiklalspor’u ağırladı. İstanbul takımları arasında doğrudan küme düşen iki ekipten biri olan rakibine karşı sezonun en iyi futbollarından birini oynayan Yalovaspor, özellikle Ersagun Karaman ve Hüseyin Akçay’ın şok yaptığı müsabakayı 5-3’lük galibiyetle noktaladı.

İlk yarıda düello vardı..

Yalova Atatürk Stadyumu’nda oynanan maça Yalovaspor çok iyi başladı. Müsabakanın henüz 7.dakikasında temsilcimiz, rakip ceza sahası cephe bölgesinden serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Ersagun Karaman’ın ortaladığı topta Görkem Kabakcı, kalecinin hatasını iyi değerlendirdi ve meşin yuvarlağı ağlara gönderip Yalovaspor’u 1-0 öne geçirdi. Bu golden 9 dakika sonra Osmaniye İstiklalspor, Emre Şeker’in uzaktan attığı golle 1-1’i yakaladı. 36’da konuk takım, Ertuğrul Köktürk’le 2-1’lik üstünlüğü ele geçirdi. Gol düellosunun yaşandığı ilk yarıda dakikalar 37’yi gösterdiğinde yine serbest vuruş kazanan yeşil-kırmızılı takımımızda Ersagun’un arka direğe ortaladığı topa sağ ayağının içiyle dokunan Halil Karakılınç, durumu 2-2 yaptı. 42’de Görkem’in pasında sağdan topla buluşan Hüseyin Akçay, ilk 45 dakikanın skorunu belirledi: 3-2.

Hüseyin hat-trick yaptı..

Gollü geçen ilk yarının ardından Yalovaspor, ikinci devreye de iyi start verdi. 55.dakikada Ersagun, hemen sağındaki Hüseyin’e pasını verdi. Bu oyuncu da sağ ayağıyla köşeye gönderdi ve temsilcimiz lehine skor 4-2 oldu. Dakikalar 74’ü gösterdiğinde Hüseyin Akçay’la bir gol daha bulan Yalovaspor, 5-2’lik avantajı yakaladı. Ersagun’un 3 asist ve Hüseyin’in de 3 gol kaydettiği maçın 87.dakikasında Osmaniye İstiklalspor, tecrübeli oyuncusu Emre Oral’ın golüyle skoru 5-3 yapsa da başka gol olmadı ve Yalovaspor, İstanbul temsilcisini 5-3 mağlup etti.

Lige tutunduk..

Bu sonuçla Yalovaspor, ligdeki 5.galibiyetini alarak 16 puana çıktı ve sezonu kırmızı bölgenin yukarısında bitirmeyi garantiledi. 28 puandaki İstiklalspor ise 10.sırada kendine yer buldu. Yalovaspor, 25.haftada Kocaeli’nde Gebzespor’a konuk olacak. Osmaniye İstiklalspor ise evinde İnegöl Kafkas Gençlik’i ağırlayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.