yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

‘YALOVA,ÖRNEK ŞEHiR OLACAK’

‘YALOVA,ÖRNEK ŞEHiR OLACAK’
07.01.2024 20:10
0
A+
A-

‘YALOVA, TÜRKİYE YÜZYILI’NIN ÖRNEK ŞEHRİ OLACAK’

BAŞKAN MUSTAFA TUTUK, 4 YILI DEĞERLENDİRDİ:

‘CUMHURBAŞKANIMIZIN GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARTMADIK’

  • Yalova Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Tutuk, geride kalan 4 yılı değerlendirilerek yeni yılda yapılacak olan çalışmalar hakkında ipuçları verdi.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında durum değerlendirmesi yapan Yalova Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Tutuk, “Cumhurbaşkanımızın 4 yıl önce bize duyduğu güveni boşa çıkartmadık. 31 Mart seçimlerinden de zaferle ayrılarak kendisini mahcup etmeyeceğiz. Yalovamızın 14 mahallesinde de önemli işlere imza attık. Şehrimizin her köşesinde izimiz var” dedi. “2020 yılında yapılan yolsuzluk operasyonu sonrasında görev bize tebliğ edildi” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Mustafa Tutuk şöyle devam etti: “Koltuğa oturduğumuzda ilk iş olarak belediyenin mali durumunu ele aldık. 281 icra dosyası, 1126 alacaklı ödeme bekliyordu. Tüm bu dosyaları kapattık. Esnafa ve müteahhitlere olan borçları ödedik. Personelimizin içeride birikmiş alacaklarını sıfırladık. Yalova Belediyesi’ne mali bir düzen getirdik. Belediyenin herkesin gözünde kaybolan itibarını yeniden tesis ettik.”

80 BİN TON ASFALT ATTIK

“Yıllardır tek bir çivi dahi çakılmayan şehrimizin ana caddelerini baştan aşağıya yeniledik. İstanbul Caddesi, Elmalık Yolu, Fatih Caddesi, Şehit Ömer Faydalı Caddesi, Beyazıt Caddesi, Radar Caddesi, Kemerköprü Caddesi yenilediğimiz caddelerden sadece birkaç tanesi. Göreve geldiğimizden bugüne kadar 14 mahallemizde toplam 80 bin ton asfalt attık. Parke yollar yaptık.”

CADDELERİMİZ IŞIL IŞIL OLDU

“Altyapısını ve üstyapısını yenilediğimiz caddelerimizde kent estetiğine uygun yenilemeler de yaptık. İstanbul Caddesi, Fatih Caddesi, Sefabey Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Gazipaşa Caddesi ve Girne Caddesi’nde ışıklandırma çalışması gerçekleştirdik. Esnafımızın en büyük isteğini yerine getirdik. Eskiden havanın kararmasıyla ıssız bir şehri andıran bu caddelerimiz şimdi ışıl ışıl.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM RESMEN BAŞLADI

“1999 yılında yaşadığımız o acı felaketin üzerinden göreve geldiğimiz tarihte 21 yıl geçmişti. Yitirdiğimiz binlerce hemşehrimize rağmen ne yazık ki yıllardır konuşulmasına rağmen hiçbir şey yapılmamıştı. İlk somut adımı atarak Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni hizmete açtık. Hem ada bazlı hem de yerinde dönüşüm gerçekleştirmek adına Cumhur İttifakı olarak elimizi taşın altına koyup mecliste karar aldık. Hem yerinde dönüşüm hem de başta Bağlarbaşı Mahallemizde, Roman vatandaşlarımızın yaşadığı bölgede kentsel dönüşümü resmen başlattık. Hemşehrilerimiz güvenli konutlarda oturmak için imzalarını attı. 1999 yılından günümüze baktığımızda Yalovamızdaki yapıların yüzde 65’ni yeni binalar oluşturuyor. Amacımız bu sayıyı yüzde 100 yapmak.”

6 ŞUBAT’TA YÜREĞİMİZDE O ACILARI YENİDEN HİSSETTİK

“6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilde yaşanan deprem, hepimizin yüreğinde derin yaralar bıraktı. O acıları yaşamış bir il olarak hemen yardım için ekiplerimizi yolladık. Valiliğimiz ile koordineli olarak yardımları organize ettik. Ekiplerimiz yaraları sarmak adına o illerimizde çalışmalar yaptı. Çocuklarımızın mutluluğu için kardeş ilimize çocuk parkı yaptık. Onların dertleriyle bizlerde dertlendik çünkü o acıları zamanında bizlerde yaşadık. Bu nedenle ülkemizin deprem kuşağı üzerinde olduğunu asla unutmamalıyız ve depreme hazırlanmalıyız.”

90 ADET YENİ ARAÇ ALDIK

“Yalova halkına yakışan hizmeti kendilerine suna bilmek adına araç filomuzu ve ekipmanlarımızı da yeniledik. Bu kapsam toplam 90 adet sıfır kilometre aracı bünyemize katarak, halkımızın hizmetine sunduk. İhtiyaç duyulan birimlerimizin ekipmanlarını yeniledik. Çünkü Yalova halkı her şeyin en iyisini hak ediyor.

YALOVA’NIN İLK KAYKAY PARKINI AÇTIK

“Çocuk parkları biz göreve geldiğimizde bakımsızdı ve standartlara uygun olmayan malzemelerle inşa edilmişti. Çocuklarımızın sağlığı için tüm parklarda bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirdik. 35 parkı sıfırdan yenilerken, ilave olarak 27 adet yeni park yaptık. 7 Mahallemize çok amaçlı spor alanları yaptık. Basketbol sahaları, mini halı sahalar inşa ettik. Yalova’nın ilk kaykay pistini yaptık. Gençlerimizin, çocuklarımızın her talebini yerine getirmek için mesai harcadık.”

GENÇLİK FESTİVALLERİ ÇOK BEĞENİLDİ

“Covid nedeniyle uzun süre evlerimizden çıkamadık. Çocuklarımız için bu dönem çok daha zorlu geçti. Bunu bildiğimiz için tedbirlerin kalmasıyla birlikte hem çocuk etkinliklerine hem de gençlik festivallerine başladık. Çocuklarımıza hem Tatil Park’ta hem de mahallelerde açık hava etkinlikleri düzenlerken, gençlerimiz için birçok konser organizasyonu gerçekleştirdik. Ülkemizin önemli ses sanatçılarını şehrimizde konuk ettik. On binlerce gencimiz, katıldığı konserlerde gönüllerince eğlendi.”

ÜNLÜ İSİMLER KÜLTÜR SANAT SEZONUNDA KONUĞUMUZ OLDU

“İlkini geçtiğimiz yıl İbrahim Müteferrika, bu yılda Yürüyen Köşk adı altında ‘Gelenekten Geleceğe’ mottosuyla iki Kültür Sanat Sezonu düzenledik. Her iki sezonunda açılışını İlber Ortaylı hocamız ile yaptık. Önemli isimleri Yalova’da konuk ettik. Unutulmaz anlar yaşadık. Bu tarz etkinlikleri arttırarak sürdürmeye de devam edeceğiz.”

YALOVA TARİHİNİN EN BÜYÜK PROJESİ

Yalova’nın içme suyu altyapısı ne yazık ki standartlara uygun olmayan sağlıksız bir yapıda. Hattın eski olması nedeniyle kayıp kaçak oranımızda bir hayli yüksek. Buna son vermek için kolları sıvadık. Çalışma yaptığımız tüm caddelerde sokaklarda önce altyapıyı yeniledik. Ama buna paralel olarak Gökçe Barajı’ndan başlayıp, Altınova’ya kadar olan ana ishale hattının da değişmesi gerekiyordu. Hiçbir siyasi gelecek kaygısı içerisinde olmadan projeyi gerçekleştirmek için ihalemizi yaptık ve çalışmalara başladık. 26 milyon Euro’luk Yalova tarihinin en büyük projesini hayata geçirdik. 70 km’lik ana ishale hattının tamamlanmasından sonra yeni dönemde de 550 km’lik şehir içi içme suyu hatlarının yapımına başlayacağız.

BİZE DUYULAN GÜVENİ BOŞA ÇIKARTMADIK

“Yalova Belediyesi’nde yaşanan adli süreç sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Yalova Belediye Başkanlığı görevini üstlendikten sonra AK Belediyecilik ile kıymetli hemşehrilerimizi buluşturmak için canla başla çalıştık. Yalova halkına başkan sıfatıyla verilmiş hiçbir vaadim olmamasına rağmen 4 yılda önemli işlere imza attık. Yalova’nın birikmiş, kronikleşmiş ne kadar sorunu varsa çözüme kavuşturduk. Her çalışmamızla vatandaşlarımıza dokunduk. Acılı günlerinde de, mutlu günlerinde de yanlarında olduk. Bizim vatandaşlarımıza vereceğimiz en büyük teminat 4 yılda onlara yapmış olduğumuz hizmetlerimiz. Cumhur İttifakı olarak birlik beraberlik içerisinde yaptığımız çalışmalarla Yalova’nın çehresini değiştirdik.

YALOVA, TÜRKİYE YÜZYILI’NIN ÖRNEK ŞEHRİ OLACAK

“Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki 5 yıllık süreçte bizlerin bu görevi sürdürmesi yönünde bir irade gösterdiler. 31 Mart 2024’te sandık başına gideceğiz. Halkımız, yaptıklarımızı biliyor. 31 Mart’ta kadar bu sefer halkımıza önümüzdeki 5 yılda neler yapacağımızı anlatacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız 28 Ekim’de Türkiye Yüzyılı tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada önümüze bir vizyon koydu. Biz de yerelde Türkiye Yüzyılına paralel projeleri hayata geçirerek Yalova’yı örnek şehir yapacağız.

Cumhur İttifakı olarak 31 Mart 2024 seçimlerinden zaferle çıkarak Sayın Cumhurbaşkanımızın bize olan güvenini boşa çıkartmayacağız. Yalova’yı çok daha güzel günler bekliyor.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.