yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

YALOVA’NIN YÖRESEL YEMEKLERİ TANITILDI

YALOVA’NIN YÖRESEL YEMEKLERİ TANITILDI
23.05.2023 14:25
0
A+
A-
  • Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Asırlık Tariflerle Yalova Menüsü’ yemek sunumları Yürüyen Köşk otopark alanında tanıtıldı.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Önceki gün Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda Yalova Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen ‘Yöresel Yemeklerin Markalaştırılması’ konulu panelin sonrasında ‘Asırlık Tariflerle Yalova Menüsü’ yemek sunumları, Yürüyen Köşk otopark alanında yapıldı. Yalova Valisi Muammer Erol ve protokol üyelerinin hazır bulunduğu programda İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin açıklamalarda bulundu. Karatekin, “Türk mutfağının gelenekselleşmesiyle birlikte tanıtım anlamında dünyadaki yerini alacağına inanıyoruz. Tabi illerde bu çalışmalar içerisinde kendi illerine yönelik mutfaklarını markalaştırmaya çalışırlarsa zannediyoruz bu noktada Türk mutfağının dünyaya tanıtılmasında çok önemli bir yol kat ederiz. Biz de bu vesileyle farklı yerlerden gelmiş hatta imparatorluk coğrafyasından gelip ilimize yerleşik bulunan insanlarımızın taşıdıkları yemek kültürünü de bir envanter olarak gerek görselleriyle gerek tarifleriyle birlikte bir kitap haline getirmek suretiyle bunun bilinir hale gelmesini sağlamak istiyoruz. İnşallah bu çalışmaları ilerleyen günlerde başlatacağız. Türkiye’yi dolaşmak suretiyle bu yemek çeşitlerimizi hatta Yalova’mızda üretilen tarım ürünlerimizi, mutfağımıza katkı sağlayan bu ürünleri bir ön rapor haline getireceğiz. Zannediyorum önümüzdeki yıl tamamlamış olursak daha somut bir çalışmayla karşınızda olacağız. Bu çalışmaya katkı veren İl Özel İdaremiz, Yalova Belediyesi, Uygulama Otelimiz ve Yalova Üniversitesi gibi paydaş kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin’in konuşmasının ardından Yalova Valisi Muammer Erol ve protokol üyeleri yöresel lezzetlerin bulunduğu stantları gezerek, yemekler hakkında bilgi aldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.