yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3428
EURO
34,8481
ALTIN
2.390,38
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

YALOVA’NIN SÜPER LİGİ

YALOVA’NIN SÜPER LİGİ
09.03.2023 16:43
0
A+
A-

ÇINARCIK ZİRVEDE, YEŞİLOVA VE TAVŞANLI TAKİPTE!

Yalova Süper Amatör Küme’de deprem felaketi nedeniyle ara verilen lig heyecanı kaldığı yerden tekrar başladı.

 

Onur ERDİK

Yalova’nın Süper Lig’i olan Süper Amatör Küme’de heyecan dolu maraton kaldığı yerden resmen start aldı. 14.hafta müsabakalarının yapıldığı maratonda zirvedekiler haftayı kayıpsız geçerken; birbirinden güzel gollerle futbolseverler tribünlerde adeta hop oturup hop kalktılar. Şampiyonluk yarışının artık tamamen Çınarcık Belediyespor, Yeşilovaspor ve Negmar Tavşanlı Belediyespor arasında geçmesi bekleniyor.

Derbide zafer Çınarcık’ın..

Ligin 14.haftasında lider Çınarcık Belediyespor, derbide Esenköyspor’a konuk oldu. Sarı-siyahlı takım, 1-0 geriye düştüğü mücadelede rakibini 4-1’lik skorla geçmesini bildi. Bu sonuçla Çınarcık Belediyespor, 37 puanla liderlik koltuğundaki yerini korudu. 9 puanda kalan Esenköyspor ise ateş hattının bir basamak üstünde ve 10.sırada haftayı tamamladı.

Yeşilova güle oynaya..

Şampiyonluğun bir diğer güçlü adayı Yeşilovaspor, Altınova Hersekzade Ahmetpaşa Stadyumu’nda Hersekspor deplasmanına çıktı. Mavi-yeşilliler, rahat bir oyunun ardından rakibini 4-0’lık farklı skorla mağlup etti. Bu sonuçla Yeşilova, 36 puanla zirvenin 1 puan gerisinde ve ikinci sırada haftaya nokta koydu. 20 puana sahip Hersek de 6.basamakta haftayı bitirdi.

Tavşanlı hükmen kazandı..

Son şampiyon unvanıyla bu sezon da zirvenin en büyük adaylarından olan Negmar Tavşanlı Belediyespor, Acarspor’un ligden çekilmesi nedeniyle 3-0 hükmen galip ilan edildi. Bu sonuçla lacivert-beyazlılar, 35 puanla 3.sırada yer alıp Çınarcık ve Yeşilova’yı takibine devam etti.

Sugören çok rahat..

Süper Amatör Küme’nin flaş takımlarından Sugören Gençlerbirliği de Çavuşçiftliği Kültürspor deplasmanında zorlanmadı. Bordo-beyazlılar, rakibini 5-1’lik skorla geçti. Bu galibiyetle Sugören Gençlerbirliği, 22 puanla 4.sıraya yerleşti. 7 puandaki Altınova temsilcisi Çavuşçiftliği Kültürspor da ateş hattı olan 11.basamakta kendisine yer buldu.

Çiftlikköy ile Teşvikiye yenişemedi..

Bu sezon inişli çıkışlı grafik çizen iki ekibin mücadelesinde Çiftlikköy Belediyespor ile Teşvikiye Belediyespor takımları kozlarını paylaştı. Zorlu 90 dakika, karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 tamamlanırken; taraflar da sahadan 1’er puanla ayrıldılar. Bu sonuçla Çiftlikköy, 14 puanla 9.sırada haftayı kapattı. Teşvikiye de 19 puanla 7.sırada yer aldı.

Düellodan galip çıkmadı..

Haftanın sonucu en çok merak edilen maçlarından birine sahne olan karşılaşmada Safranspor ile Taşköprüspor arasındaki mücadele, 3-3’lük eşitlikle noktaladı. Bu beraberlik sonrası 18 puanlı Safranspor 8., 21 puana sahip Taşköprüspor da ligin 14.haftasını 5.sırada bitirdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.