yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3838
EURO
34,7943
ALTIN
2.406,54
BIST
10.179,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

YALOVA’NIN ÖĞRENCİ YURTLARI HAZIR!

YALOVA’NIN ÖĞRENCİ YURTLARI HAZIR!
24.09.2023 15:02
0
A+
A-

GSB YURTLARI 4 BİN 718 ÖĞRENCİYE HİZMET VERİYOR

  • Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı GSB yurtlarında, toplamda 4 bin 718 öğrenciye barınma hizmeti veriliyor. 

..”Başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimiz gelir, başarı ve sosyal durum kriterleri esas alınarak dijital ortamda puanlamayla tespit ediliyor.”

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, GSB yurtlarının toplamda 4 bin 718 öğrenci kapasiteli olduğunu, özel yurtlar ile birlikte Yalova’da 6 bin 385 öğrenciye barınma hizmeti sağlandığını söyledi. Başvuru süreci sona eren GSB yurtları, önümüzdeki günlerde öğrencilerini ağırlamaya başlayacak.

‘TOPLAMDA 6385 KAPASİTE’

Yurtlarda tüm hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, “4 bin 718 kapasiteli GSB yurtlarımızdan 3 tanesi kız öğrenci, 2 tanesi erkek öğrenci yurdu olmak üzere toplamda 5 yurdumuz mevcut. Ayrıca bin 667 kapasiteli özel yurtlardan 4 tanesi kız, 9 tanesi erkek yurdu olmak üzere 13 özel yurdumuz ilimizde hizmet vermektedir. Toplam 6 bin 385 kapasiteyle hizmet verecek olan ilimizdeki yurtlar öğrencilerimizi bekliyor. 4 bin 718 kapasiteli GSB yurtlarımızın bin 388’i erkek öğrencilerimize, 3 bin 330’u ise kız öğrencilerimize aittir” dedi.

ÖĞRENCİLER ADİL VE ŞEFFAF SÜREÇ İLE YURTLARA YERLEŞTİRİLİYOR

Öğrencilerin yurda yerleştirilme sürecinin adil bir şekilde yapıldığını belirten Müdür Kılıç, “Yerleştirme süreci her zaman olduğu gibi adil, şeffaf ve güvenilir bir şekilde gerçekleştiriliyor. Başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimiz gelir, başarı ve sosyal durum kriterleri esas alınarak dijital ortamda puanlamayla tespit ediliyor. Yapılan sıralamayla öğrenciler kendisine en yakın yurda yerleştiriliyor. Bu yıl öncelik grubuna, deprem sebebiyle evleri orta ve ağır hasarlı olan öğrencilerimiz de dâhil edilmiştir” şeklinde konuştu.

‘AİLELERİN İÇİ RAHAT OLSUN’

Hiçbir öğrencinin yurt konusunda mağduriyet yaşamadığını dile getiren Müdür Kılıç, “2023-2024 eğitim dönemi için Yalova Üniversitesi’ne kayıt yaptıran ve yurtlarımıza başvuran öğrencilerimizin tamamını yurtlarımıza yerleştirmeyi ve hiçbir öğrencimizi mağdur etmemeyi bakanlığımız ve il müdürlüğümüz olarak amaç edindik. İlimize gelen öğrencilerimizin ailelerinin endişe etmemelerini, evlatlarının güvenli ve huzurlu bir şekilde devletimizin sağladığı imkânlarla eğitimlerine devam edecekleri için müsterih olmalarını arzu ederiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.