yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0565
EURO
38,0492
ALTIN
2.827,77
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Çok Bulutlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

YALOVA’NIN KURTULUŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN

YALOVA’NIN KURTULUŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN
19.07.2024 15:22
0
A+
A-

Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103’ncü yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova, 19 Temmuz 1921’de düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Kutlamalar, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı. Törene, Yalova Vali Vekili Mehmet Bahattin Atçı, Vali Yardımcıları Deniz Pişkin ve İdil Özdemir Doğan, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Cenk Topuz, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel katıldı.  Tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edildi. Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirerek, Yalova’nın kurtuluşunun 103. yıl dönümünü gurur ve şükranla anıldığını ifade etti.

‘Bu şehir Atatürk’ün emaneti’

Başkan Gürel konuşmasında, “Bundan tam 103 yıl önce Yalova’mız, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz tarafından başlatılan kurtuluş zaferinin bir neticesi olarak atalarımızın canları pahasına verdikleri mücadele ile düşman işgalinden kurtuldu.  Yalova’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü gururla ve şükranla anıyoruz. 19 Temmuz 1921 tarihinde, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk milletinin gösterdiği kahramanlık ve fedakârlıkla, Yalova’mız işgalden kurtarılmış ve özgürlüğüne kavuşmuştur. Bu anlamlı gün vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Onlara duyduğumuz minneti ifade etmenin en doğru biçimi; Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, o günün ruhuyla, aynı yolda, aynı cesur adımlarla, ileriye doğru hep birlikte yürümektir. Yalova’mızı göreve geldiğimiz an itibariyle, bu anlayışla ve bu duyguyla yönetmek için gayret gösteriyoruz. Bu kadim şehri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün aziz bir emaneti olarak görüyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından şiirler okundu ve Türk Boyları Kültür Şöleni kapsamında Yalova’ya gelen konuk halk oyunları ekiplerinden KKTC Halk Oyunları ekibi ise kendi yörelerine ait danslarını sergilediler. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama Yalova Kartal iskelesine demirleyen TCG-Tuzla gemisini ziyaretle devam etti. Ziyarette gemiyi gezen protokol mensuplarına geminin adının yazılı olduğu armalı şapkalar hediye edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.