yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3718
EURO
34,6936
ALTIN
2.392,15
BIST
10.179,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

‘YALOVA’NIN KIZIYIM’

‘YALOVA’NIN KIZIYIM’
23.03.2023 13:10
0
A+
A-
  • İYİ Parti Kadın Politikalar Başkanı Elif Akyol Tosun, milletvekili aday adaylığını duyurdu.  

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İYİ Parti’de çeşitli kademelerde görev alan Kadın Politikalar Başkanı Elif Akyol Tosun, milletvekilliği aday adaylığı için başvuru yaptığını duyurdu. İYİ Parti il binasında basın mensupları ile bir araya gelen Elif Akyol Tosun’u, İl Başkanı Osman Kendir ve Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Tokay da yalnız bırakmadı.

‘Biz bu düzeni bozarız’

Tosun’a ‘hayırlı olsun’ temennilerinde bulunan İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir, “Bizim hareketimiz 7 yıl önce başladı, 5 yıl önce de vücut buldu. İYİ Parti, bir itirazdan doğan bir parti. Ortada ‘aman reis, tamam reis’ var. İki tane reis birbirini buldular, biz de bu düzeni bozarız. Millete umut olmak için yola çıktık. Genel başkanımız yaklaşık 3 yıldır Türkiye’yi iki kere gezdi. Yalova’ya da iki kere geldi. İnsanları, dertlerini dinledi. O dertlerini de meclis kürsüsünden aktarmaya çalıştı. İktidarın o ne isterse söylettiği dönem bitti. Nasıl bir muhalefet olmalı bunun güzel örneklerini sundu. Bize düşen görev ona layık olmak, onun gibi çalışmak. Şimdi de iktidar olmak istiyoruz. Genel başkanımızı ‘başbakan’ yapmak istiyoruz. Yalova’da iktidarın elinde ne varsa onu almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Yalova’nın kızıyım’

Burada bir konuşma yapan Tosun, “Arkadaşlarımızın teveccühü doğrultusunda bu doğduğumuz şehirde sahadayız diyoruz, göreve talibiz diyoruz. Genel merkezde başvurumuzu yaptık. 83 Yalova doğumlu, Yalova’nın kızıyım. Atatürk İlkokulu’nda, Yusuf Ziya’da ortaokul, lise eğitimini Yalova Lisesi, buralarda eğitimi tamamladım. Çapa Diş Hekimliği Fakültesi’ni bitirdim. Ben devlet imkanlarıyla okudum. Devlet imkanlarıyla, bir kadın olarak diş hekimi oldum. Aynı imkanların bütün kız çocuklarına verilmesi için bu yarışa baş koyduk. Yalova aşığıyız, Yalova’ya hizmet için varız. Bu şehirden bir gün Ankara’ya gittiğimizde bu şehrin evladı olarak orada olmaya gönül verdik” dedi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.