yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0565
EURO
38,0492
ALTIN
2.827,77
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Çok Bulutlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

YALOVA’NIN GELECEĞİNE DESTEK

YALOVA’NIN GELECEĞİNE DESTEK
10.09.2024 19:17
0
A+
A-

Haber \Büşra GÜNDÜZ/ Seltaş Denizcilik San. Tic. Aş. adına hayırsever iş insan Sebahattin Aslan, merhum babasının adını yaşatmak amacıyla Milli Egitim Bakanlığı’na 51 milyon TL degerinde bağışta bulundu. Bu bağış, Altınova’da devlet tarafından  inşa edilen ve bu hafta egitim ögretime açılan yeni Altnova Anadolu Lisesi’ne merhum babasının isminin verilmesini sağlayacak. Bağış kapsamında Yalova Valiliği’nde bir imza töreni gerçekleştirildi. Yalova Valisi Dr. Hülya  Kaya, Altınova Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, İl Milli Egitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve iş insanı Sebahattin Aslan bir araya gelerek, iş birliği protokolüne imza attılar.

KATKILARIMIZ BUNUNLA SINIRLI OLMAYACAK

Hayırsever iş insanı Sebahattin Aslan, yaptığı açıklamada, “Merhum babamın adını bu okulda yaşatmak ve gelecek nesillerin eğitimine katkıda bulunmak benim için büyük bir onur. Eğitim, geleceğin teminatı ve bu projelerle Yalova’da gençlerimizin iyi bir eğitim almasına yardımcı olmak mutluluk verici. Katkılarımız bununla sınırlı olmayacak, babamın adı ile hizmet eden eğitim yuvasına ve öğrencilerin her türlü ihtiyacı için ömrüm el verdikçe elimden gelen çabayı göstereceeğim” dedi.

BU BAĞIŞ, YALOVA’DA MODERN BİR OKULUN YAPIMINA KATKI SAĞLAYACAK

Yalova İl Milli Egitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe bağışla ilgili olarak, “Sebahattin Aslan’ın bu değerli desteği, Yalova’daki eğitim altyapısını güçlendirmek adına çok kaymetli bir adım. Yapılacak yeni okullar, modern mimarisi ve donanımıyla öğrencilerimize en iyi imkanları sunacak. Ayrıca, Aslan’ın bağışı Yalova’da modern bir okulun daha yapımına katkı sağlayacak. Hayırsever iş insanı Sebahattin Aslan’a teşekkür ediyor, imkan sahibi herkesi ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

VALİ KAYA, HAYIRSEVERE TEŞEKKÜR ETTİ

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya da yaptığı açıklamada, “Bu verilen destek ile 24 derslikli okul yapacağız. Eğitime yapılan bu tür yatırımlar, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yapılan en anlamlı hizmetlerdendir. Sebahattin Aslan’ın yaptığı bağış, sadece bugün için değil, gelecekte de Yalova’nın eğitim sistemine uzun yıllar hizmet edecek. Kamu tasarruf tedbirlerinin olduğu bu dönemde, bazı okullarımızı bütçemize koyamamıştık. Nüfusun yoğun olduğu bölgelerdeki ihtiyacımızı bu şekilde karşılamış olacağız. Kendisine ve ailesine en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.