yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,1177
EURO
37,8913
ALTIN
2.800,83
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C

‘YALOVA’NIN GELECEĞİ İÇİN DİKEY MİMARİ ŞART!’

‘YALOVA’NIN GELECEĞİ İÇİN DİKEY MİMARİ ŞART!’
12.07.2024 17:11
0
A+
A-
  • Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Tahsin Becan, yatay mimari yerine, dikey mimariye geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, önemli açıklamalarda bulundu.

Yalova’nın potansiyelinin sadece konut ve sanayi ile sınırlı kalmaması gerektiğini de söyleyen Becan, kültürel, turizm, su sporları, dağ sporları ve Termal turizmi gibi alanlara yönelmenin elzem olduğunu da hatırlattı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova’nın sürdürülebilir gelişimi ve doğasının korunması için önemli açıklamalarda bulundu. Becan, yatay mimari yerine dikey mimariye geçilmesi gerektiğini savunarak, bu değişimin şehrin nüfus artışına paralel olarak kaçınılmaz olduğunu belirtti.

‘Yalova turizmini geliştirmek lazım’

Becan, ayrıca Yalova’nın zengin kıyı şeridinin değerlendirilmesi gerektiğini ve denizden daha fazla faydalanmak için su sporlarına yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirdi. Yalova’da daha önce bir Su Sporları Kulübü olmadığını, bu eksikliğin Kenan Engin’in başkanlığında kurulan kulüple giderildiğini hatırlatarak, gençlerin su sporları konusunda eğitim almasının önemine dikkat çekti. Becan, “Kıyı şeridi en uzun illerden bir tanesiyiz. Denizden de faydalanmak lazım. Yalova’da Su Sporları Kulübümüz yoktu. Oda başkanıyken, Kenan Engin’in başkanlığında kuruldu. Şu an faaliyetlerine devam ediyorlar. Yalova’nın Su Sporları Derneği var; burada gençler yelken dersi almalı. Bunları geliştirmek lazım. Artık Yalova’da kültürel, turizm, su sporları, dağ sporları, Termal turizmi gibi alanlara yönelmek lazım. Yalova’yı bu yönde geliştirmek lazım” dedi.

‘Dikey mimariye geçmemiz lazım’

Becan, Yalova’nın doğal güzelliklerini korurken, aynı zamanda modern bir şehir yapısına kavuşturulmasının önemli olduğunu, bunun da dengeli bir mimari yaklaşımıyla mümkün olacağını söyledi. Yalova’nın gelişimine katkı sağlamak adına yatay mimariye geçilmesi gerektiğini savunan Becan, “Yalova sevilen bir il. Yalova, nüfus artış hızında 4. il. Nüfus artıyor diye ‘gelme’ diyemezsiniz ki. Yalova’nın yüzde 60’lık kısmı tarım arazisi, yüzde 30’u da sanayi ve konut. Böyle olunca da yatay mimariye değil, dikey mimariye yönlenme zorunluluğumuz var. Bu demek değil ki; Yalova’nın her yerini beton yığını yapacağız” şeklinde konuştu.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.