yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3838
EURO
34,7943
ALTIN
2.406,54
BIST
10.179,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

YALOVA’NIN EN ÇOK SÜT ÜRETEN KÖYÜ: AHMEDİYE

YALOVA’NIN EN ÇOK SÜT ÜRETEN KÖYÜ: AHMEDİYE
18.02.2022 17:43
0
A+
A-

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Altınovalı İl Genel Meclisi Üyesi Resul Çiftçi, Ahmediye Köyü’nde günlük bin 500 ila 2 bin litre inek sütü üretildiğini ifade ederek, Ahmediye’nin süt köyü olarak anıldığını söyledi.

Ahmediye Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin köydeki tarıma ve hayvancılığa oldukça büyük desteğinin olduğunu belirten Çiftçi, “Ahmediye Köyü hayvancılık ile anılan bir köyümüz. Diğer köylere oranla en çok süt üretimi bu köyde yapılıyor. Günde bin 500 ila 2 bin litre arasında inek sütü sağımı yapılıyor. Köyde 300’e yakın büyükbaş hayvan var. İl Özel İdaresi’nin destekleri ile süt biriktirme tankı aldık. Bu tank süt tazeliğini koruyor ve satışa sunulurken de steril bir ortamda muhafaza ediliyor. Bu tank için İl Özel İdaremiz 40 bin TL destek sağladı. Tank ile sütün kalitesi artıyor. Soğuk zincir ürünlerinde soğutma tankı çok önemli, katma değerini de arttırıyor. Firmalarında alışveriş yaparken tercihi soğutma tankında bekletilen sütlerden oluyor. Köyde hem tarımsal hem de hayvancılık veriminin artırılması için çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.