yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2670
EURO
34,7523
ALTIN
2.400,32
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
21°C
Yalova
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

‘YALOVA’NIN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ KENTSEL DÖNÜŞÜM’

‘YALOVA’NIN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ KENTSEL DÖNÜŞÜM’
28.03.2023 21:18
0
A+
A-

İYİ Parti 28. dönem milletvekili aday adayı Elif Akyol Tosun; HABERCİ’ye konuştu..

  • Önceki dönem İYİ Parti il yönetiminde Kadın Politikaları Başkanı olan, 28. dönem milletvekili aday adayı Elif Akyol Tosun, HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

  1. dönem milletvekili aday adayı Elif Akyol Tosun, HABERCİ’ye özel yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümden kadın istihdamına kadar birçok konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İYİ Parti’nin iktidara geldiğinde mevcut çalışmaları devam ettireceklerini, kadın ve gençlere yönelik projeleri hayata geçireceklerini söyleyen Elif Akyol Tosun, Yalova’nın birinci önceliğinin kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi.

‘Bağlarbaşı Mahallesi halkı bizden yardım istedi’

Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm hareketinden bahseden Elif Akyol Tosun, “Bağlarbaşı Mahallesi’nde bir kentsel dönüşüm planlanıyor. Bu tam bir muamma. İnsanların kapılarına evlerini boşaltmalarına dair bir yazı asıldı. Onlar da panik oldular ve bizlere geldiler. Biz de gittik, dinledik. Onlar için yol gösterdik; Yalova Barosu ile Kent Konseyi ile görüşmelerini söyledik, bir dizi basın açıklamaları yapmalarında yardımcı olduk. Daha sonrasında bir iyileştirme yapıldı, ancak yeterli olmadı. Kira bedeli bin liradan bin 500 liraya çıkartıldı ama yeterli değil. Oradaki tapulu hak sahipleri, ‘biz konteyner istiyoruz’ dediler. Orada da bir hak mağduriyeti yaşadılar. Mahalle sakinleri kentsel dönüşüme karşı değiller, onlar da evlerinin çevrelerinin düzenlenmesini istiyorlar. Sadece haklarının suiistimal edildiğini düşünüyorlar. İktidara geldiğimizde; güncel fiyatları belirleyerek, hak ve mağduriyetler yaşatmadan hızlı bir şekilde kentsel dönüşümün bitirilmesini sağlayacağız” dedi.

‘Yalova’da hızlı bir yapı taraması yapılmalı’

Kentsel dönüşümün sadece Bağlarbaşı Mahallesi ile sınırlı kalmaması gerektiğini ifade eden Elif Akyol Tosun, şunları söyledi: “İstanbul depremi diye konuşulsa da bu bir Yalova depremi. Yalova’da hızlı bir yapı taraması yapılıp, denetlenmesi gerekiyor. Bununla ilgili çıkan bütçeler de herkesin ekonomisine uymuyor. İYİ Parti iktidarında, Yalova ciddi manada deprem riski taşıdığı için bir bütçe talep edeceğim. Sadece binalarımız değil, ayrıca toplanma alanlarımızın da belirlenmesi gerekiyor. Çünkü olası bir İstanbul depreminde bize koşacak çok fazla insan olmayacak. Kendi kaderimizle baş başa kalma ihtimalimiz çok yüksek. Yalova’da sivil toplum kuruluşları çok güzel çalışıyorlar. Bizim vatandaş olarak da katılımı artırmamız gerekiyor. Vatandaşların eğitim alması ve ön bilgilendirmelerinin sağlanması çok önemli. Depreme nerede yakalandığımıza dair de bir eğitim gerekiyor bence. Sınıfta yakalandık, sıranın altına çöküyoruz ama bahçede yakalandık, o zaman ne yapacağız? Çocukların da bu konuda eğitim altında olması gerekiyor. Kamu kurumlarımızın da güvenliğini sağlamamız gerekiyor, onlar ayakta kalsınlar ki bizi de ayakta tutabilsinler. Yalova’da yaklaşan bir deprem var, bunun farkındayız. Bir an evvel önlem alınmalı.”

‘Türkiye’nin geleceği çok parlak’

Güneydoğu’da yaşanan deprem felaketine de değinen Elif Akyol Tosun, “İnandığımız o çatının çöktüğünü gördük bu depremde. Türk halkının bir daha aynı acıları yaşamaması için birinci önceliğimiz bu olmalı. Biz çok çalışkan bir milletiz, her şeyin üstesinden geliriz. Ancak önce can güvenliğimiz. Ben Türkiye’nin geleceğini çok parlak görüyorum. Çok genç ve çalışkan nüfusa sahibiz, yeter ki doğru yönlendirmeler yapalım” şeklinde konuştu.

‘Yalova yeşil bir kent’

Yalova’nın yeşilini koruyarak bir takım işlerin yapılması gerektiğini söyleyen Elif Akyol Tosun, “Yalova, Marmara’nın incisi. Çünkü üç büyük kentin ortasında. Yüzde 60 orman alanımız var, 125 km sahil şeridimiz var. Medikal sağlık ve termal sağlık turizmine sahip olabilecek ölçüdeyiz. Bunu eğer akıllı politikalarla, istihdamı yaratacak şekilde yürütebilirsek, genç ve kadınlarımız için önemli bir katma değer sağlanabileceğini düşünüyorum. Yalova yeşil bir kent, yeşilliğin bozulmaması gerekiyor. Burada da sanayicilerimizle el ele, doğaya saygılı kuruluşlar oluşturarak, gerekli denetimlerle başarılı olunabileceğini düşünüyorum” dedi.

‘Yalova eğitimde geriye gitti’

Yalova’nın eğitimde geriye gittiğini belirten Elif Akyol Tosun, “Eğitimde Yalova bir hayli geriye gitti, tüm Türkiye gibi. Bunu yeniden eski başarılı dönemlere dönüştürebilmemiz için; okullarımızın güvenliğini sağlamamız, sınıflardaki sayıların iyileştirilmesi konusunu çözmemiz lazım. İhtiyaca göre yeni ilkokulların açılması gerekiyor. Sosyal olarak da sporun gelişmesi için altyapı eksikliklerimiz çok. Çocuklarımızın zararlı alışkanlıklar edinmemesi için sporda ilerlememiz, doğru adımlar atmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘Yanlışa yanlış, doğruya da doğru’

Trafik sorununa da değinen Elif Akyol Tosun, “Yalova’da çok yoğun trafik yaşamıyoruz ama yaşayacağız. Yalova büyüyor, gelişiyor. Yeni şehir hastanesinin olduğu bölgedeki trafik yoğunluğundan endişeliyim. Planlanan yeni bir ana arter var, biliyorum. Bunun devamı sağlanacak. Biz de mevcudu geliştirmek üzere ilerleyeceğiz. Yapılanı kötüleme gibi bir derdimiz yok, kim bir tuğla koyduysa onun devamlılığını sağlayacağız. Yanlışa yanlış, doğruya da doğru demek bizim boynumuzun borcu” şeklinde konuştu.

‘Termal şu an çok öksüz, Gökçedere şu an çok mutsuz’

“Yalova’da çiçekçilik muazzam bir yerdeydi, üreticiler şu anda destek bulamadıklarından şikayet ediyorlar” diyen Elif Akyol Tosun, şunları söyledi: “Yalova’da çiçekçilik fuarı bile bir turizm alanı. Onun dışında Yalova’mızda; ıhlamur ve kestane balımız var. Bunların coğrafi işareti henüz alınmadı. Termal şu an çok öksüz, Gökçedere şu an çok mutsuz. Termal’deki tesislerimizde pazarlama ve reklam eksiği var. Armutlu bölgesi bir altın cevher olarak duruyor. Orada yılan hikayesine dönmüş bir tünel var. Baktığımızda turizm bölgesi. O bölgeye İstanbul’dan deniz otobüsü geliyor.”

‘Kadınlara ve gençlere çok önem veriyoruz’

İYİ Parti’nin bir kadın hareketi olduğunu, kadınlara ve çocuklara çok önem verdiğini dile getiren Elif Akyol Tosun, şöyle konuştu: “İYİ Parti, 2017 yılının Kasım ayında, Türkiye’de ilk kadın genel başkan öncülüğünde kuruldu. Benim de partiye katılma sebebim, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener oldu. Kadınlara ve gençlere çok önem veriyoruz. Kadınların istihdamda yer alması, ülke olarak gelişmemize ve kalkınmamıza büyük itici güç olacak. Bununla ilgili mevcut hükümetin yaptığı girişimler de var fakat mesela hala kadın üst düzey yönetici, erkek bir üst düzey yöneticiden daha az maaş alıyor. Kadınların siyasette ve iş hayatında sayısının artması, bu tabunun yıkılmasını sağlayacak. Bizim şu anki hedefimiz meclisteki kadın sandalye sayımızı artırmak. Hedef yüzde 50 kadın, yüzde 50 erkek. Benzer bir yetki temsiliyetini önce partimizde sonra tüm Türkiye’de oluşturmayı hedefliyoruz.”

‘Gençler İYİ Parti’den özgürlük umuyor’

Özellikle gençlerin İYİ Parti’den oldukça umutlu olduğunu söyleyen Elif Akyol Tosun, “Yalovalı değişiklik istiyor. Gençler İYİ Parti’den özgürlük umuyor. Gençler iş istiyorlar. Gençler iş için müracaat yapıyorlar, onlardan tecrübe isteniyor. Bu nasıl mümkün olacak? Gençlerin tecrübe kazanıp iş sahibi olabilmesi için gerekli girişimlerin yapılması gerekiyor. Aynı şey kadın istihdamında da yaşanıyor. Bizim politikalarımız arasında kadın istihdamını artıran kuruluşlarda vergi indirimi sağlamak var. Hedef kitlemiz kadınlar ve gençler” dedi.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.