yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Açık
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

‘YALOVA’NIN 100 YILLIK PLANA İHTİYACI VAR’

‘YALOVA’NIN 100 YILLIK PLANA İHTİYACI VAR’
31.08.2022 16:48
0
A+
A-

 

Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz, HABERCİ’ye yaptığı özel açıklamada, Yalova’nın öncelikli sorunlarını sıraladı. Başkan Korkmaz, Yalova’nın yeni meydan düzenlemesine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

 

  • ..”Çiftlikköy’den Termal’e kadar toplu taşımayla ilgili bir alt yapı oluşturmamız lazım. Yalova’mız hızlı bir şekilde büyüyor.”

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz, Yalova’nın öncelikli sorununun kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi. Yalova’nın yeni kent meydanı düzenlemesine de ihtiyaç duyduğuna vurgu yapan Başkan Korkmaz, Yalova Stadı’nın olduğu yere yeni kent meydanı yapılması önerisini kamuoyuna sundu.

‘Zillet masası değil, hizmet masası’..

2023 seçimlerinin çok önemli olduğunu belirten Başkan Korkmaz, “İktidarın ısrarla üslubunu bozarak 6’lı masa aleyhinde konuşmaları gündemde, iktidarın aldığı karar ve yetki çerçevesinde ülkemiz bu hale geldi. Zillet ittifakı diyor, hiçbir siyasi parti liderine yakışmayacak bir terim bu. Siyasetçinin, yöneticinin diline çok dikkat etmesi lazım. İnsanlarımıza nasıl faydalı olabiliriz, bunun üzerinde çalışmamız lazım. Meselenin özü şu; niye buraya geldik? Önceden 6’lı masa var mıydı? Bir önceki kanunlarımızda, seçimlerden sonra koalisyonlar vardı. Seçimlerden önce ittifak olmak zorunda. Yüzde 50+1’i alacak Türkiye’de hiçbir siyasi parti yok. O zaman zillet dediğiniz ittifak sizin için de geçerli. Bir tarafta 6’lı, bir tarafta 4’lü ittifak var. Bu masaların adı hizmet masalarıdır. Herkes hizmet edeceği çalışmaları ortaya koysun, biz de koyalım, vatandaş da seçsin” dedi.

‘Başka bir siyasi parti ile birlikte olmak suç mu?’..

“Türkiye siyasi üslubumuzdan dolayı ikiye bölündü” diyen Başkan Korkmaz, iktidarı şu sözlerle eleştirdi: “Yüzde 50’si iyi, yüzde 50’si hain. CHP’de bu ülkenin siyasi partisi, AK Parti’de bu ülkenin siyasi partisi. Hiçbirisi anayasal düzen dışında kurulmuş bir parti değil. AK Parti’nin Saadet Partisi’ni hedef aldığı husus şu; siz milli görüş geleneğinden, Erbakan Hoca’nın geleneğinden gelen parti nasıl olur da CHP ile aynı masada olur? 1974’te biz CHP ile iktidar olduk, Kıbrıs Barış Harekatı’nı gündeme taşıdık. Kıbrıs Barış Harekatı’nın o zamanki mimarları Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve Bülent Ecevit bir araya geldiler. -80’li yıllarda yine bir ara geldik. -96 yılında da başka partiyle koalisyon kurduk. Bu ülkeye hizmet etmek, başkabir siyasi parti ile birlikte olmak suç mu? Bu algı operasyonuyla, milli görüşçü kardeşlerimizi yanlış yönlendirmek olmaz. Bu ülkenin siyasi partileri bir araya gelmeli, ülkemizle de ilgili ortak soruna çözüm bulmalı.”

‘Değiştirilebilirsin, değiştirilmen suç mu? ‘..

AK Parti iktidarının Türkiye’yi adil yönetemediğini dile getiren Başkan Korkmaz, “Kul hakkını hiç göz etmediler. Oy uğruna bütün yandaşlarını zengin ettiler. Yazık, günah değil mi bu milletin parasına? Ölüm var ölüm. Hangi bir kuldan helallik alabiliriz, alamayız. 90 milyon bir ülkenin yönetiminden söz ediyorum; oy uğruna bu milletin hakkını nasıl peşkeş çekebiliriz? Hiçbir siyasi parti sonsuz iktidarda kalamaz, vakti gelince değiştirilir, bu halkın tercihi. Sen 20 yıldır bu ülkeyi yönettin, şimdi yönetemiyorsun. Değiştirilebilirsin, değiştirilmen suç mu?” şeklinde konuştu.

‘Birinci öncelikli sorunu kentsel dönüşüm’..

Yalova Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmaları da değerlendiren Korkmaz, “Belediyenin çalışması geçici bypass” dedi. Korkmaz,“Şu anda olabildiğince görünen şeyleri düzeltmeye çalışıyorlar. Yalova’nın başlıca sorunları var. Birinci öncelikli sorunu kentsel dönüşüm. Merkezde özellikle; İstanbul Caddesi, Fatih Caddesi, Mimar Sinan Caddesi gibi birçok yerde yaşlı yapılarımız var. Bu işin ilmini yapmış uzmanlar sürekli sesleniyorlar. 23 yıldır bu konuyla ilgili çözüm bulamadık. Kentsel dönüşüme acil bir şeklide başlanmalı. ‘İmar durumu çalışması yapayım, ada parsel belirleyeyim’ öyle değil. İstanbul Caddesi’nde kaç tane eski bina varsa acilen çözüme kavuşması lazım. Önemli olan bir sonraki depremde vatandaşımız enkaz altında olmasın. Birinci önceliğimiz ortak akılla kentsel dönüşümü ele almak” diye kaydetti.

‘50 yıl sonra Yalova’mız ne durumda olur?’..

Kentsel dönüşümden sonra Yalova’nın ikinci en büyük sorununun otopark olduğunu söyleyen Korkmaz, “Yalova’nın büyük sorunu otopark. Bu geçmişten gelen, yanlış imar durumunun getirdiği bir sorun. Yalova önceden ilçeydi, ileriyi düşünemeyen yöneticiler ve daraltılmış bir imar sayesinde bu hale geldi. Bunun büyütülüp genişletilmesi lazım. Çevre yolumuz var, geliyor. Bunların acilen açılması lazım. Bir de bizim Çiftlikköy’den Termal’e kadar toplu taşımayla ilgili bir alt yapı oluşturmamız lazım. Yalova’mız hızlı bir şekilde büyüyor. Tersaneler önemli bir göç yükünü bindirdi, yeni OSB’ler kuruluyor. AKSA var, yan kuruluşları var. Yalovalı yöneticilerin 50 yıllık, 100 yıllık planlar ortaya koymaları lazım. 50 yıl sonra Yalova’mız ne durumda olur? Bunun planlamasını şimdiden yapmamız lazım” ifadelerini kullandı.

‘Yalova’nın yeni kent meydanına ihtiyacı var’..

Yalova’nın yeni bir kent meydanına ihtiyaç duyduğunu dile getiren Başkan Korkmaz, “Yalova’mız şu anda ikiye bölündü. Bağlarbaşı Mahallesi, Adnan Menderes Mahallesi ve Emir Bayırı var. O bölgeyi de içine alan, o bölgeyi rahatlatan bir proje olması lazım. Yalova Stadı’nın olduğu yer, yeni kent meydanına çok uygun. Altına 4 tane girişli otopark yapılabilir. Hem Yalova merkezinin yükünü hafifletmek hem de bu 3 mahallemizin siluetine uygun meydan oluşturmak mümkün olabilir. Yakup Bilgin Koçal’ın da geçmiş yıllarda bir projesi vardı. Ancak o ranta dönüktü, bizimkisi halka dönük. Orada ilk olarak kent meydanı oluşturulacak. İkincisi otopark sorunu kökten çözülecek. Üçüncüsü üzerinde yeni nesil bir AVM’de oluşturalacak; ortasında yeşil alanlar olacak. Dördüncüsü de Yalova’mıza yeni bir stat kazandırmış olacağız. AVM dediğimiz, iki katlı, araç trafiğine kapalı olacak şekilde dizayn edilecek. Yalova’ya yeni bir şehir stadı da lazım. En az 15 bin kişilik profesyonel Yalova Şehir Stadı, Süper Lig’e hizmet edecek şekilde yapılmalı. Yalova’da kamp turizmine açılabilir. Bu sayede Yalova’mız tanınır” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.