yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5680
EURO
34,9508
ALTIN
2.429,58
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

‘YALOVALI TAKSİCİ  ESNAFI PERİŞAN’

‘YALOVALI TAKSİCİ  ESNAFI PERİŞAN’
25.03.2022 18:20
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

İYİ Parti Yalova İl Başkanı Ersin Akyüz, Yalova’da taksici esnafının mağdur edildiğini belirtti. Akyüz yaptığı açıklamada, nüfus yoğunluğu ve trafik hareketliliği göz önünde bulundurularak, yapılan istatistiki çalışma ve talepler doğrultusunda ticari taksi ihtiyacının talep edildiğini ifade etti. Akyüz, yaptığı açıklamada, “Bu talep ve ihtiyaç daha önceki yönetim zamanında Cumhur İttifakı’nın mensupları; AK Parti ile MHP ‘li meclis üyeleri ve yöneticileri tarafından engellenmiştir. Yalova Belediyesi yönetimi de bu arada mahkeme kararı ile el değiştirmiş ve Cumhur İttifakı mensupları bir anda, geçmişte karşı çıktıkları ve engelledikleri bu ihaleyi gündeme getirip gerçekleştirmişlerdir. Şehrimizde bilindiği üzere yapılan istatistiki çalışma çerçevesinde ihtiyaç olduğu belirtilen 50 adet ticari taksi ihalesi yoğun baskılara rağmen 25 adet olarak gerçekleşmiş ve belediye kasasına yüklü miktarda nakit akışı sağlanmıştır”diye konuştu.

“Bu ihalenin plansız ve hazırlıksız bir şekilde yapıldığı, siyasi manevra olarak gerçekleştiği gün gibi aşikardır” diyen Akyüz, “Taksici esnafı ile yapılan bilgilendirme toplantılarında görülen tepkiler üzerine taksi sayısı, AK Partili yöneticiler ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un talebiyle 25 adetle sınırlandırılmıştır. Bu toplantılarda ayrıca bu kararı geçirebilmek ve tepkileri en aza indirebilmek üzere var olan taksici esnafına birçok vaat ve taahhütte bulunulmuştur. İhale gerçekleşmiş, 25 adet taksi hizmete başlamıştır. Bu ihale sonrası belediye, bu taksilerin görev yapacağı duraklar, konumları ve çalışma usulleri ile ilgili ne taksici esnafına  ne de  esnaf odasına herhangi bir çalışma sunmamıştır. Bu durum hem  var olan esnafa hem de yeni ihale ile işe başlayan taksici esnafına sıkıntılar yaratmaktadır. Verilen sözler ve taahhütlerin yerine gelmediği söylenmektedir. 25 adet taksiden 21 tanesi plansız ve programsız bir şekilde yalnızca bir durağa tahsis edilmiş olup;  yığılmalara, müşteri kaybına  ve ticari kayba sebep olmuş, ayrıca yetersiz park yeri sorunu da ortaya çıkmıştır. İhaleden elde edilen gelir, taksici esnafına verilen sözler gereği herhangi bir şekilde hizmet olarak yansımamıştır” ifadelerine yer verdi.

‘TAKSİCİ VE ŞOFÖR ESNAFI MAĞDUR EDİLİYOR’..

Yalova’nın en iyi hizmeti hak ettiğini söyleyen Akyüz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aynı zamanda  Cumhur İttifakı mensupları AK Parti ve MHP’liler akıl almaz bir şekilde İstanbul’da oluşan taksi ihtiyacına tamamen siyasi nedenlerden dolayı karşı çıkmakta ve engelleyerek çifte standarta yol açmaktadırlar. Ekonominin her geçen gün kötüye gitmesi, hayat pahalılığının artması, geçim şartlarının zorlaşması ve akaryakıt fiyatlarının belirsiz ve aşırı şekilde artması taksici ve şoför esnafını mağdur etmektedir. Bu konuda verilen sözlerin ve planlamanın bir an önce yapılması yetkili kişiler tarafından zorunludur. İYİ Parti olarak, her zaman esnafımızın ve vatandaşlarımızın yanındayız. Yalova’mız en iyi hizmeti hakediyor. Hep birlikte şehrimize katkı sunabilmek adına esnafımızı, vatandaşlarımızı dinleyerek sorunlarına çözüm üretmek asli vazifemizdir.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.