yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3428
EURO
34,8481
ALTIN
2.390,38
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

YALOVALI FİRMA BİTKİFİDAN, ARTVİN’DE

YALOVALI FİRMA BİTKİFİDAN, ARTVİN’DE
13.06.2023 13:05
0
A+
A-

16 BİN 400 ADET YABAN MERSİNİ, ARTVİNLİ ÇİFTÇİLERE DAĞITILDI

  • Yalova’da faaliyet gösteren Bitkifidan.com Taştan Danışmanlık firması, Artvin’de 16 bin 400 adet yaban mersini fidanını çiftçiler ile buluşturdu..

..”Ülkemizin tarım ülkesi olduğunu unutmadan kalifiye bir kalkınmayı hep birlikte gerçekleştirmek için el ele, tarım sektörünü, üreticilik sektörünü kalkındırmaya çaba gösteriyoruz.”

 

Haber / Büşra GÜNDÜZ

Artvin Arhavi Gösteri Merkezi’nde düzenlenen dağıtım törenine, Arhavi Kaymakamı Burak Çimşir, Tarım ve Orman İl Müdürü Neşat Ulutaş, Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, İl ve İlçe Müdürlüğü personeli, Bitkifidan.com İmtiyaz Sahibi Soner Taştan ve çok sayıda çiftçi de katıldı. Proje kapsamında 166 çiftçiye 16 bin 400 adet yaban mersini fidanı dağıtıldı.

16 BİN 400 ADET YABAN MERSİNİ ÇİFTÇİYE DAĞITILDI..

Bitkifidan.com İmtiyaz Sahibi Soner Taştan, projenin paydaşı olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Taştan, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Tarım ve Orman Bakanlığı, DOKAP ve Bitkifidan.com olarak paydaşları olunan Artvin ili 16 bin 400 adet maviyemiş yaban mersini fidanı dağıtımı projesini gerçekleştirdik. Yaban mersini fidanlarını Artvinli üreticiler ile buluşturarak, özellikle Doğu Karadeniz bölgesindeki iklimin yaban mersini yetiştiriciliğine uygun olmasından dolayı bu bölgede yaygınlaştırılması için çalışmalara devam edeceğiz. Bitkifidan.com ve Taştan Danışmanlık olarak Yalova’da yetiştirdiğimiz, Yalova menşeili ürünlerimizi ülkemizin birçok bölgesinde gerek hobi bahçelerinde gerekse ticari bahçeler ile devlet destekli projeler ile kullanmaya ve yaygınlaştırmaya devam ediyoruz” dedi.

‘TARIM SEKTÖRÜNÜ KALKINDIRMAK İSTİYORUZ’..

Taştan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin tarım ülkesi olduğunu unutmadan kalifiye bir kalkınmayı hep birlikte gerçekleştirmek için el ele, tarım sektörünü, üreticilik sektörünü kalkındırmaya çaba gösteriyoruz. Bu faaliyetler kapsamında ilimizin çapından başlayarak, bölgemiz ve ülkemiz genelinde çeşitli projelerde paydaşlık yaparak ülkemize hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu konuda üreticilerimizi tarımsal açıdan her ne konu ile alakalı olursa olsun, ücretsiz danışmanlık hizmetlerimizden faydalanabilirler. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya, üretime katkıda bulunmaya gayret göstereceğiz. Yapmış olduğumuz projenin ilimize, bölgemize ve Artvin ilimiz özelindeki bütün Doğu Karadeniz bölgesine hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.