yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2774
EURO
34,8230
ALTIN
2.434,36
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

YALOVA’DA YILIN SPOR OLAYLARI

YALOVA’DA YILIN SPOR OLAYLARI
01.01.2023 15:21
0
A+
A-

 

2022 BÖYLE GEÇTİ!

Yalova’da geride bıraktığımız 2022 yılında ilimizi çeşitli spor branşlarında Türkiye liglerinde temsil eden takımlarımızın durumlarını siz HABERCİ okuyucuları için derledik.

  • Sadece Türkiye liglerinde değil, il genelindeki farklı branşlarda dikkat çeken ayrıntılar, yıl boyunca Yalova’nın spor gündemini belirledi.

Futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda Yalova adına liglerde yarışan takımlarımız, 2021-2022 sezonunda birbirinden güçlü rakiplerine karşı mücadele verdiler.

 

Onur ERDİK/ÖZEL HABER

Yalova, 2021-2022 spor sezonunu dolu dolu müsabakalarla geçirdi. Farklı spor branşlarında Türkiye liglerinde takım sporlarında toplam 11 takımımız yer aldı. Futbolda Yalovaspor, Altınova Beledyespor ve Kadıköyspor, basketbolda Semt77 Yalovaspor, Yalova Ortopedikler Spor Kulübü (YOSK), HDI Sigorta Yalova VİP, Semt77 Acarspor Basketbol ve Altınova Belediyespor, voleybolda Çiftlikköy Belediyespor ve Semt77 Yalovaspor Voleybol ile hentbolda Yalova Zirve Gençlik ve Spor Kulübü, ilimiz adına Türkiye liglerinde boy gösterdi. Ayrıca yerel futbol liglerimizde Süper Amatör Küme ile 1. Amatör Küme’de de birbirinden zorlu müsabakalar yapıldı.

Futbolda Yalovaspor, şampiyonluk fırsatını kaçırdı..

Bölgesel Amatör Ligi’nde Yalovaspor, Altınova Belediyepor ve Kadıköypor, 8. Bölge 2. Grup’ta yer aldı. Yeşil-kırmızılı takımımız Yalovaspor, şampiyonluk ipini göğüsleyemedi ve lider Ayvalıkgücü Belediyepor’un 6 puan gerisinde, 39 puanla sezonu noktaladı. Grup şampiyonu Ayvalıkgücü, play-off’larda da başarılı olarak TFF 3. Ligi’ne yükseldi. Sarı-yeşilli takımımız Altınova Belediyespor da sezonu 19 puanla 7.sırada bitirdi. 7 puanla 9.sırada ligi noktalayan Kadıköyspor, küme düşme potasından kurtulamayıp 4 yıldır mücadele verdiği Bölgesel Amatör Ligi’ne veda etti. Altınova ise yerel lig şampiyonu Negmar Tavşanlı Belediyespor’u baraj maçında 2-1 ile geçip yeniden BAL biletini aldı.

Tavşanlı, şampiyonluğunu taçlandıramadı..

Yalova yerel futbol liginin en üstü olan Süper Amatör Küme’de ise Negmar Tavşanlı Belediyespor, 2021-2022 sezonunu en yakın rakibinin 12 puan önünde, 64 puanla ve namağlup bir şekilde şampiyon tamamladı ve BAL’a yükselmek için baraj maçı oynama hakkı kazandı. Ancak lacivert-beyazlılar, Altınova Belediyespor’a 2-1 kaybedip şampiyonluğunu taçlandıramadı ve Bölgesel Amatör Ligi’ne adını yazdıramayıp tekrar Süper Amatör Küme’ye geri döndü. Süper Amatör Küme’de 2021-2022 sezonu sonunda son iki sırada yer alan Subaşıspor ile Sultaniyespor da alt lige geriledi. Yalova 1. Amatör Ligi’nde 2021-2022 sezonunu A Grubu’nda en yakın rakibinin 7 puan önünde bitiren Esenköyspor, 48 puanla ve namağlup bir şekilde şampiyon tamamlayıp Süper Amatör Küme’ye yükseldi. Bu grupta son iki basamakta kendisine yer bulan Ortaburunspor ve 1877 Üvezpınarspor, 2. Amatör Küme’ye düştü. B Grubu’nda da nefes kesen şampiyonluk yarışında Sugören Gençlerbirliği, en yakın rakibinin 2 puan önünde ve ligi 45 puanla şampiyon tamamlayarak Süper Amatör Küme’ye adını yazdırdı. Bu grupta takım sayısı fazla olduğu için son üç basamaktaki; Yalova Anadoluspor, Kirazlı Köyüspor ve Yalova Çotanaklarspor, 2. Amatör Küme’ye gerileyen takımlar oldu.

Basketbolda bir ilki yaşadık..

Yalova, 2021-2022 sezonunda basketbolda altın dönemini yaşadı. Bir önceki sezonun play-off şampiyonu Semt77 Yalovaspor Basketbol, tarihinde ilk kez Basketbol Süper Ligi’nde mücadele verdi. Çok başarılı olamasa da hemen hemen iç saha maçlarının tamamına yakınını kapalı gişe oynayan yeşil-kırmızılı takımımız, sezonu 37 puanla ateş hattı olan 15.sırada bitirdi ve ilk kez boy gösterdiği BSL’ye veda ederek küme düştü. Kadınlar basketbolunda ise HDI Sigorta Yalova VİP fırtınası esti. Turuncu-sarılı takımımız, 10 yıldır yer aldığı kadın liglerindeki en başarılı sezonunu yaşarken; 2021-2022 sezonunda ligde normal sıralamayı 6.bitirdi ve play-off’lara gitme hakkı kazandı. Play-off turunda önce Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor ve ardından da Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni saf dışı bırakan Yalova VİP, Süper Lig’e yükselebilmek için Rize Belediyesi ile final serisine çıktı. Ancak talihsizlikler ve sakatlıklar ekibimizin peşini bırakmadı ve turuncu-sarılı takımımız, Karadeniz temsilcisine elenerek Süper Lig’in kapısından döndü. Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin en tecrübeli takımları arasında bulunan Yalova Ortopedikler Spor Kulübü (YOSK), 2021-2022 sezonunu play-off ve küme düşme potası arasında noktalayıp yeni sezon için de Süper Lig biletini cebine koymasını bildi. Türkiye Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde ise Semt77 Acarspor ve Altınova Belediyespor ilimizi temsil ederken; sarı-lacivertli takım Acarspor, normal sezonun ardından play-off’larda da başarılı sonuçlar elde ederek tarihinde ilk kez Türkiye Basketbol 2. Ligi’ne yükseldi.

Filede Çiftlikköy fırtınası esti..

Yalova’yı voleybol branşında 2021-2022 sezonunda iki takım temsil etti. Çiftlikköy Belediyespor ile Semt77 Yalovaspor Voleybol aynı grupta yer alırken; yeşil-kırmızılı ekibimiz Semt77 Voleybol, son haftada lige tutunup küme düşmekten kurtuldu ve yeni sezon için de 2. Lig’de yer alma hakkı kazandı. Çiftlikköy Belediyespor ise 2021-2022 sezonunda fırtına gibi esti. Normal sezonu tek yenilgiyle zirvede bitiren kırmızı-siyahlı takımımız, play-off’larda ise çıktığı 9 maçın da tamamını kazanarak namağlup bir şekilde şampiyon oldu ve tarihinde ikinci kez adını Türkiye Kadınlar Voleybol 1. Ligi’ne yazdırdı.

Hentboldaki gururumuz Zirve Gençlik ve Spor Kulübü..

İlimizin hentbol branşındaki tek temsilcisi, Yalova Zirve Gençlik ve Spor Kulübü oldu. Mavi-beyazlı takımımız, hentboldaki gururumuzdu. Tamamı kendi oyuncularından kurulu kadrosuyla Türkiye Hentbol Federasyonu’nun düzenlediği Erkekler Hentbol 1. Ligi’nde mücadele eden Zirve GSK, B Grubu’nu tek galibiyetle sonuncu tamamlayınca lige veda ederek 2. Lig’e düştü. Ancak mali yapısı güçlü takımlara karşı mücadele veren mavi-beyazlıların sergilediği performans, taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.