yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3628
EURO
34,8966
ALTIN
2.385,77
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

‘YALOVA’DA YENİ BİR OSB PLANLAMIYOR’

‘YALOVA’DA YENİ BİR OSB PLANLAMIYOR’
09.01.2024 17:22
0
A+
A-
  • Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Venezzia Kafe’de bir toplantı düzenlendi. YTSO Başkanı Cemil Demiryürek ve Meclis Başkanı Muhammet Sarıoğlu, basın mensupları ile bir araya geldi.

Başkan Demiryürek, Ticaret ve Sanayi Odası’nın birinci katına açılan kırsal kalkınmayı destekleme ofisi ile ilgili de bilgiler verdi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Cemil Demiryürek ile yönetim kurulu üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın temsilcileri ile bir araya geldi. Gazetecilerin çok önemli görevler üstlenerek, kutsal bir mesleği icra ettiklerini söyleyen Demiryürek, basın çalışanlarının gününü kutladı.

‘Çiçekçilik festivalini çok önemsiyoruz’

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Demiryürek, Mayıs ayında planlanan çiçekçilik festivali ile ilgili bilgiler verdi. Demiryürek, “Çiçekçilik festivalini çok önemsiyoruz. Bu sene hem süs bitkileri fuarı hem de çiçek festivalini beraber yapabilir miyiz diye düşünceye sahip olduk. Süs bitkileri yetişmedi. Çiçek festivalini Mayıs’ın son haftasına yetiştiriyoruz. Sayın Valimiz de bu konuya çok büyük destek veriyor. Biz de bununla ilgili çok ciddi bir çalışma yapıyoruz. Hep bunu söylüyoruz; Alaçatı Ot Festivali, çok fazla ot yok ama çok fazla katılım sağlanıyor. Biz de Yalova’da inşallah il, ilçe ve belde belediye başkanları ile beraber, Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden gelen desteği vereceğimizi ifade ettik. Mayıs ayına iyi bir festival yapmayı planlıyoruz. Çiçek festivalinde sadece çiçeği değil, aronyayı ve Yalova kağıdını da ön plana çıkaracağız” dedi.

‘Kırsal kalkınmayı destekleme ofisi tüm Yalovalılara fayda sağlayacak’

Kırsal kalkınmayı destekleme ofisi ile Yalova’daki sektör temsilcilerinin hibe desteklerinden faydalanacağını belirten Demiryürek, “Kırsal kalkınmayı destekleme ofisi Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın birinci katına açılışını yaptık. Şubat ayında da bununla ilgili destek programı çıkacak. Tıbbi aromatik bitkiler olsun, et işletme tesislerine verilen destek olsun, enerji sektörüne verilen destekler olsun, burada üyelerimize hibelerden kullandıracağız. Keşke Yalova’da daha önce bir kırsal kalkınma ofisi olsaymış, Yalova’da birçok firma bu hibelerden faydalanırmış. 50 tane şehirde açılmış daha önceden ama Yalova’ya şimdi geldi. Biz de onun fiziki şartlarını ayarladık. Şu anda her üyemiz gidip oradan bilgi alabilir. 16 tane sektöre destek var. Sadece bizim üyelerimiz değil, tüm Yalovalılar bundan faydalanmış olacak” şeklinde konuştu.

‘Yeni bir OSB planlamıyoruz’

Yalova’da yeni bir organize sanayi bölgesinin şu anda planlanmadığını kaydeden Demiryürek, “Yalova’da yeni bir organize sanayi bölgesi şu anda planlanmıyor. Şu anda mevcutların gidişatlarının iyileştirilmesini, katılımın bir an önce de tamamlanmasını bekliyoruz. Yalova’daki üyelerimizden toplamda 10 tane işletmelerimiz yer alabildi. Buna da üzgünüz. Bazen yanlış anlaşılıyor. Ben Yalova’daki arkadaşlarımızın orada olmasını çok istedim ama özellikle yere bedel ödeyen firmalar üst yapıyı tamamlamakta zorlanıyorlar. Yalova’da bu anlamda çok fazla üyelerimizi oradan faydalandıramadık. Daha küçük ölçekli, bunu hem organize sanayi bölgesi içinde hem de diğer birkaç alanda böyle bir planımız var. Yalova’da bir organize sanayi bölgesi daha olacaksa, Yalova’daki bizlerin yapması gerekiyor diye bir ifade de bulundum. Ancak şu an öyle bir alanımız söz konusu değil. Biraz daha küçük sanayi ve orta ölçekli sanayiye bu anlamda yönelmemiz söz konusu oldu” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.