yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2703
EURO
34,6865
ALTIN
2.408,67
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

YALOVA’DA ÖNEMLİ ADIM ATILDI

YALOVA’DA ÖNEMLİ ADIM ATILDI
24.10.2023 14:40
0
A+
A-

YALOVA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA TUTUK:

‘YALOVA’YI ÇEVRE DOSTU BİR ŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ’

  • Yalova İklim Değişikliği Eylem Planı Tanıtım Toplantısı, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Belediyesi ev sahipliğinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TÜBİTAK MAM’ın katkılarıyla Yalova İklim Değişikliği Eylem Planı Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya; Yalova Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İklim Değişikliği Uzmanı Neslihan Ağartan, TÜBİTAK MAM İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Başkanlığı Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Doç. Dr. Abit Balın, TÜBİTAK MAM İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Başkanlığı Kıdemli Uzman Araştırmacı Dr. Tuğba Doğan Güzel, Yalova Organize Sanayi Bölgesi adına Çevre Mühendisi Okan Karaalioğlu, Yalova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emirhan Balkaya, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.

‘Yalova’yı çevre dostu bir şehir haline getireceğiz’

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, “Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyaya çevrecilik dersi verdiği Yalova’mızda, geleceğe yönelik önemli bir adımı atmaktan büyük bir gurur ve sorumluluk duyuyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılına yaklaşırken, daha yaşanabilir, daha sağlıklı ve daha güvenli bir Yalova’nın gelecek nesillere miras bırakılması konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Yalova İklim Değişikliği Eylem Planı, bu sorumluluğun bilinciyle hazırlanan ve şehrimizin sürdürülebilirlik yolculuğunda önemli bir kilometre taşıdır. Bu doğrultuda Yalova’mızı daha yaşanabilir ve çevre dostu bir şehir haline getireceğiz. Yalova İklim Değişikliği Eylem Planı’nın hazırlanmasına katkıda bulunan herkese, bu toplantıya katılan değerli misafirlerimize ve kıymetli hemşerilerimize teşekkür ediyor, bu planın Yalova’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yalova İklim Değişikliği Eylem Planı dikkat çekildi

Başkan Tutuk’un ardından sırasıyla yapılan konuşmaların ana fikri olarak; Cumhuriyetimizin 100. yılında gelecek nesillere daha yaşanabilir, daha sağlıklı ve daha güvenli bir Yalova bırakabilme sorumluluğu hatırlatıldı. Bu sorumluluğu yerine getirme yolundaki en büyük adımlardan birisinin de Yalova İklim Değişikliği Eylem Planı olduğuna dikkat çekildi. Planda ise, çevresel sürdürülebilirlik, yeşil enerji ve ekosistemi koruma gibi konularda stratejik hedefler belirlenerek, Yalova’yı iklim değişikliği ile mücadelede öncü şehir haline getirmenin önemine değinildi. Toplantının sonunda Yalova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emirhan Balkaya tarafından konuşmacılara çiçek takdiminde bulunuldu.

‘Sıfır emisyon için pedallıyoruz şehir turu’

Yalova Belediyesi ve Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile Yalova’nın sıfır emisyon hedefine katkıda bulunmak ve Sürdürülebilir Şehir Yalova Haftası’nı duyurmak için 25 Ekim Çarşamba günü saat 18.00’da özel bisiklet yolunda akademisyenler, sivil toplum kuruluşları üyeleri, kamu ve özel sektör temsilcileri gibi çeşitli isimler bisikletleriyle katılım sağlayacak. Yalova Gençlik Spor İl Müdürlüğü Ek Binası (Diş Hastane Karşısı) önünden başlayacak olan tur, Yürüyen Köşk’te son bulacak.

‘Su Ayak İziniz Kaç Numara?’ konulu panel

Yalova Belediyesi, gri su ve yağmur suyu kaynaklarının etkili kullanılması amacıyla “Su Ayak İziniz Kaç Numara?” başlıklı bir panel düzenleyecek. 27 Ekim Cuma günü saat 10.00’da Raif Dinçkök Kültür Merkezi meclis salonunda gerçekleşecek panelde, katılımcılar uzman ve başarılı uygulama örnekleri ile su ayak izini en aza indirme seçeneklerini öğrenme fırsatı bulacaklar.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.