yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5130
EURO
34,9419
ALTIN
2.434,97
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

‘YALOVA’DA OKUYUN!’

‘YALOVA’DA OKUYUN!’
24.06.2022 16:57
0
A+
A-

 

 

..”Yalova, 3 büyük kentin ortasında, her yere yakın. Tıp Fakültesi başta olmak üzere, Yalova’da okumak isteyen öğrencilere Yalova Üniversitesi’ni hararetle tavsiye ederim.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Gençlerin tarihi ve kültürel  mirası tanımaları ve gönüllülük bilincini artırıcı  ve özendirici faaliyetlerde bulunmaları amacıyla AnadoluyuzBİZ Projesi kapsamında Zonguldak’tan Yalova’ya gelen öğrenciler, Vali Muammer Erol’u makamında ziyaret ettiler. Öğrencileri makamında kabul eden Vali Erol, tavsiye niteliğinde gençlerle sohbet etti. AnadoluyuzBİZ Projesi kapsamında 23-26 Haziran tarihleri arasında Yalova’da 3 gün kalacak olan öğrenciler, şehit aileleri ve sevgi evleri ziyaretlerinin ardından Yürüyen Köşk, Kağıt Müzesi ve Erikli Şelalesi’ni de görme fırsatı bulacaklar.

‘YALOVALI ÖĞRENCİLER BAŞKA İLLERE GİDECEK’..

Proje hakkında bilgi veren Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, “İller arası kültürel etkileşimi geliştirmek adına geliştirilen Anadoluyuz Biz Projesi kapsamında Zonguldak’tan gelen öğrencilerimizi Yalova’da ağırlıyoruz. Onları ilimizin güzellikleri ile tanıştırıp Yalova’yı anlatmak istiyoruz. Gönüllülük projemiz kapsamında da kendi şehirlerinde ilimizin tanıtımını yapsınlar istiyoruz. Zonguldak’tan ilimize gelen yavrularımızı uğurladıktan sonra Yalovalı öğrencilerimizi de başka illere göndereceğiz” dedi.

VALİ EROL’DAN ÜNİVERSİTE TAVSİYESİ..

Öğrencilerle sohbet eden Vali Muammer Erol, Yalova’ya geldiklerinde ilk izlenimlerini sordu. Bir öğrencinin Vali Erol’a, “Üniversite tercihlerinde öğrencilere Yalova Üniversitesi’nin tercih etmelerini önerir misiniz?” sorusu üzerine konuşan Yalova Valisi Muammer Erol, “Üniversite sınavlarına girdiniz. Umarım hepiniz hayalinizdeki üniversiteyi kazanırsınız. Yalova Üniversitesi ve Yalova özelinde ise size Yalova Üniversitesi’ni kesinlikle öneririm” dedi.

‘YURTSUZ ÖĞRENCİ KALMAYACAK’..

Yalova’da yurt inşaatların hızla ilerlediğini söyleyen Vali Muammer Erol, şunları söyledi: “Hedefimiz Yalova’da yurt ihtiyacı olup da kendisine barınma imkanı sunamayacağımız kız öğrenci kalmaması. Yeni bir yurt daha inşa ediyoruz. O da bittiğinde 2 bin 500 kişilik bir yurt olacak. Yalova Üniversitesi’nin mevcudu 15 bin kişi. Yani açıkta kız öğrencimiz kalmayacak. Yurda başvuran tüm kız öğrencilerimizi yerleştirmiş olacağız. Yalova Üniversitesi çok genç bir üniversite ancak hızla rektör sirkülasyonu yaşamış. FETÖ’den kötü etkilenmiş. Ondan sonra taşlar yerine oturana kadar zorlanmış. O da üniversitenin hal ve gidişatına olumsuz yansımış. Ama şu anda yeni, genç, dinamik ve idealist bir rektörümüz var. Kısa sürede üniversiteyi güzel yerlere taşıyacaktır. Yalova’da, Türkiye’de ilk olan bölümler var. Tıp Fakültesi de kuruldu. Geçen sene ilk öğrencileri aldık. Şu anda Bursa Uludağ Üniversitesi içerisinde öğrenim görüyorlar. Bu yıl 400 yataklı Araştırma Hastanesi’ni açınca öğrencilerimizi de Yalova’ya alacağız. Yalova her yere yakın. 3 büyük kentin ortasında. Tıp Fakültesi başta olmak üzere Yalova’da okumak isteyen öğrencilere Yalova Üniversitesi’ni hararetle tavsiye ederim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.