yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

YALOVA’DA MIHLAMA ŞENLİĞİ

YALOVA’DA MIHLAMA ŞENLİĞİ
08.09.2023 14:46
0
A+
A-
  • Yalova Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlemiş olduğu 1. Mıhlama Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte; 5 bin kişiye mıhlama ikram edildi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 1.Mıhlama Şenliği, geniş katılım ile gerçekleştirildi. Barış Manço Amfi Tiyatro’da düzenlenen etkinliğe; AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, SGK İl Müdürü Mehmet Salih Aydın, İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, Çiftlikköy Belediye Başkan Vekili Hamit Akbulak, Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Dursun Karahasan, AK Parti il yöneticileri Mehtap Hiçyılmaz, Handan Saygın, Şenay Alış, Çiftlikköy AK Parti ilçe başkan vekilleri Muharrem Gökşin, Vahdettin Balat, İsmail Baday, Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Genel Başkan Yardımcısı Kemal Ermiş, Kopuzlar Vakfı Genel Sekreteri Adnan Kopuz, Sakarya Rizeliler Derneği Başkanı Yunus Keskin, Ülke Postası Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şefik Arvan, İş İnsanı İbrahim Köroğlu, Sakarya Rizeliler Dernek Başkanı Yunus Keskin ve yönetimi, Orhangazi Rizeliler Dernek Başkanı Gürbüz Köse ve yönetimi, Yalova Karadenizliler Derneği Başkanı İbrahim Bayzan ve yönetimi, Karadenizliler Dernekleri Konfederasyon Başkan Yardımcısı Gültekin Taşpınar, Yalova Birlikte Kanserle Mücadele Derneği Başkan Yardımcısı Fatma Canca, Yalova Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı (KONSİAD) Cemal Bilici, önceki dönem İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, Ağaç İşleri Odası Başkanı Adnan Dağ ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘5 bin kişilik mıhlama dağıtıldı’

Şenlikte, Rize’nin meşhur tadı olan mıhlama 5 bin kişiye ikram edildi. Mıhlama ikramının ardından sahneye Hasan Tiryaki ile folklor ekibi çıktı. Folklor ekibi, sergiledikleri yöresel danslarıyla izleyicileri adeta büyüledi. Ardından Mert Şenel ile başlayan konser Karadeniz müziğinin sevilen grubu İMERA ile devam etti. Birbirinden güzel Karadeniz müzikleri ile izleyicilere müzik ziyafeti de sunan sanatçılar, büyük beğeni toplayarak Yalovalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Teşekkür etti

Festival ile ilgili konuşan Yalova Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Himmet Bakırcı, “Bizler Rizeliyiz ama biz Türkiye’de yaşayan herkesi bir Rizeli kadar seviyoruz. Burada kültürümüzü yaşatmak adına etkinlikler yapıyoruz. Şenliğe katılan binlerce insan birbirlerini tanımamalarına rağmen horonda el ele tutuşarak oynuyorlar. Bu da amacımızın yerine geldiğini gösteriyor. Şenliğimize katılan, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.