yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Açık
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

YALOVA’DA HEYECANLI BEKLEYİŞ

YALOVA’DA HEYECANLI BEKLEYİŞ
26.06.2022 15:20
0
A+
A-

 

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suudi Veliahtı Prens Selman arasındaki görüşmelerin detayında; turizm yatırımlarının desteklenmesi, karşılıklı ticaret ve yatırım vurgusu da yapıldı.

 

  • 2012’de satışı yapılan arboretum arazilerde dev turizm yatırımlarının sözü verilmişti. Aradan 10 yıl geçti. Araziler şimdi Suudi Al Fozan ailesinde ve yatırımların başlaması için şartlar Yalova’nın lehine işlemeye başladı.

 

  • İki ülke arasındaki ilişkiler normalleşiyor. Karşılıklı ziyaretler tamamlandı. Ortak bildiriler yayınlandı. 50 binlik planlar yenilenip bürokratik engeller aşıldığında yatırımcı, ‘BİZ HAZIRIZ’ mesajı verdi. Üstelik bu defa yatırım limidi kalktı; Mohammed Al Fozan, ‘Projeyi geliştirin, ne talep edilirse biz varız. 10 yıl önceki satış şartnamesine uygun turizm yatırımları için hazırız ve limit de koymuyoruz” diyor.

 

  • Suudi Al Fozan Holding’in Yalova yatırımları start alacak mı?

 

  • Mohammed Al Fozan, ne zaman Türkiye’ye ve Yalova’ya gelecek?

 

  • Arboretum arazisindeki turizm yatırımlarının sınırı, mendirek dahil; geliştirilecek mi?

 

  • 5 yıldızlı otel, SPA salonları, kongre merkezi ve rezidansların dışında, mendirekte cruise gemileri ile ultralüx yatları bünyesinde barındıracak dev bir uluslararası marinanın yanı sıra golf sahaları, helikopter pistleri ve diğer destekleyici turizm yatırımları da devreye sokulacak mı?

 

 

 

  • Haber / M. Ali Cantörün

 

Suudi Arabistan Veliahtı Prens Muhammed bin Selman bin Abdülaziz Al Saud, geçtiğimiz hafta Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirmişti. Prens Selman, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşılanmış, baş başa ve heyetler arası gerçekleşen görüşmenin ardından ortak bildiri yayımlanmıştı. Bildiride, siyasi, ekonomik, askeri, güvenlik ve kültürel ilişkiler dahil olmak üzere iki ülke arasındaki ikili ilişkilerde yeni bir iş birliği döneminin başlamasına yönelik ortak kararlılık, karşılıklı ticaret ve yatırım vurgusu yapılmıştı.

  • TÜRKİYE VE SUUDİ ARABİSTAN ARASINDA ORTAK BİLDİRİ YAYIMLANDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşme sonrası yayımlanan Türkiye- Suudi Arabistan ortak bildirisinde, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Veliaht Prens Muhammed bin Selman bin Abdülaziz Al Saud arasındaki resmi görüşmelerin, samimiyet ve kardeşlik ortamında gerçekleştirildiği belirtildi. Görüşmelerde, Türkiye Cumhuriyeti ile Suudi Arabistan Krallığı arasındaki ikili ilişkilerin muhtelif yönleriyle ele alındığı, siyasi, ekonomik, askeri, güvenlik ve kültürel ilişkiler dahil olmak üzere iki ülke arasındaki ikili ilişkilerde yeni bir iş birliği döneminin başlamasına yönelik ortak kararlılığın en güçlü şekilde vurgulandığı ifade edildi. Bölgesel ve uluslararası alanda öne çıkan ve her iki tarafın da önem atfettiği gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu aktarılan bildiride, şunlar kaydedildi: “Taraflar, karşılıklı ticaretin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi imkanlarını, iki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin kolaylaştırılmasını ve önündeki zorlukların üstesinden gelinmesini, yatırım fırsatlarının araştırılması ve çeşitli alanlarda somut ortaklıklara dönüştürülmesi için iki ülkenin kamu ve özel sektöründeki iletişimin artırılmasını ele almışlardır.

Taraflar G-20 üyeleri olarak, iki ülkenin büyük ekonomik potansiyelini ve Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu’nun yatırım, ticaret, turizm, kalkınma, sanayi, madencilik, inşaat projeleri, ulaşım-altyapı (müteahhitlik dahil), tarım, gıda güvenliği, sağlık, iletişim-bilgi teknolojisi alanları, medya ve spor alanlarında sunduğu fırsatları vurgulamışlar, Suudi-Türk Koordinasyon Konseyi’nin çalışmalarını etkinleştirme, ortak ilgi alanlarında iş birliği ve koordinasyon seviyesini yükseltme ve iki ülke uzmanları arasında tecrübe paylaşımı konuları üzerinde çalışma hususunda mutabakata varmıştır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.