yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5987
EURO
34,7452
ALTIN
2.497,10
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

YALOVA’DA 6 OKUL ÇEVRE DOSTU

YALOVA’DA 6 OKUL ÇEVRE DOSTU
20.03.2022 12:47
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova’da yer alan 19 Temmuz İlkokulu, Çınarcık Gülkent İlkokulu, Çiftlikköy Şehit Abdülhamit Kaya İmam Hatip Ortaokulu, Termal Akköy İlkokulu, Armutlu Fıstıklı İlkokulu ve Altınova İmam Hatip Ortaokulu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, 1000 Çevre Dostu Okul Projesine dahil edildiler. Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Yalova İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, açıklamalarda bulundu. Yeniyol açıklamasında, doğal kaynakların hızla tüketildiği ve kullanılamaz hale geldiği, iklim krizinin tehlikeli yüzünü gösterdiği bir dönemde çevre bilincinin küresel ölçekli bir refah için kilit rol oynadığını söyledi. Müdür Yeniyol, bireylerin ve toplumların sıkı bir şekilde tutunmaları gereken bir kavram olarak öne çıkan çevre bilincinin gezegenimizin geleceği için son derece önemli olduğunun altını çizerek, bu bilincin öğrencilere aşılanması gerektiğini de vurguladı.

Çalışmalar eş zamanlı devam ediyor..

Yalova’da çevre dostu projesi kapsamında okul ve kurumlardaki atıl durumdaki malzemelerden sıfır atık kütüphaneleri, kedi evleri, köpek evleri, sıra, masa, sandalye gibi tefrişatların yapıldığını kaydeden Müdür Yeniyol, “Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer liderliğinde, Valimiz Muammer Erol himayelerinde Bakanlığımızın projelerini ilimizde hızlı ve başarılı bir şekilde uyguluyoruz. Bütün çalışmalarımız Bakanlığımızın belirlediği üst politikalar ile eş zamanlı olarak devam etmektedir” dedi.

Projeler yapıldı…

Çevre Dostu 1000 Okul Projesi ile enerji tasarrufunun sağlanacağını söyleyen Müdür Yeniyol, “Bakanlığımız tarafından başlatılan temel eğitim sıralarından itibaren öğrencilerimizin küçük yaşta çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmeleri için yürütülecek projede her ilçemizde seçilen okullarımızda maliyet hesapları yapıldı. Bu minvalde led ışıklandırma, fotoselli musluklar, enerji tüketim kontrol göstergeleri, güneş enerjisinden yararlanma, yağmur suyunu sulama suyu olarak kullanma gibi yapılacak düzenleme ve iyileştirmeler ile öğrencilerimize çevre bilinci, sıfır atık eğitimlerinin verilmesi planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

6 okul bulunuyor..

Çevre Dostu 1000 Okul Projesi kapsamında; 19 Temmuz İlkokulu, Gülkent İlkokulu, Şehit Abdülhamit Kaya İmam Hatip Ortaokulu, Akköy İlkokulu, Fıstıklı İlkokulu,  Altınova İmam Hatip Ortaokulu okullar çevre dostu okul olarak seçildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.