yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3342
EURO
35,1132
ALTIN
2.308,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
20°C
Yalova
20°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

YALOVA’DA 19 MAYIS COŞKUSU

YALOVA’DA 19 MAYIS COŞKUSU
19.05.2022 17:53
0
A+
A-

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bir kutlama töreni düzenlendi. Program Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Programa; Vali Muammer Erol, Garnizon Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

‘Gelecek, gençlerin gözbebeklerinde yeşerecektir’

Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Salih Kılıç, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Milletimizin istiklal tutkusunun en büyük örneklerinden biri olan 19 Mayıs; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşüdür. İstiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz bu büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşıyla aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş; Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreç, başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur. Bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağınıza inancımız tamdır. Gençlik, bir insan topluluğu veya zümre gençliği değil, her şey üstün, her şeyden önce bir Türkiye var diyerek, bilim, sanat, spor ve kültürle tam donanımlı olarak yetişmiş, ülkesi ve milleti için durmadan yorulmadan çalışmaktır. Gençlik, ümit çeşmesi, geleceğin müjdesi, hayallerin bereketli vahasıdır. Türk milleti yetiştirdiği genç evlatlarıyla, geleceğin karanlığını irfan ve iddiayla aydınlatacaktır. Gelecek, gençlerin gözbebeklerinde yeşerecektir. Sizlerin umutla parıldayan gözlerinizde, coşkuyla çarpan kalplerinizde, aydınlık yüzlerinizde, Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran irade, kararlılık ve inancı görüyoruz. Türkiye’nin müreffeh yarınları için umudumuz, en büyük gücümüz sizlersiniz. Siz genç kardeşlerimin, milli ve manevi değerlerimizi özümseyerek, vatan ve istiklal için verilmiş olan büyük mücadelenin idrakiyle burada bir araya gelmenizin anlamı, milletimiz adına son derece büyüktür. Bu duygu ve düşüncelerle; bu topraklar hep vatan kalsın diye canlarıyla, kanlarıyla mücadele eden Cumhuriyetimizin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyor, tüm gençlerimizin ve aziz milletimizin; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Programda; gençlik adına Gençlik Merkezi üyesi İrem Demirbağ tarafından yapılan konuşmanın ardından şiirler okundu. Yalova Valisi Muammer Erol, Uluslararası şampiyonalarda derece yapan ilimiz sporcularına hediyelerini takdim etti. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı semalarında paramotor uçuş gerçekleştirirken, TUFAG tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Moğollar Akrobasi Gösteri Grubunun şovu izleyenlerden büyük alkış aldı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.