yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

‘YALOVA’DA 10 MAHALLEYE 10 SPOR TESİSİ SÖZÜ ALDIK’

‘YALOVA’DA 10 MAHALLEYE 10 SPOR TESİSİ SÖZÜ ALDIK’
29.01.2022 18:16
0
A+
A-

 

 

Onur ERDİK/ÖZEL HABER

 

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, ilimize yapılacak yeni spor kompleksi projeleriyle ilgili bilgilendirmede bulundu. HABERCİ’ye konuşan Tutuk, projelerin Mart ya da en geç Nisan ayında ihalesinin yapılacağını ve yaz döneminde tesislerin tamamlanıp, yine en geç yılbaşına kadar hizmete sokmaya planladıklarını bildirdi.

 

‘Yalova’da 10 mahalleye 10 spor tesisi sözü aldık’..

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Gençlik ve Spor Bakanımız Yalova’ya geldiği zaman bir toplantı yaptık. Biz Spor Toto’nun desteğiyle Yalova’da 10 mahalleye 10 spor tesisi sözü aldık. Belediyemiz iş birliğiyle olacak. Yerleri belediye verecek. Tesisleri Spor Toto yapacak. Burada 10 açık alana 10 spor tesisi inşa edilecek. Voleybol ve basketbol sahaları olacak. 2 tane kapalı spor salonu yapacağız. Birisi Hacımehmet Ovası’nda, diğeri de Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde. Hacımehmet Ovası’nda yapacağımız spor salonunun bir özelliği var. Hentbol ve voleybol da oynanabilecek. Standartlarda olacak. Bu iki spor salonu, gençlerin hizmetine açık olacak. Hiç kimsenin malı olmayacak. Belediye işletecek, çalıştıracak ve gençlerin hizmetinde olacak. Bunun dışında 3 tane de açık tenis kortu yapacağız. Birisi toprak sahalı tenis kortu olacak ve burada turnuvalar yapılabilecek. 45 yaş üstü ve her yerde olmayan bir tenis kortu olacak. 3 tenis kortu, 10 tane basketbol sahası, 2 mini futbol sahası ama maçlar yapılacak şekilde olacak bu futbol sahaları. 2 tane kapalı spor salonu. En önemlisi de bizim ‘Z’ kuşağının çok istediği kaykay pisti. Bunu da yapım işi için sahilde Deprem Anıtı’nın olduğu bölgede çok yakında ihale edeceğiz. En geç Mart’ta ihale edip 2022 yılında bu tesisleri teslim alacağız” şeklinde konuştu.

 

‘Kısa sürede spor tesisi projelerini bitirmeyi planlıyoruz’..

Spor tesislerinin ihaleye çıkmasından sonra kısa süre içerisinde tesisleri tamamlamayı planladıklarının altını çizen Belediye Başkan Vekili Tutuk, “Bütün spor kompleksi projelerini ihale ettikten sonra kısa sürede tamamlamış olacağız. Bunlar yapım işi olduğu için süreleri çok uzun tutulmaz. Büyük yapılar değil, açık spor tesisi alanları olacak” dedi.

 

‘Toplam maliyeti 10-12 milyon TL olacak’..

Tesislerin ihaleden sonra en geç yılbaşına kadar tamamlamayı planladıklarını söyleyen Tutuk, “Bu tesislerin toplam maliyeti 10 milyon TL’nin üzerinde olacak. 10-12 milyon TL arasında bir rakam. Şubat ayında fiyatlar belirlenecek. Onlara göre dosyamızı hazırlayıp, Mart ya da en geç Nisan’da ihaleye çıkacak. Amacımız yaz mevsimi içinde bunların hepsini bitirebilmek. İhaleye çıkıp yapım işine başladıktan sonra en geç yılbaşına kadar bunların takibini yapıp bitirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

‘En çok önemsediğim, kapalı spor salonu’..

Yalova’da eksik kalan kapalı spor salonu konusunu önemsediğini belirten Başkan Vekili Tutuk, “En çok önemsediğim, kapalı spor salonu. Hentbolda bizim salonumuz yok. 1. Lig’de takımımız var. Hem hentbolda oynayan takımımıza destek vereceğiz hem de basketbol antrenman sahalarımız olacak. Spor salonlarını halkımız ve özellikle de gençlerimiz bol bol kullanacaklar. Sakın kullanmayın demeyeceğiz. Tam tersi, kullanın yıpratın ve eskitin. Bütün spor tesislerimizi eskitsinler. Biz tekrar onarır ve yaparız. Yeter ki gençler spor yapsın. Ben de bir milli sporcu olarak ve özellikle gençlerin ağabeyi olarak onlara tam destek vereceğim” diye konuştu.

 

‘Yeni stadyum yapılacak’..

Yeni yapılması planlanan ve projesi çizilen stadyum projesiyle ilgili de konuşan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Biz yeni bir saha yapmak istiyoruz. Bunu da üniversitenin girişinde yapmayı düşünüyoruz. Bunun planını yapıp ona göre hareket edeceğiz. Hemen Çınarcık yolunun girişinde ve sağ tarafında olan bölgeye. 70 dönümlük alana biz stadyum yapmak istiyoruz. Bununla ilgili de bakanlığımızla görüştük. Yakında milletvekillerimiz bununla ilgili müjdeyi verecektir diye düşünüyorum. Yeni stadyumu yaptığımız zaman bu da çok amaçlı olacak. Öğrenciler de bunu tamamen kullanabilecek. Stadyumun alt bölümleri toprak dolgu olmayacak. Tamamen öğrencilerin kullanabileceği etkinlik anlamında sahalar ve odalar olacak. Çok fonksiyonlu olacak. Ama mevcut stadyumu kaldırmayacağız. Bununla ilgili kesin tarihi vermeyeyim; ancak projesi çiziliyor. Sadece bakanlığımızın ‘evet, tamam, şu tarihte yapıyoruz’ demesi lazım. Çınarcık yoluna yapılacak olması avantaj. Güney çevre yolu projemiz inşallah 2022-2023 yılında olacak. Yani Bursa yolundan girildiği zaman doğrudan Hacımehmet Ovası’ndaki viyadükten geçeceğiz, oradan da Çınarcık yolu kavşağına gelinebilecek. Böylece ne taraftarlar ne seyirciler şehir içine girmesine gerek kalmayacak. Doğrudan üniversiteye ve dolayısıyla stadyuma ulaşmış olacak. Bu bizim için büyük avantaj. Bizim stadımız mevcut kapasiteden daha yüksek izleyici kapasitesine kavuşacak.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.