yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

YALOVA VE RUEN ARASINDA İLİŞKİLER DAHA DA GÜÇLENECEK

YALOVA VE RUEN ARASINDA İLİŞKİLER DAHA DA GÜÇLENECEK
03.06.2022 16:25
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova heyeti, 28-29 Mayıs’ta Ruen’in Kuruluşu’nun 43. Yıl Dönümü Etkinlikleri’ne katıldı. Ardından heyet, Bulgaristan Türkleri şehit ve gazilerini andı. Gerçekleştirilen buluşmada, yerel yönetim ve sivil toplum heyetleri, sanatçılar, sporcular ve BAL-GÖÇ ekipleri birbirinden güzel gösteriler sergilediler.

‘KARDEŞ BELEDİYE İLİŞKİLERİMİZ ARTACAK’..

“Yalova’da yaşayan Bulgaristan Türklerinin %70 Ruen kökenli olduğu için Ruen, bizim içinde gönüllerimizin kardeş şehri” diyen Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, “Ülkeler ve şehirlerimiz arasında oluşturduğumuz dostluk köprüsü dayanışmamız ile devam ediyor. Ruen’in kuruluşunun 43.yılı nedeniyle düzenlenen etkinliklere katıldık. Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Genel Başkanı Mustafa Karadayı ile Yalova’da Ahmet Doğan Balkan Evi’nin son durumu hakkında konuştuk. Balkanlardaki kardeş şehirlerin kültürlerini Yalovamızda yaşatmaya devam edeceğiz. Yalova Belediyesi olarak Ahmet Doğan Balkan Evi’nin eksikliklerinin giderilmesi için gereken tüm desteği vermeye hazırız. Ziyaret sürecinde Başkan İsmail Osman ve belediye başkan yardımcıları ile kardeş belediye ilişkilerimizin arttırılmasında hususunda da görüştük. Kardeş şehir ilişkilerimiz inşallah artacak. Bu kapsamda Yalova Belediye Başkanımız Mustafa Tutuk’un da selamlarını HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman ve Ruen’li soydaşlarımıza ilettik. Soydaşlarımızın siyasi arenadaki hak ve özgürlük mücadelesine desteğimiz artarak devam edecek. Bizlere göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı’ya, Başkan İsmail Osman’a, başkan yardımcılarına ve Ruen halkına teşekkür ediyorum. Ruen kentinin kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, en kısa zamanda Yalova’da bir araya gelmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyorum.”

ŞAHİN, YÜRÜYEN KÖŞK VE ATATÜRK KİTABI HEDİYE ETTİ

Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Atatürk’ün Kenti Yalova kitabını Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Genel Başkanı Mustafa Karadayı’ya takdim etti. Şahin, Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman’a ise Yürüyen Köşk maketini takdim ederek, ikiliyi Yalova’ya davet etti. Köşk ve kitap hakkında bilgi veren Şahin, çevreciliğin en büyük sembolünün Yalova’da olduğunu kaydetti. Ruen’in Kuruluşu’nun 43. Yıl Dönümü Etkinlikleri’ne katılan heyette; Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Meclis Üyeleri Selvet Duman, Ahmet Kumali, Arif Oktay Tunç, Nurgül Urnuşmak, Cem İnci, Adil Ürekli, Muhammet Ümit Aydın, Yavuz Bingöl ile Yalova BAL-GÖÇ Başkanı Lütfi Özgür ve yönetimi de yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.