yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Açık
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

‘Yalova ve kadın basketbolu adına çok değerli bir şey’

‘Yalova ve kadın basketbolu adına çok değerli bir şey’
17.04.2022 15:53
0
A+
A-

 

Onur ERDİK

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinde Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’u 2-0’la geçip Süper Lig yolunda önemli bir virajı daha geçen HDI Sigorta Yalova VİP’te başantrenör Furkan Sağlık, önemli açıklamalar yaptı. Yalova seyircisine desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini kaydeden Sağlık, taraftarın kendileri için itici güç olduğunu söyledi. Şimdi önlerinde yarı finalde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bulunduğunu ifade eden başarılı çalıştırıcı, bir gün dinlendikten sonra bu zorlu eşleşmeye hazırlanacaklarını sözlerine ekledi.

 

‘Yalova ve kadın basketbolu adına çok değerli bir şey’..

HDI Sigorta Yalova VİP Başantrenörü Furkan Sağlık, “Normal sezon içerisinde 2 kez yendiğimiz takım olsa da Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, Süper Lig’e çıkmaya aday takımları arasında yer alıyordu. Özellikle de son yabancı hamlesi Kelley Cain ile beraber şampiyonluk potasına girdiler. İlk maçta göstermiş olduğumuz yüksek direnç ve arkasından aldığımız galibiyet bugün bize güç verdi, moral verdi. Seyircimize de teşekkür ediyorum. Bizim için itici güç oldular. Onların da katkısıyla burada farklı galip geldik. Yalova basketbolu adına ve kadın basketbolu adına çok değerli bir şey. Son periyotta rakibi 5 sayıda tutuşumuz, bence maçın anahtarının savunmadaki direncimiz olduğunun göstergesidir. Bu konudaki başarılarından ötürü oyuncularımı tebrik ediyorum. Artık yarı finaldeyiz. Bir gün dinleneceğiz. Ardından yarı final için hazırlıklarımıza başlayacağız” ifadelerini kullandı.

‘Galibiyet sözü veremiyorum ama savaşacağız’..

Yarı finaldeki Mersin eşleşmesini de değerlendiren Sağlık, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yarı finalde Mersin’le eşleştik.  Norma sezonda bizi iki defa yenmiş bir ekiple oynayacağız. Çok büyük yatırım yaptılar. Hedefleri Süper Lig’e çıkmaktı. Ancak Emlak Konut normal sezonu şampiyon olarak tamamlamasıyla birlikte gözlerini play-off’a çevirdiler. Bu anlamda çok güçlü bir rakiple oynayacağız. Hatta play-off’taki en güçlü rakip diyebilirim. Ama bizim de motivasyonumuz yerinde, sistemimiz oturdu. Savunma direncimiz çok belirleyici hale gelmeye başladı. Zaten ligin en az sayı yiyen üç takımından bir tanesiyiz.  Play-off’ta da bunu gösteriyoruz. Sakatlarımız iyileşti. Form tutmaya başladılar. Bence en olmaları gereken yerde bize dahil oldular. Bütün bunların avantajını kullanıp Mersin’de savaşacağız. Galibiyet sözü veremiyorum ama sonuna kadar savaşacağımızın sözünü veriyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.