yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5974
EURO
34,7531
ALTIN
2.498,20
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Yalova Üniversitesi mezunları, yeni öğrencilere ilham oluyor

Yalova Üniversitesi mezunları, yeni öğrencilere ilham oluyor
17.02.2022 15:36
0
A+
A-

 

 

 

Haber / Esin KAYA

 

Yalova Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü, “Yalova Üniversitesi’nden İş Hayatına” adıyla başlattığı projeyle Yalova Üniversitesi’nden mezun olmuş ve her biri farklı alanlarda çalışmaya başlayan üniversitemiz mezunlarını, Yalova Üniversitesi öğrencileriyle buluşturuyor.

IEEE Öğrenci Kulübü’nün ComputerSociety komitesi tarafından başlatılan bu proje Mayıs 2020 tarihinden beri devam ediyor. İlk olarak sosyal medya üzerinden öğrenci ve mezunların buluşması olarak başlayan etkinlik, yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte bir hafta online bir hafta yüz yüze toplantılar olarak devam ediyor.  Yalova Üniversitesi mezunu öğrencilerin okul, dersler, sektör, seçtikleri alanlar, stajlar, iş bulma süreci gibi çeşitli konularda öğrencilerle deneyimlerini paylaştığı etkinliklerin üniversitemizin tamamına yayılması hedefleniyor.

Kulübün 2020 yılında ComputerSociety komitesi koordinatörü iken bu çalışmayı Dr. Öğr. Üyesi Yunus Özen’in de teşvikleri ile başlatan İlkem Yaman, 2021 yılında IEEE Öğrenci Kulübü başkanı olunca bayrağı yeni Computer Society Komitesi Aleyna Soyer’e devretti. Mayıs 2020’de başlayan proje aynı heyecanla aralıksız olarak her hafta buluşmalar yaparak devam ediyor.

Programın video kayıtlarını sosyal medya üzerinden izleyen pek çok öğrencinin bu sayede üniversitemizi tercih ettiğini ve bizlere katıldığını belirten Aleyna Soyer, “Yeni başladığımız bahar dönemi için bütün haftalarımız doldu. Mezunlarımızdan da çok fazla ilgi var. Sosyal medya üzerinden onlarla sürekli haberleşiyoruz. Önümüzdeki yılın Güz dönemi için plan yapmaya başladık.” dedi. Görüşlerine başvurduğumuz kulüp danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Yunus Özen, değerlendirmelerini, “Yalova Üniversitesi genç bir üniversite olmasına rağmen gençlere pek çok avantaj sunuyor. Biz bu deneyimleri öğrencilerimize ulaştırırken, aynı zamanda tercih aşamasında olan liseli gençlere de bir pencere açıyoruz. Bu proje sayesinde mezunlarımızın çalıştığı firmalarla ve kurumlarla da çeşitli işbirliği fırsatları yakaladık. Umarım IEEE kulübünün bu çalışması örnek olur ve benzer projelerin başlatılmasına vesile olur“ şeklinde ifade etti.

IEEE Öğrenci Kulübü’nün Computer Society Komitesi’ne instagram.com/ieeeyalovacs sosyal medya hesabı üzerinden ulaşılabilmektedir.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.