yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

YALOVA ÜNİVERSİTESİ BATIKAF’TA

YALOVA ÜNİVERSİTESİ BATIKAF’TA
28.03.2022 15:16
0
A+
A-

 

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda gençlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması, iş ve staj imkanlarına erişimde fırsat eşitliği sağlanması amacıyla düzenlenen Batı Karadeniz Bölgesel Kariyer Fuarı (BATIKAF), Kariyer Merkezi müdürleri başta olmak üzere binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. BATIKAF’ın paydaş üniversiteleri arasında yer alan Yalova Üniversitesi’ni temsilen fuara; Yalova Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ersin Kavi, Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Elif Nur Alper, Öğr. Gör. Sena Polat, Öğr. Gör. İsrafil Yücel, Öğr. Gör. Bilal Torkul, Öğr. Gör. Turgay Çetinkaya, Öğr. Gör. Burcu Özoğuz BATIKAF’ta yer aldı. Türkiye’nin önde gelen firmalarının stant açıp tanıtımlarını yaptığı fuar alanını Yalova Üniversitesi öğrencileri ilgiyle inceledi. Hazırlık aşamasından etkinlik gününe kadar tüm süreçlerin başında olan Yalova Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ersin Kavi, “Kariyer fuarları, öğrenciler ile firmaların bir araya geldiği ve fikir alışverişlerinde bulunduğu ortamlardır. Batı Karadeniz Kariyer Fuarı da, Yalova Üniversitesi öğrencilerinin kariyerlerini şekillendirecek yeni fırsatlar sunmaktadır. Hem firma yetkilileri ile bilgi alışverişinde bulunmaları hem de etkinliklere katılmaları, gençlere yeni ufuklar açmaktadır” sözleriyle kariyer fuarlarının önemini vurguladı.

YALOVA’NIN BÜYÜK İŞLETMELERİ BATIKAF’TA BİR ARAYA GELDİ..

Öğrencilere ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirme ve staj imkanları sunan BATIKAF’ta Yalova’nın güçlü işletmelerinden olan AKA Otomotiv, Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Sefine Tersanesi ve İstanbul Deniz Otobüsü (İDO),  öğrenciler için Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nda stantlarını kurdular. Sektörün özelliklerinin ve inceliklerinin alanında uzman kişiler tarafından anlatıldığı stantlar yoğun ilgi gördü.

BATI KARADENİZ BÖLGESİNDE EN BÜYÜK ORGANİZASYONU OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR..

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından, 2019 yılından itibaren Yetenek Her Yerde temasıyla, üniversiteler, kamu ve özel sektör kurumları ve meslek odalarının iş birliğinde bölgesel kariyer etkinliklerinin düzenlenmesi planlanmış, bu amaçla üniversitelerde kariyer merkezleri oluşturulmuş ve bu merkezler aracılığıyla bölgesel kariyer fuarları düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. Pandemi krizi nedeniyle bir süre ertelenen bölgesel kariyer fuarlarının Batı Karadeniz ayağı,  Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde iki gün sürdü.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.