yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2884
EURO
34,7833
ALTIN
2.408,27
BIST
10.268,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C

‘YALOVA TURİZMİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK’

‘YALOVA TURİZMİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK’
26.09.2023 17:21
0
A+
A-
  • İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, kurulacak olan Bonsai Sanat Galerisi’nin Yalova turizmine önemli katkılar sunacağını söyledi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı’ndan sağlanan hibe ile yapımına başlanan Bonsai Sanat Galerisi’nde çalışmalar devam ediyor. Kadıköy Belediyesi’nin de yapmış olduğu yer tesisi ile İl Özel İdaresi’nin kaynakları kullanılmadan Bonsai Sanat Galerisi hayata geçirilmiş olacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Bonsai Sanat Galerisi’nin Yalova turizmine önemli katkılar sunacağını söyledi.

Hayrettin Karaca’nın minyatür ağaç koleksiyonu da yer alacak’

Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Soygüzel, “İl Genel Meclisi’nde gündeme alınan ve ilgili komisyonlarca onaylanan konu itibariyle çalışmalarına başlanan Bonsai Sanat Galerisi, hızla gelişmeye devam ediyor. İki arboretum arasında kurulacak olan sanat galerisinde yerli ve yabancı turistleri ağırlamayı hedefliyoruz. Bu mevkide iki tane arboretum var; birini Atatürk, birini de Hayrettin Karaca kurmuş, bu arazilerin arasına da minyatür ağaç müzesi kuruyoruz. Dünyadan da çok ziyaretçi çeken bir alan olacak. Hayrettin Karaca’nın minyatür ağaç koleksiyonu da burada yer alacak. Yalova’nın turizmini harekete geçirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

‘Restorasyon çalışmalarımız da devam ediyor’

İl Özel İdaresi’nin birçok alanda çalışma yaptığını belirten Soygüzel, “Tarım, hayvancılık, köy meydan projeleri, köylerde doğalgaz çalışması, gölet projeleri, su, kanalizasyon, çocuk oyun ve mesire alanları gibi birçok alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun yanında hepimizin ortak paydası Yalova turizmini de ön plana çıkarmak var. Turizmi geliştirmek için de Bonsai Sanat Galerisi’ni hayata geçirdik. Bu da ilimizde turizmin gelişmesi

için yürüttüğümüz projelerden sadece bir tanesi. Şu anda Ortaburun Göleti’nde de bir A tipi mesire alanı ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Turizmi geliştirmek için restorasyon çalışmalarımız da devam ediyor” şeklinde konuştu.

Başkonsolos’a ziyaret

Öte yandan Bonsai Sanat Galerisi ve Atölyesi Yürütme Kurulu Üyeleri olan İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Bonsai Sanatçısı Hasan Şimşek, Japonya Başkonsolosu Kasahara Kenichi’yi ziyaret ettiler. Başkonsolosluk Kültür Ateşesi Nomura Takeshi’nin de yer aldığı ziyaret kapsamında Yalova Bonsai Sanat Galerisi ve Atölyesi Projesi hakkında karşılıklı yapılabilecek işbirlikleri hakkında fikirler paylaşıldı.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.