yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2726
EURO
34,7994
ALTIN
2.411,93
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C

‘YALOVA TURİZMDE ÖNEMLİ LOKASYONA SAHİP’

‘YALOVA TURİZMDE ÖNEMLİ LOKASYONA SAHİP’
11.04.2023 21:36
0
A+
A-
  • Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle kentte ciddi bir bayram yoğunluğunun oluşacağını söyledi.

Yalova’nın turizm konusunda önemli lokasyona sahip olduğunu belirten Karatekin, şehrin en doğusundan en batısına kadar önemli turizm alanlarının bulunduğunu dile getirdi.

  • İlkbahar dönemiyle birlikte daha fazla insan popülasyonunu barındıracak kentte nüfus yoğunluğu oluşturacağını ifade eden Karatekin, proje ve çalışmaların da devam ettiğini sözlerine ekledi.

 

Onur ERDİK/ÖZEL HABER

Ramazan Bayramı tatilinde bulunduğu konum açısından büyük öneme sahip Yalova, tatilcilerin yine gözde mekanlarından birisi galine gelecek. Yaklaşan bayram tatili öncesinde kentte tatilcilerin gezip görebilecekleri yerlerle ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin açıklamalarda bulundu.

‘Yalova turizm konusunda önemli lokasyona sahip’..

Yalova’nın konumu itibariyle bölgenin en dikkat çeken turizm alanlarından birisi olduğunu belirten Ziya Karatekin, “Şehrimizde çok önemli turizm alanları var. Yalova turizm konusunda önemli lokasyona sahip. Bunun avantajını da özellikle tatil dönemlerinde iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Hem şehrimizin tanıtımı hem de esnafımızın maddi anlamda yüzünün gülmesi, bizler için çok önemli. Bizler ekibimizle birlikte sahayı gezmeye çalışıyoruz. Altınova’da belediyenin yaptığı çalışmaları gördük. Hersek Lagü’nü ön plana çıkıyor. Müzecilik faaliyetleri de yine ön planda. Doğal ürünlerin yetiştirilebildiği tabiat ve milli parklarla birlikte yapılmış çalışmalar var. Her ne kadar tersanelerin etrafında oluşmuş olsa da Altınova, çok iyi bir turizm potansiyeline sahip yer. 250 civarında kuş çeşidinin bulunduğu bir alan, bölge” şeklinde konuştu.

‘Havalar güzelleştikçe daha fazla nüfus gelecek’..

İlkbahar dönemiyle birlikte Yalova’ya insan popülasyonu anlamında daha çok tatilci geleceğinin altını çizen İl Kültür ve Turizm Müdürü Karatekin, “Çınarcık ve Teşvikiye bölgeleri, turizmin ilgi alanlarını oluşturuyor. Havalar güzelleştikçe çevre illerden daha fazla nüfus gelecek. Yalova’nın özellikle doğası öne çıkıyor. Biz de doğasıyla markalaştırmak düşüncesindeyiz” ifadelerini kullandı.

‘MARKA’dan teknik destek aldık’..

Yalova’da çok sayıda trekking yolunun olduğuna dikkat çeken Karatekin, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu trekking yollarıyla ilgili standarda ulaşması için çalışmalarımız var. Başlangıç ve bitiş alanının belirlenmesi gerekiyor. Dinlenme alanı, seyir yerlerinin oluşturulması gerekiyor. Daha da önemlisi trekking yolunun devamında yön levhalarının oluşturulması lazım. 6 trekking yolu projelendirilmesi için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan teknik destek aldık. Bu proje kabul edildi. İhalesi bugünlerde yapılacak. İhaleyi alan mimar mühendislik şirketi bununla ilgili projelendirme yapacak. Gençlik ve Spor Müdürlüğünün de bisiklet yollarıyla ilgili projesi MARKA’dan geçti. Yalova’nın doğasıyla trekking ve bisiklet parkurları, yamaç paraşütleri gibi alanlarda doğa projelerini çeşitlendirmemiz gerekiyor.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.