yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2050
EURO
35,0171
ALTIN
2.502,37
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

YALOVA TEMA’NIN GÖNÜLLÜ ORDUSU BÜYÜYOR

YALOVA TEMA’NIN GÖNÜLLÜ ORDUSU BÜYÜYOR
08.05.2024 16:25
0
A+
A-

FARKINDALIK ANAOKULLARINDA BAŞLIYOR

  • Özel Muhteşem Çocuklar Anaokulu tüm sınıfları ve öğrencileri ile TEMA gönüllüsü oldu. TEMA gönüllüsü olduğu için TEMA Vakfı Genel Merkezi öğrencilere üye kartı, rozet ve sınıf kapısı girişine takılmak üzere ‘Yeşil Yaprak’ gönderdi.

‘BU OKULUN ÖĞRENCİLERİ TEMA GÖNÜLLÜSÜ OLMUŞTUR’ yazan görsel çerçevede Okul Müdürü Fulya Eraslan ve öğretmenlere teslim edildi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN  

Yalova Masal Kreş ve Gündüz Bakımevi de tüm sınıfları ve öğrencileri ile TEMA gönüllüsü oldu.  TEMA gönüllüsü olduğu için TEMA Vakfı Genel Merkezi öğrencilere üye kartı, rozet ve sınıf kapısı girişine takılmak üzere ‘Yeşil Yaprak’ gönderdi. ‘BU OKULUN ÖĞRENCİLERİ TEMA GÖNÜLLÜSÜ OLMUŞTUR’ yazan görsel çerçevede Okul Müdürü Çağla Küçükyiğit ve öğretmenlere teslim edildi. TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir yaptığı açıklamada, “Bir sınıfın tüm öğrencileri TEMA gönüllüsü olduğunda o sınıfın kapısına üzerinde ‘Bu Sınıfın Öğrencileri TEMA Gönüllüsüdür’ yazılı bir yeşil yaprak asıyoruz. Bu uygulamayla, çocukların erken yaşta gönüllülük kavramıyla tanışmalarına ve doğa sevgisi kazanmalarına destek olmayı amaçlıyoruz. Bu okulun öğrencileri TEMA gönüllüsü olmuştur uygulamasını da her iki okulumuzda gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Okuldaki tüm sınıfların şubelerin gönüllü olması durumunda okula Bu Okulun Öğrencileri TEMA Gönüllüsü Olmuştur görseli veriyoruz. Minik TEMA’ların doğayı koruyan birer nefer olmaları için ilk adımları atıyoruz” dedi. Minik TEMA eğitim programı Minik TEMA Eğitim Programı okul öncesi eğitim çağındaki çocukların doğada daha çok zaman geçirmelerini, gözlem yapmalarını, merak duygusuyla doğayı keşfetmelerini sağlamak ve ekolojik okuryazarlık becerilerini güçlendirmek amacı ile tasarlandı. 2010 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirilen Minik TEMA Eğitim Programı gönüllü öğretmenler tarafından yürütülüyor. 2018 yılında, Minik TEMA Eğitim programının içerik ve materyalleri tamamen yenilendi. Kapsam/hedefler temel amacı çocuklara ekolojik okuryazarlık konusunda farkındalık kazandırmak olan program, Türkiye’nin 81 ilinde uygulanıyor. Öğretmenlere açık havada ve sınıf içerisinde uygulanabilecek 73 etkinlik önerisi sunan program ile çocukların doğayla bağ kurmaları desteklenmektedir. Toprak, su varlıkları, biyolojik çeşitlilik, ekosistem, hava, doğada gözlem, sürdürülebilir yaşam gibi konularda oldukça geniş bir kurguda hazırlanmış olan eğitim materyalleri ve her konu başlığı altındaki etkinlik yönergeleri sayesinde öğretmenler, kendi yıllık eğitim programlarına uyumlu olacak şekilde hazırlanan etkinlikleri sınıflarında ya da açık havada kolaylıkla uygulayabiliyor. Öğretmenler, minik ve yavru TEMA eğitim portalı (minik-yavrutema.org) ile tüm eğitim içeriklerine ve materyallerine dijital olarak da ulaşabiliyor. Minik TEMA Eğitim Programı kapsamında bugüne kadar Türkiye’nin 81 ilinde yaklaşık 31.300 sınıf/öğretmen ve 584.000 çocuğa ulaşıldı. Bu programlar kapsamında Özel Muhteşem Çocuklar Anaokulu ile Yalova Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait ağaç dikim sahasında bir fidan dikim etkinliği de gerçekleştirildi. Minik Temaların heyecanı görülmeye değerdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.