yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5488
EURO
34,9371
ALTIN
2.445,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
15°C
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

YALOVA TARİHİNİN EN BÜYÜK ALT YAPI ÇALIŞMASI BAŞLIYOR

YALOVA TARİHİNİN EN BÜYÜK ALT YAPI ÇALIŞMASI BAŞLIYOR
05.04.2022 17:27
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Belediye Meclisi Nisan ayı 1. oturumu, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk başkanlığında yapıldı. Yapılan oturumda Ana İshale Hattı’nın Yenilenmesi Projesi nedeniyle Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a 18 milyon TL’lik kredi kullanması ile ilgili yetki verilmesi talebi görüşüldü. CHP’li Meclis Üyesi Cem İnci, proje hakkında detay isteyerek, “Bu 18 milyon Euro, yaklaşık 300 milyon TL’ye tekabül ediyor. Yalova içme suyunun ishale hattının değiştirilmesi gerekli bir konu. Alınan kredinin vadesi, faizi, yapılacak işlem ne kadar sürecek ve halkımızın yaşayabileceği sıkıntıların giderilmesi yönündeki önlemlerle ilgili bilgi almak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘YALOVA TARİHİNİN EN BÜYÜK ALT YAPI ÇALIŞMASI’..

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk da yaptığı açıklamada, “Yalova için beklenen elzem olan bir proje. Bu hat içerisinde ciddi su kaçağı var. İnşallah bizim meclisimizin onayı ile bu projeye başlayacağız” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Fatih Şahin de yaptığı açıklamada, şu sözlere yer verdi: “Bu proje yıllardır bekleniyor. Vatandaşlarımızın sağlıklı içme suyu temini için bir hat güzergahının yenilenmesi projesi. Bizden önceki yönetimlerde de ilgili müdürlüğün refleksleri bu yöndeymiş. Doğru; isabetle sabit. Evvela ana ishale hattı değiştirilecek. Su depoları eklenecek. 18 milyon Euro, yaklaşık 300 milyon TL gibi bir para yapıyor. 5 yıl geri ödemesiz, 30 yıl vadeli. Bu aldığımız yetki ile Başkanımızın yapacağı girişimler ve müdürlüğün yapacağı brifinglerle gerekli çalışmalar yapılabilir. Gerekirse meclis ayrıca toplanır. Çünkü Yalova Belediyesi’nin tarihinde yapacağı en büyük ihale olacak. Mübarek bir iş olarak değerlendiriyoruz. İşin ucunda sağlık var. Suyu muhafaza etmek var. Özellikle artan nüfusumuz ile birlikte bu bir ihtiyaç. Şehir şebekesi ve ana ishale hattında yüzde 20-25 oranında bir kayıp-kaçak oranı mevcut. Her anlamda suyun temini ve sağlığı bakımından iyi bir iş. Rakamlar netleştikçe bu gündem ayrıca yapılabilir.”

’19 AY İÇİNDE BİTECEK’..

Su Kanalizasyon Müdürü Gürkan Kaçar da yaptığı açıklamada, “Hem ishale hattı hem şehir şebekesi yıllardır proje aşamasında. Bunu ilk adımını ana ishale hattının yenilenmesi ile gerçekleştiriyoruz. Mevcut ishale hattımız 42 km iken, yapılacak olan proje ile ishale hattı 70 km olacak. Bunun en büyük sebebi de, şehrin merkezinden geçen ishale hattının daha çok güneye alınmasından dolayıdır. 19 ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.