yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5093
EURO
34,8669
ALTIN
2.484,84
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

YALOVA ŞEHİDİNE AĞLADI

YALOVA ŞEHİDİNE AĞLADI
05.05.2022 16:53
0
A+
A-

 

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Zeytin Dalı Harekat Bölgesinde teröristlerce yapılan füze saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Teğmen Talha Bahadır’ın cenazesi, Gaziantep’te düzenlenen törenin ardından memleketi Yalova’ya gönderildi. Şehit Bahadır’ın naaşı Gaziantep Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin ardından Asri Mezarlığa, daha sonra da konvoy eşliğinde Gaziantep Havalimanı’na götürüldü. Burada düzenlenen törene, şehidin kardeşi Yasir Bahadır, Gaziantep Valisi Davut Gül, Kilis Valisi Recep Soytürk, 6. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve diğer protokol üyeleri ile şehidin silah arkadaşları katıldı. Cenaze töreni için Yalova’ya gönderilen, Çiftlikköy Şehit Baçerettin Özgür İlkokulu Müdürü Hakkı Bahadır’ın oğlu olan Şehit Teğmen Talha Bahadır, Çiftlikköy Sultaniye Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

BAKAN DÖNMEZ DE KATILDI..

Şehidin cenaze namazına ailesinin yanı sıra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Vali Muammer Erol, Garnizon Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bekçepınar,  Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin,  AK Parti Yalova Milletvekili  Ahmet Büyükgümüş, Meliha Akyol, Memleket Partisi Yalova Milletvekili Özcan Özel Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, belde belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, STK temsilcileri, il protokolü, kamu kurumların il müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘BURADA YATAN BENİM OĞLUM!’

Daha önce babasının cenaze namazını kıldırdığı camide bu kez oğlunun cenaze namazını kıldırdığını belirten Bahadır, cenaze namazından sonra şöyle konuştu: “Burada yatan benim oğlum. Dini, imanı, vatanı, milleti, bayrağı ezanı için şehit oldu. Başka bir şey için değil. Onun paraya pula yere ihtiyacı yoktu. Allah’a şükür biz onun için göndermedik. Biz şuna inanıyoruz ki bu vatan çok şehit vermiştir; kurulana kadar. Kurulduktan sonra da yine dahili ve harici düşmanlara karşı şehit vermek zorundadır ki, vatanda huzur içinde, dinimiz, bayrağımızla, milletimizle yaşayalım. Biz zor bir gündeyiz. Destek için geldiniz Allah razı olsun. Devletimizi her zaman yanımızda hissediyorduk, hissettik, edeceğiz de ve dik durduk, eğilmedik. Biz değil bir tane Talha, binlerce Talha’yı dini, imanı, vatanı, milleti için feda ederiz. Bundan hiçbir zaman yılmadık, korkmadık. O hainler, o soysuzlar bilsin ki biz burada dimdik ayaktayız. Biz burada eğilmedik.” Cenaze namazının ardından şehidin naaşı Sultaniye Asri Mezarlığı’na defnedildi. Cenazede şehidin babası Hakkı, annesi Emine Bahadır ve kardeşleri taziyeleri kabul etti.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.