yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0625
EURO
38,0418
ALTIN
2.834,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

YALOVA OSB TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

YALOVA OSB TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU
27.08.2024 16:01
0
A+
A-

TEKNOFEST yarışmaları yapan tek OSB..  YALOVA OSB

..”Meslek lisemizin içerisinde modern bir fabrika kurduk.”

 

  • Yalova OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, Türkiye’de yaklaşık 400 adet OSB olduğunu ifade ile Yalova’da, Türkiye’ye örnek bir OSB ortaya çıktığını söyledi.

 

 

  • Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova OSB’de yapılacak olan 16 derslikli Meslek Lisesi ve 16 derslikli Mesleki Eğitim Merkezi için protokol töreninde konuşan Yalova OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, pilot okullarında yaptıkları çalışmalarla 6 laboratuvarı yenilediklerini, öğretmenler yetiştirdiklerini ve adeta modern bir fabrika kurduklarını söyledi. Yaklaşık 400 öğrencinin bu fabrikada eğitim alarak sertifikalandırıldığını belirten Özdemir, “Meslek lisemizin içerisinde modern bir fabrika kurduk. Burada 400’ün üzerinde öğrenci kardeşimizi yalın eğitimlerden geçirerek sertifikalandırdık. Genç rota olarak burada çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Kariyer günleri düzenlemeye başladık. Meslek lisesi öğrencilerimizi sektör temsilcilerimizle buluşturuyoruz” dedi.

..”Proje kültürünü öğrenciler arasında yaygınlaştırmak istiyoruz.”

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın katkıları ile nitelikli istihdam merkezi kurduklarını ve burada kaynak simülasyonu, CNC operatörlüğü simülasyonu gibi eğitimlere başladıklarını ifade eden Özdemir, TEKNOFEST yarışmaları yapan tek OSB olma özelliğini taşıdıklarını söyledi. “3 yıl önce Yalova’dan bu proje yarışmalarına katılan öğrenci yoktu. Şu ana kadar 300’e yakın öğrenci kardeşimize sponsorluk yaptık ve 5 adet derece elde ettik. Bu yıl da 23 takımı değerlendirdik. Bunun 11’ine sponsor olarak destek veriyoruz. İnşallah hedefimiz bu yıl ilk 3” diyen Direnç Özdemir, “Biz proje kültürünü öğrenciler arasında yaygınlaştırmak istiyoruz. Yalova Üniversitesi’nin makine, elektrik ve elektronik ile endüstri mühendisliğini OSB içerisine taşıyoruz. Türkiye’de yaklaşık 400 adet OSB var. Yalova’da Türkiye’ye örnek bir OSB ortaya çıktı. Meslek Lisesi’nden, Meslek Eğitim Merkezi’ne; üniversiteden TSE’sine, TEKNOPARK’ına ve üretim eko-sistemine, tamamının iç içe olduğu, inşallah çok güzel sonuçların ortaya çıktığı verileri elde etmiş olacağız” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.