yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0783
EURO
38,0674
ALTIN
2.833,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

YALOVA MEYVECİLİKTE MARKA

YALOVA MEYVECİLİKTE MARKA
23.07.2024 17:47
0
A+
A-
  • Yalova, her yıl düzenlediği bu festivallerle yerel ürünlerini tanıtarak hem turizme katkı sağlıyor hem de yerel ekonominin güçlenmesine destek oluyor.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova, Türkiye’nin tarım potansiyeli yüksek illerinden biri olarak öne çıkıyor. Şehir, coğrafi işaret almış meyveleriyle ve düzenlediği festivallerle tarımın merkezinde kendine güçlü bir yer edindi.

KİVİ: YALOVA’NIN GURURU

Türkiye’de ilk kez 1991 yılında Altınova ilçesi Subaşı beldesinde yetiştirilmeye başlanan Yalova Kivisi, bugün dünya pazarlarında adını duyurmuş bir ürün haline geldi. Her yıl Ekim ayının ilk haftasında düzenlenen kivi festivali, binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak neşeli bir atmosfere sahne oluyor.

ARONYA: ORGANİK VE LEZZETLİ

Yalova Aronyası, organik sertifikalı ve coğrafi işaretli bir ürün olarak Eylül ayında düzenlenen Aronya Festivali’nde tanıtılıyor.

ÇİLEK: MAYIS AYINDA ŞENLİK HAVASI

Altınova’nın Sermayecik köyünde özel bir anlamı olan çilekler, her yıl Mayıs ayının son haftasında düzenlenen festivalle kutlanıyor. Bu festival, muhteşem çilek kokusu eşliğinde ziyaretçilere lezzetli çilekleri tatma fırsatı sunuyor.

KIZILCIK: YALOVA’NIN ÖZGÜN LEZZETİ

Yalova’nın özgün meyvelerinden biri olan kızılcık, Ağustos ayının ilk haftasında Çınarcık ilçesine bağlı Şenköy’de düzenlenen festivalle tanıtılıyor. Bu festival gastronomi tutkunlarını Yalova’ya çekiyor ve kızılcığın coğrafi işaret tescili yolunda önemli bir adım oldu.

KESTANE BALI: YALOVA’NIN ŞİFALI BALI

Yalova’nın kestane ormanlarından elde edilen Kafkas arısı ve Anadolu arısıyla üretilen kestane balı, astım hastaları tarafından tercih edilen şifalı bir bal çeşidi olarak ortaya çıkıyor. İçeriğindeki ıhlamur poleni ile kahvaltılarda sıkça kullanılıyor ve Yalova’nın doğal şifa kaynaklarından biri arasında yer alıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.