yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,4590
EURO
36,3651
ALTIN
2.960,55
BIST
9.295,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Az Bulutlu
11°C

YALOVA MAKİNE İHTİSAS OSB, UR-GE LANSMANI DÜZENLEDİ

YALOVA MAKİNE İHTİSAS OSB, UR-GE LANSMANI DÜZENLEDİ
10.06.2022 17:08
0
A+
A-

Yalova Makine İhtisas OSB, UR-GE Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi kapsamında yürütülen Otonom ve İmalat Sanayi Otomasyonu Makine Teknolojileri lansmanını Gebze Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirdi. Lansmana; Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlker Özdem, Ticaret İl Müdürü Alpaslan Tunalı, TÜBİTAK TÜSSİDE Enstitü Müdürü İsmail Doğan, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vefik Arıca ve Yalova Makine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir katıldı.

Firmalar yurtdışı pazarına açılacak..

Yalova Makine İhtisas OSB’nin, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından (UR-GE) Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi kapsamında yürütülen Otonom ve İmalat Sanayi Otomasyonu Makine Teknolojilerikümelenmesi UR-GE projesi, bakanlık tarafından onaylanmıştı. Yalova Makine İhtisas OSB katılımcı firmalarının kümelenme faaliyetlerinin desteklenmesinin önemine binaen, tüm katılımcıları kapsayan proje lansmanı düzenlendi. Ticaret Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleşen lansmanda, bakış açısını ihracata yönelik destek teşvikleri ile proje bazlı, hedef pazar ve hedef sektör odaklı rekabet güçlerini geliştirmelerine yönelik bir destek sistemi hakkında firmalar detaylı bilgilendirildi. Firmaların ortak ihtiyaç analizi, eğitim, danışmanlık, istihdam, yurt dışı pazarlama ve alım heyeti faaliyetlerini gerçekleştirdikleri bütünleşik bir destek mekanizması olan proje, 3 yıl devam edecek ve firmaların alacakları destekler ile yurtdışı pazarlara açılmaları sağlanacak.

‘Güçlü, sürdürülebilir ve dengeli’..

Programda konuşan Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir,  “Otonom ve İmalat Sanayi Otomasyonu Makine Teknolojileri UR-GE Projesi; mekatronik, metalurji, makine-imalat ve malzeme işleme sektörlerini ele alarak yola çıkılmış bir projedir. Bu kapsamda kümelenmemize seçilen firmalar, imalat sektörünün farklı veya aynı kollarında faaliyet gösteren birbirini tamamlayıcı faktörlere bağlı olarak değerlendirmeye alınmıştır. Güçlü, sürdürülebilir ve dengeli bir ekonomik büyümeyi gerçekleştirebilmek için imalat sanayinde verimlilik, kalite, hız ve esnekliği sağlayacak olan dijital dönüşüme ihtiyaç duyulmaktadır. Hedeflenen dijital, sürdürülebilir ve yapısal dönüşümler neticesinde kümelenme dahilinde metal/demir/çelik işleme, alüminyum, PVC, inşaat gibi birçok farklı sektörden katılımcıları için bölgedeki şirketlerin rekabetçiliğinin arttırılması, uluslararası standardizasyonun yakalanması, yüksek teknolojili ürün üretimi yapan firmalara yapılan küresel ihracatın arttırılması, dijital dönüşüm yolu ile ülke pazar sınırlarının kaldırılması ve ihracat engellerinin kaldırılması açısından küresel rekabetçilik ve markalaşma yetkinliklerinin kazandırılması planlanmaktadır. Makine imalat sektöründe en çok ve yaygın olarak kullanılan malzemelere bakıldığında metal, çelik ve alüminyum olduğu görülmektedir” dedi.

‘4 pilot OSB’den biriyiz’..

OSB olarak farklı bir hikaye yazmaya çalıştıklarını belirten Özdemir, “300’ün üzerinde organize sanayi bölgesi var. Biz bir değer üretmeyeceksek, farklılığımızı gösteremeyeceksek organize sanayi bölgesi olmamıza gerek yok diye düşünüyoruz. Bu yüzden yeni bir değer oluşturmak için çalışıyoruz. Bu çerçevede üniversitemiz ile kol kola verdik. Hem teknik kampüsün hem de TEKNOPARK’ın dünyanın medeni coğrafyalarındaki gibi organize sanayi bölgemizde olması noktasında mutabakata vardık. Diğer taraftan bugünkü birlikteliğimizi taçlandıracak nitelikteki çalışmamızı bu ay içinde UNDP Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı bir deklarasyonla yayınlıyor olacak. UNDP’nin belirlediği;2023 Sanayinin Dijital Dönüşümü kapsamındaTürkiye’de belirlediği 4 pilot OSB’den biriyiz. Bu da bu ay içerisinde tüm dünyayla paylaşılıyor olacak biz de gururla dile getireceğiz. Kuruluş aşamasında olan bir OSB olarak bugünden bu övgülere mazhar olmak takdir edersiniz ki yeni ve farklı bir durum. Bugün burada ana konumuz olan, Sanayi Bakanlığımızın da desteği ile otonom ve imalat sanayi otomasyonu makine teknolojileri vücut bulmuş durumda. Henüz kurulum aşamasında olan bir OSB olarak firmalarımızı bu kümelenmeye dahil edebilmekten dolayı gururluyuz. Bu hız inşallah bizi kısa vadede çok farklı noktalara taşıyacak. Bize inanan ve bu kümelenmeye dahil olan firmalarımıza çok teşekkür ediyorum. Eminim ki kısa sürede katma değerini de hissedeceklerdir” diyerek sözlerini noktaladı.

Lansman, TÜBİTAK TÜSSİDE Enstitü Müdürü İsmail Doğan ve UR-GE Danışmanı Yasemin Ok’un sunumları ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.