yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5147
EURO
34,8095
ALTIN
2.430,83
BIST
9.716,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

‘YALOVA LİSESİ’Nİ KAPATMAYIN!’

‘YALOVA LİSESİ’Nİ KAPATMAYIN!’
23.01.2022 14:14
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Lisesi öğretmenleri, sağanak yağışa rağmen Cevdet Aydın Parkı’nda mağdur edildiklerini belirterek eylem yaptılar. Yalova Lisesi’ne yeniden öğrenci alınması gerektiğini belirten öğretmenler, norm kadronun sehven açıldığını ve halen durumun düzeltilmediğini belirttiler. Yaklaşık 80 civarında öğretmenin norm fazlası öğretmen olarak mağdur edildiğini söyleyen öğretmenler, durumun şu anda belirsiz bir hal aldığını dile getirdiler. Yalova Lisesi’nde eğitim ve öğretimin devam etmesi gerektiğini söyleyen öğretmenler, Yalova Lisesi’nin bu şehir için bir marka olduğunu da sözlerine eklediler.

‘Kademeli olarak kapatılma süreci başladı’..

Sağanak yağmura rağmen iptal edilmeyen ve Cevdet Aydın Parkı önünde yapılan açıklamaya Yalova Lisesi öğretmenleri katıldı. Yalova Lisesi’nin Yalova’nın bir sembolü olduğunu söyleyen öğretmenler, “Geçen yıllarda Yalova kentinin sembol okulu olan Yalova Anadolu Lisesi’nin kapatılması kararına tanık olduk. Önce Yalova Anadolu Lisesi’nin proje okulu olacağı söylendi. Ardından Yalova Anadolu Lisesi’nin A Bloğu boş gösterilerek içerisine proje okulu açıldı. Dolayısıyla Yalova Anadolu Lisesi binasında açılan yeni okulla öğretmenlerin ilişkisi kesilmiş oldu. 80’nin üzerinde öğretmeni olan tarihi Yalova Anadolu Lisesi’nin kademeli olarak kapatılması süreci başlatılmış oldu. Bu süreçte okulun öğretmenleri her yıl artan sayılarda norm kadro fazlası olmaya başladı ve sürecin mağduru oldular” dediler.

‘Sorun halen çözülmedi’..

Yapılan açıklama şu sözlerle devam etti: “Tamamen kapatılan Kaşgarlı Mahmut İletişim Lisesi ve kademeli olarak kapatılan Yalova Anadolu Lisesi’nde oluşan norm fazlası öğretmenlerin bir kısmı ilimizde yeni açılan Prof. Dr. Halil İnalcık Anadolu Lisesi’ne 2021-2022 eğitim öğretim yılında görevlendirilmiştir. Kasım-Aralık aylarında il içi norm kadro fazlası atamasının yapılması gerekirken ‘Yeni açılan eğitim kurumları madde 56-1 ve 2. bendi; ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri madde 53-(1). bendi yönetmelik hükümlerine aykırı davranılarak Prof. Dr. Halil İnalcık Anadolu Lisesi normları özür grubuna açılarak atamalar yapılmıştır. Yaşanan bu olumsuz süreçte, özür atamaları yapılmadan önce Prof. Dr. Halil İnalcık Anadolu Lisesi’ndegörevlendirme olarak çalışan öğretmenler Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe vermiş, sendikalarca bu durum milli eğitime bildirilmiştir. Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince normların sehven açıldığı, bakanlıkla görüşülüp durumun düzeltileceği ifade edilmiş ancak sorun çözülememiş, atama yönetmeliğinin 56. maddesinin 1. ve 2. bendi, 53. maddesinin 1. bendine aykırı olarak 14.01.2022 tarihinde atama yapılmıştır. Tüm bu yaşananlar karşısında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, hem halihazırdaki norm kadro fazlası öğretmenlere veher yıl oluşacak norm fazlası öğretmenlerin durumuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmamaktadır.”

‘Bu soruna kulak verin; açıklama yapın’..

Milli Eğitim Müdürlüğü’nü açıklama yapmaya davet eden öğretmenler, “Bu mağduriyetin giderilmesi için; yönetmeliğe aykırı bu durumun durdurulması, bir an önce yukarıda bahsi geçen yönetmelikler gereğince norm fazlası öğretmenlerin atamasının yapılarak mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Yalova Anadolu Lisesi’nin kapatılma kararının durdurulup okula yeniden öğrenci alınmasını talep ediyoruz. Bu,Yalova Merkezdeki Anadolu Lisesi sayısını ikiye çıkararak, öğretmen, öğrenci, yardımcı personel ve veli mağduriyetiortadan kaldırılmış olacaktır.İlimizde kapatılan okullarda oluşan norm kadro fazlası tüm öğretmenlerin akıbeti ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü bir açıklama yapmaya davet ediyoruz. Buradan Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sesleniyoruz. Eğitimcilerine, öğrencilerine, velilerine ve bu şehrin eğitimi ve geleceğini düşünen insanlarına kulak verin. Gelecek eğitim öğretim yılı sorunlar yumağına dönüşmedenöğretmen, öğrenci ve veli taleplerine kulak verin” ifadelerine yer verdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.