yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4920
EURO
34,7217
ALTIN
2.400,78
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘YALOVA LİSESİ OLARAK KALACAK’

‘YALOVA LİSESİ OLARAK KALACAK’
30.12.2022 19:08
0
A+
A-

 

  • Kamuoyunda da tartışılan Yalova Lisesi hakkında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Akmeşe, lisenin temelinin Şubat-Mart gibi atılacağını söyledi..

..”Konu, bütün Yalova kamuoyunun gündemindedir. Dolayısıyla Yalova Lisesi’nin yapılmaması ya da isminin değiştirilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. İnşallah, önümüzdeki haftadan itibaren ihale süreci başlayacak.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Akmeşe, Yalova Lisesi ile ilgili ilk kez net konuştu. Müdür Akmeşe, önümüzdeki hafta ihale sürecinin başlayacağını duyurdu. Lisenin temelinin ise Şubat-Mart ayı atılacağını söyleyen Akmeşe, “Yalova Lisesi, ‘Yalova Lisesi’ olarak yapılacak. Bu nettir ve tartışması da yoktur” dedi.

‘İSMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL’..

Diğer kurumlar ile koordineli bir şekilde projeyi yürüttüklerini söyleyen Müdür Akmeşe, “Yalova Lisesi, herkesim gündeminde olan bir konu. Sayın Valimizin de bu konuda çok ciddi emekleri ve yönlendirmeleri oldu. Biz göreve başlamadan önce de epey bir mesafe kat edilmişti. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Yalova Lisesi, ‘Yalova Lisesi’ olarak yapılacak. Bu nettir ve tartışması da yoktur. Başka bir isim verilmesi de söz konusu değildir. Bakanlığımız Yalova Lisesi’nin yapılması ile ilgili tüm resmi onayları vermiştir. Projesi de bellidir. Projeler tamamlandı. En son mimari ve stabil projesi geldi. Şuan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte koordineli bir şekilde projeyi yürütüyoruz. Bugün-yarın inşallah evraklar tamamlanmış olacak. Önümüzdeki hafta da Yalova Belediyesi’nden ruhsat onayını alacağız. Ruhsat işlerinden sonra da meseleyi devam ettirecek olan kurum İl Özel İdaresi’dir. İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla da ihaleyi gerçekleştireceğiz. Konu, bütün Yalova kamuoyunun gündemindedir. Dolayısıyla Yalova Lisesi’nin yapılmaması ya da isminin değiştirilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. İnşallah, önümüzdeki haftadan itibaren ihale süreci başlayacak. Çok tarih vermek istemiyorum ama Şubat- Mart ayı gibi Yalova Lisesi’nin temelini atmış oluruz” dedi.

‘İŞLEYEN BİR SİSTEM VAR’..

Yalova Lisesi’nin sınavla öğrenci alacağı yönündeki soruya da cevap veren İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Akmeşe, “Yalova Lisesi diye bir lise var zaten. Bu lise zaten özel program ve proje uygulayan bir okul. Şuan geçici olarak başka bir yerde eğitim görülüyor. Şuan zaten bizim verebileceğimiz bir karar değil. İşleyen bir sistem var” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.