yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3487
EURO
34,7293
ALTIN
2.419,83
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

YALOVA KÜTÜPHANE ŞEHRİ OLACAK

YALOVA KÜTÜPHANE ŞEHRİ OLACAK
23.01.2024 17:12
0
A+
A-

BAŞKAN TUTUK’TAN GENÇLERE KÜTÜPHANE MÜJDESİ

  • Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, yapımı süren ve önümüzdeki günlerde tamamlanacak olan Millet Bahçesi’ne kütüphane yapacaklarını söyledi. Başkan Tutuk, “Gençlerimiz bizim geleceğimiz” diyerek, kütüphane projesinin müjdesini verdi.

Ayrıca Başkan Tutuk, Karizma İş Merkezi içerisinde belediye başkanlık makamı olarak kullanılan katın yeni belediye binasına geçilmesinden sonra kütüphaneye dönüştürüleceğini dile getirdi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, HABERCİ’ye yaptığı özel açıklama ile kentin belirli noktalarına kütüphane yapacağı müjdesini verdi. Başkan Tutuk, Millet Bahçesi’nin yanı sıra Karizma İş Merkezi’nin başkanlık makamı olarak kullanılan kat ve kentin belirlenen noktalarında gençlere yönelik kütüphanelerin kurulacağını kaydetti.

Millet Bahçesi’ne içerisine bir kütüphane

Millet Bahçesi’nin devrinin Ocak ayında yapılacağını bildiren Başkan Tutuk, “Sadece elektrik aboneliği kaldı, o da UEDAŞ’ın sorumluluğunda. Abonelik yapıldığı anda Yalova Belediyesi’ne teslimatı yapılacak. Millet Bahçesi’nde yapacağımız ilk faaliyet gençlere yönelik bir kütüphane. Gençlere ilk müjdemiz olan kütüphaneyi; belki seçimden önce açabiliriz. Millet Bahçesi yüzde 100 belediyenin kontrolünde gençlerin güvenli bir şekilde ders çalışabileceği bir yer olacak” dedi.

Şu anki başkanlık makamı kütüphaneye dönüştürülecek

Şehrin belirli noktalarında gençleri kütüphane ile buluşturacaklarını söyleyen Başkan Tutuk, Karizma İş Merkezi içerisinde belediye başkanlık makamı olarak kullanılan katın yeni belediye binasına geçilmesinden sonra kütüphaneye dönüştürüleceğini de belirtti. Başkan Tutuk, “En büyük kütüphane, Karizma İş Merkezi’nde bulunan şu anki alanda kurulacak.

İki dönümün üzerinde bir kütüphane yapacağız. 24 saat uyumayan bir kütüphane olacak. Gençlere en büyük hediyemiz burası olacak. Yeni belediye hizmet binamızın girişinde de büyük bir kütüphanemiz olacak. Vatandaşlarımızın ihtiyacı olan kültürel ve sanatsal yapıları da tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

‘Modern ve akıllı belediye binası’

Yeni hizmet binasından da bahseden Başkan Tutuk, “Belediye binası aynı alana yapılacak. Altı otopark olacak, üstü belediye birimlerini içinde barındırabilen büyük bir bina, uzun yıllar Yalovamıza hizmet edecek bir bina olacak. Yıkımı bitmek üzere bir ay sonra yıkımı tamamen bitip arazi bize teslim edilmiş olur. Öngörüm Nisan- Mayıs gibi yapım ihalesine çıkarız. İhaleye çıktığımız zaman 24 ay içerisinde Yalovamız modern, akıllı bir belediye binasına kavuşmuş olacak” şeklinde konuştu.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.