yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3612
EURO
34,7842
ALTIN
2.400,49
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

YALOVA KENT KONSEYİ’NİN BİR YILI ANLATILDI..

YALOVA KENT KONSEYİ’NİN BİR YILI ANLATILDI..
01.02.2023 12:50
0
A+
A-

YALOVA KENT KONSEYİ BAŞKANI MUSTAFA KANDEMİR:

‘KENT KONSEYİ YALOVA’DAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK’

  • Yalova Kent Konseyi’nin Genel Kurul Toplantısı, Vali Muammer Erol’un katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, Yalova Kent Konseyi’nin bir yılda yapmış olduğu çalışmalar kamuoyu ile paylaşıldı.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ / Yalova Kent Konseyi’nin Genel Kurul Toplantısı, İl Özel İdaresi Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıya; Yalova Valisi Muammer Erol, İl Genel Meclisi Başkanı, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyesi Hasan Soygüzel, Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, yürütme kurulu üyeleri ile davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir bir açılış konuşması yaptı.

‘Bir yılda kurumsallaştık’..

Bir yılda kurumsallaşma yolunda adımlar attıklarını ifade eden Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, çalışmalarla ilgili şu bilgiler verdi: “Bir yıl içerisinde kurumsallaşma yönünde bütün eksikliklerimizi tamamladık. Kurulu olan Kadın Meclisimiz vardı. Gençlik Meclisimiz kurulu değildi, Yalova’ya yakışır, tüm gençliği kucaklayacak şekilde bir meclis haline getirdik. Engelliler Meclisi’ni de kurduk. Kent Konseyleri’nin en önemli işlevlerinden bir tanesi çalışma gruplarıdır. Çalışma grupları, Yalova’nın sesidir, Yalova’nın ortak aklıdır. Bu çalışma gruplarımız bir yıl boyunca çalıştı. Çalışma gruplarından gelen önerileri siz değerli genel kurul üyelerine sunacağız. Bu önerilerden de yapılacak olanları kanun gereği bütün kurumlara göndereceğiz. 2022 yılını tamamladık. 2023 yılında artık kurumsallaşmayı bitirdiğimiz için proje odaklı çalışacağız. Hem Yalovamıza hem de ülkemize örnek olacak şekilde bu projeleri uygulayacağız. 2023 yılı içerisinde Çocuk Meclisimizi de kurmak istiyoruz. Yalovamızı Türkiye’de de temsil etme ve projelerimizin uygulanabilirliğini hep birlikte göreceğiz. Dirençli Kentler bugünkü genel kurulumuzda bu konu var. Bizim için çok önemli, ben çok heyecanlandım, emeği geçen bu projeyi hazırlayan arkadaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Kentlilik Bilinci projeleri, Kentlilik Bilinci Araştırması, Kentlilik Bilinci Konferansı, Yalova Şehir Oyunları, Felsefe Atölyesi, Kent Sohbetleri, Gençlik Meclisimiz bununla ilgili çalışmalara başladı ve ucu açık olarak devam edecek. Çocuklara ve gençlere yönelik kentlilik bilinci etkinlikleri, gezi, tiyatro gibi. Çalgıcı Mektebi projemiz, çok değerli yürütme kurulu üyemiz, değerli sanatçı Ali Çolakoğlu’nun (Aliço) hazırladığı bir proje. 2023 yılında bunu inşallah yetkili yerlere sunacağız. Meclisler Soruyor raporlama çalışmaları, Çocuklar Soruyor, Gençler Soruyor, Engelliler Soruyor şeklinde çalışma grubu faaliyetleri. Bunlar tabi ki 2022 yılında devam etti ama 3 tane çalışma grubu çok faal bir şekilde, diğerleri şu anda hazır, onlarda eğitim noktasında, spor noktasında, sağlık noktasında gibi bütün çalışma gruplarımız faal bir şekilde hizmetlerine devam edeceklerdir. Geri dönüşüm projeleri, Yalova’daki toplumsal, Türkiye genelindeki ve dünyada oluşan bazı akımlardan, vatanımız için, milletimiz için önem arz eden şeylerden geri dönüşüm projeleri noktasında, iklimlendirme projeleri noktasında bilinçlendirme çalışmaları hep birlikte yapacağız.”

‘Yalova Kent Konseyi, örnek bir konseydir’..

Genel Kurul’da söz alan İl Genel Meclisi Başkanı, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyesi Hasan Soygüzel, “Kent Konseyleri şehirlerin gelişmesi, katılımcı demokrasinin güçlendirilmesi, kökleştirilmesi ve pekiştirilmesi için son derece önemli yapılardır. Yalova Kent Konseyi de bu anlamda Türkiye’de öteden beri bilinen ve yaptığı çalışmalarla örnek alınan bir konseydir. Ben de uzun yıllar Yalova Kent Konseyi’nde çeşitli görevlerde bulundum. Kent Konseyi’ni bir sivil toplum, yerel yönetimler okulu olarak değerlendirebiliriz. Bu anlamda Kent Konseyi’nden çok şeyler öğrendim. Mustafa Kandemir başkanlığında, Yalova Kent Konseyimiz çok güzel işler yapıyor. Bundan sonra da bu projelerin devam edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından faaliyet raporu, kentsel öneriler raporu okundu. Ardından da Dirençli Kentler projesi için görüş ve öneriler alındı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.