yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3631
EURO
34,6632
ALTIN
2.391,94
BIST
10.189,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

‘YALOVA KAZANDI!’

‘YALOVA KAZANDI!’
03.04.2024 17:14
0
A+
A-

..”Kimsenin yüzünü kara çıkarmayacağız.”

..”Haksız yere görevden alınan başkanımızı ve başkan yardımcımızı hep beraber akladık.”

  • Yalova’da gerçekleşen yerel seçimlerin galibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Mehmet Gürel, mazbatasını alarak Yalova Belediye Başkanı oldu. Seçim süreci boyunca adalet ve eşitlik vurgusuyla kampanyasını sürdüren Gürel, Yalova halkının desteğiyle önemli bir başarı elde etti.
  • Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, başkanlık koltuğuna yarın gerçekleştirilecek tören ile resmen oturacak.

..”Yaklaşık 12-13 yıldır siyasi anlamda bu süreci ahlaklı ve kaliteli geçirdiğimizi düşünüyorum. Siyasi partide beraber olduğumuz üyelerimizle birlikte kaliteli bir duruş sergileyip sonuç aldık. Bizim lojistik ve kamusal imkanlarımız yoktu. Herkes cebinden katkılarla, yaşamından özverilerle bizi bu noktaya getirdi.”

..”Normal seçimin ötesinde bir seçimdi. Yalova’da samimiyetin, dostluğun, şeffaflığın seçimi kazanabileceğini Türkiye’ye gösterdik. Yalova halkının adalete olan inancını test etmiş olduk.”

 

  • Haber / Zeynep TAŞTAN

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerden ülke genelinde olduğu gibi Yalova’da da büyük bir başarıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nde mazbata heyecanı yaşanıyor. Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, yoğun bir katılımla mazbatasını aldı.

‘YALOVA’YI CHP’NİN KALESİ YAPACAĞIZ’..

Mazbata töreni öncesi açıklamalarda bulunan CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, “Çok gururluyuz ve mutluyuz. Bunun sebebine gelirsek; Yalova’da ve Türkiye genelindeki seçmenin bizi tercih etmesinde, yönlenmesinde bir başarı var. Bu noktada Yalova örgütünün, milletvekilimizin ve adaylarımızın kıymeti var. Bugünü genel bir rüzgar gibi algılamak doğru değil. Çünkü genel politikayı yerele aktaramamış olsaydık bu başarıya ulaşamazdık. Aynı zamanda adaylarımızın toplum tarafından kabul gören ve sevilen bireyler olması da insanların oy tercihinin değişmesinde öncelik oldu. Bu da bizim kazanmamıza sebep oldu ve 8 belediye aldık. Bu 8 belediye demek bir rekor değildir. Hedefimiz 14’te 14 ve Yalova’yı Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi yapmak” dedi.

‘HALK GERÇEĞİ GÖRDÜ’..

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan da, “Halkımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Gerçekleri gördüler. Bu çok önemli. Ekonominin dibe vurduğu bir yerde insanlar artık baktı ki bu iş böyle yürümeyecek; gereğini yaptı. Diyeceksiniz ki; belediye seçimleri ekonomi ile ne kadar ilgili? Çok ilgili. İnşallah sosyal belediyeciliği bu kadar belediyeye entegre ederek, bir orkestra şefi gibi yöneterek ve arkadaşlarımızın bir adım arkasında olarak Yalova’ya hizmet vermek için çalışacağız. Bunu hep söyledik ve tekrar ediyorum. Hangi partili olduğuna bakmadan, nereli olduğuna bakmadan ve kimsenin işine son vermeden Yalova’da gerçek belediyeciliği bütün arkadaşlarımla beraber göstereceğiz. Yalova’yı da hak ettiği yere getireceğiz” şeklinde konuştu.

‘YALOVA HALKI ADALETE İNANIYOR’..

Mazbatasını aldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, şunları söyledi: “Yalova halkının adalete olan inancını test etmiş olduk ve aynı zamanda Yalova Belediye Başkanını Yalova halkının seçeceğini bütün Türkiye’ye göstermiş olduk. Türkiye genelinde CHP’nin çok güzel başarısı var. Yalova’da da il bazında büyük başarıya ulaştık. Bu sadece bizim değil tüm cumhuriyetçilerin, aydınların, bu adaletsiz ortamda eşitliği ve dayanışmayı yok sayan ortamdan rahatsız olan halkımızın kardeşçe tepkisi olmuştur. Bu anlamda da Yalova halkı bizi sözcü seçmiştir. Hep beraber kaliteli bir seçim sürecini geride bıraktık ve başardık. Bu mazbatayı alabilmemizde çok katkı sunan; öncelikle il başkanımız ve örgütümüz, milletvekilimiz, ilçe başkanımız, ilçe örgütümüz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, sempatizanlarımız, diğer partilerden arkadaşlarımıza mazbatayı hediye olarak veriyorum. Daha önce haksız yere görevden uzaklaştırılan, haksız yere ceza alan belediye başkanımız ve belediye başkan yardımcımız, haksız cezalandırılan yöneticilerimiz hukuken aklandı ama toplum karşısında da bu şekilde aklamış olduk. Bir özel teşekkür de sevgili eşime. Seçim sürecinde bana çok yardımcı oldu. Ailem ve eşimin ailesine, akrabalarıma çok teşekkür ediyorum.”

‘YALOVA KAZANDI’..

Yalova halkının adalete inandığını söyleyen Gürel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaklaşık 12-13 yıldır siyasi anlamda bu süreci ahlaklı ve kaliteli geçirdiğimizi düşünüyorum. Siyasi partide beraber olduğumuz üyelerimizle beraber kaliteli duruş sergileyip sonuç aldık. Bizim lojistik ve kamusal imkanlarımız yoktu. Herkes cebinden katkılarla, yaşamından özverilerle bizi bu noktaya getirdi. Normal seçimin ötesinde bir seçimdi. Yalova’da samimiyetin, dostluğun, şeffaflığın seçimi kazanabileceğini Türkiye’ye gösterdik. Yalova halkının adalete olan inancını test etmiş olduk. Süreçte bizlerle beraber çalışan, her zaman gözükmeyen kahramanlara, hukukçu avukat arkadaşlara, sandık görevlilerimize ve müşahitlerimize teşekkür ederim. Bütün Yalova halkına teşekkür ederim. İnşallah bundan sonra da hep beraber ortak akıl ve çabayla elimizden gelen gayreti gösterip, şeffaf şekilde sosyal belediyecilik projelerimizi sergileyeceğiz. Genel Başkanımız Özgür Özel ve genel başkan yardımcılarımız ile teşkilatlarımıza Türkiye genelindeki başarıdan dolayı teşekkür ederim. Tekrar ediyorum; Yalova kazanmıştır. Hep beraber Yalova’ya olumlu ve hayırlı hizmetler vereceğiz. Kimsenin yüzünü kara çıkarmayacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.