yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4954
EURO
34,9187
ALTIN
2.437,70
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C

YALOVA KAR SINAVINDAN BAŞARIYLA GEÇTİ

YALOVA KAR SINAVINDAN BAŞARIYLA GEÇTİ
14.03.2022 17:05
0
A+
A-

 

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Meteoroloji uzmanlarının önceden bilgi vermesi üzerine Yalova Valisi Muammer Erol başkanlığında AFAD Koordinasyon Merkezi’nde bir toplantı yapıldı. İldeki tüm ilçe ve belediye  başkanlarının katılım ile geniş katılımlı toplantı yapıldı. Yapılan toplantıda koordinasyon kurulu kararında belirtilen tedbirlerin alınması ve kurumların hazırlıklı olması ile kış tedbirleri çalışma ve iletişim grubunun kurulması sağlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar çerçevesinde il genelinde 10.03.2022 Perşembe günü beklenen ve etkisini göstereceği tahmin edilen kuvvetli fırtına ve kar yağışı nedeniyle müdahale çalışmalarının hızlı ve etkin yapılabilmesi amacıyla; ilgili çalışma grupları nöbet listeleri hazırlandı ve teyakkuza geçildi. Perşembe ve Cuma günü tüm okullarda eğitime ara verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel Cuma günü izinli sayıldı. Karla mücadelede çalışacak çalışma grupları ve tüm yerel yöneticilerin de yar aldığı kış tedbirleri iletişim grubu kurularak çalışmalar anbean takip edildi.

KAPANAN YOLLAR ANLIK AÇILDI..

Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü 147. Şube Şefliği tarafından 9 kar bıçaklı tuz sericili kamyon, 2 greyder, 2 kepçe, 1 vinç, yaklaşık 2 bin 500 ton tuz, 35 karayolları personeli ile çalışmalar yapıldı. Karayolları tarafından Yalova ana arterlerinde 10 Mart 2022 tarihinden itibaren tuzlama çalışmaları başlatıldı. Asıl çalışma ise Cumartesi akşamı 18.00’den sona başlayan yoğun kar yağışı ile birlikte arttı. Bu yapılan çalışma için Balıkesir-Çanakkale illerinden araç bölgeye çekildi. Yalova Sugören Rampası ve Yalova-Çınarcık-Armutlu-Gemlik Yolu üzerinde sürekli kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıldı.

İL MERKEZİNDE 55 TON TUZ KULLANILDI..

Karayolları 1. Bölge 14. Şube Şefliği tarafından Yalova ana arterlerinde Cumartesi gecesi başlayan yoğun kar yağışı ile birlikte tuzlama çalışması yapıldı. Karamürsel Yalova Tonami Meydanı arasında kalan karayolu ana arterinde yapılan çalışmalarda 3 kar bıçaklı tuz sericili kamyon, 6 personel ve 55 ton tuz kullanıldı.

KÖY YOLLARI AÇILDI..

İl Özel İdaresi bünyesinde köy yolları kar yağışının yoğunluğuna göre sürekli olarak açık tutulmaya çalışıldı. İl genelinde kapanan köy yolları anında açıldı. İl genelinde 3 greyder, 3 kepçe, 3 pick-up, 1 tuzlama/kar küreme aracı, 2 tuzlama kamyonu kullanıldı. 25 personel çalışmalara da destek verdi. Toplam 150 kilometre köy yolu açıldı. 350 ton tuz kullanıldı. İl Özel İdaresi tarafından ihtiyaç halinde belediye ve karayolları uhdesinde bulunan yerlerde de çalışmalar yürütüldü.

BELEDİYELER TEYAKKUZA GEÇTİ..

Yalova Belediye Başkanlığı tarafından 2 kamyon küreme aracı, 1 grayder, 9 kepçe küreme, 80 personel ve 100 ton tuz kullanıldı. Yalova il sınırları gerekli hallerde komşu ilçe sınırları, karayolları hizmet alanında bulunan yollar ve İl Özel İdare Müdürlüğü uhdesinde bulunan ait köy yollarına da kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapılarak destek sağlandı. Kadıköy Belediyesi tarafından 1 grayder,  2 kazıcı yükleyici, 2 traktör, 10 personel ile Kadıköy Merkez Mahalleleri- Kurtköy Yolu Caddesi- Kurtköy Samanlı Ana Caddesi’nde tuzlama çalışmaları yapıldı. 1 kamyon tuz kullanıldı. Çınarcık Belediye Başkanlığı tarafından 8 personel, 2 kazıyıcı küreyici, 15 ton tuz, 1 greyder ile ilçe merkezi tuzlama ve yol açma çalışmaları yürütüldü. Teşvikiye Belediye Başkanlığı tarafından, 1 iş makinası, 2 kepçe, 1 traktör, 1 kamyon, 8 personel belde sınırları içerisindeki yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yapıldı. Esenköy Belediye Başkanlığı, 6 personel, 1 kepçe, 1 traktör ve 35 ton tuz kullanıldı. Esenköy- Armutlu arası, Esenköy Çınarcık arası Esenköy tarafından Kocadere’ye kadar açıldı. Koru Belediye Başkanlığı tarafından, 3 kepçe, 1 tuzlama kamyonu, 10 personel dönüşümlü çalışma ile 15 ton tuz, ana arterler ile birlikte merkez mahalle ve ara sokaklarda çalışmalar yürütüldü. Çiftlikköy Belediye Başkanlığı tarafından, 1 grayder, 4 traktör, 1 kamyonet, 5 jcb kepçe, 25 personel ve 30 ton tuz ile 12 ton solüsyon kullanıldı. Gacık Köy Yolu ilçe merkezi ana ve ara yollar ile üst geçitlerde kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıldı. Taşköprü Belediye Başkanlığı tarafından 10 personel, 1 kepçe, 1 4*4 pikap, 2 traktör, 12 ton tuz, 2 tank salamura tuzlu su ve belde içi, girişi ve Sanayi Bölgesi, Kılıç Yolu, Kabaklı Rampası tuzlandı. Altınova Belediye Başkanlığı tarafından 2 arazöz ile solüsyon dökme çalışması, 23 ton tuzlama çalışması, 2 traktör, 2 kepçe, 1 greyder, 2 4*4 pikap ve 24 personel kullanıldı. İlçe merkezi ana ve ara arterlerde bulunan yollar ile birlikte üst geçit alt geçit ve kaldırımlara tuzlama çalışması yapıldı. Kaytazdere Belediye Başkanlığı tarafından 2 kepçe, 1 tuzlama aracı, 1 traktör, 1 su tankeri ve 24 personel nöbetli çalışma yürüttü. Aynı zamanda 20 ton tuz kullanıldı. Belde merkez ve ara yollarında tuzlama ve kar küreme çalışması yapıldı. Subaşı Belediye Başkanlığı tarafından 2 kepçe, 2 traktör ve 6 personel ile belde merkez ana ve ara yollarında kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıldı. Termal Belediye Başkanlığı, 1 adet kepçe, 2 traktör ve 20 personel dönüşümlü çalıştı. Yalova Belediyesi İtfaiye aracı da tuzlama için destek sundu. 23 ton tuz kullanılarak belde merkez ve ara sokakları ile ve Yalova Termal arası yolda çalışmalar yürütüldü. Armutlu Belediye Başkanlığı, 14 personel, 60 ton tuz, 4 kepçe, 1 kar küreme, 1 vidanjör, 2 zabıta aracı, 1 kamyonet kullanıldı. İlçe merkez ana ve ara yollarında tuzlama ve kar küreme çalışması yapıldı..

MAHSUR KALANLAR KURATILDI..

Safran -Paşaköy Mevkii’nde mahsur kalan 8 kişi 8*8 paletli araç ile kurtarıldı. Alınan ihbarda Çınarcık NATO Yolu’nun ulaşıma kapandığı ve araçların mahsur kaldığı bilgisi alındı. AFAD Müdürlüğü ve karayolları ekipleri olay yerine sevk edildi. Geçici süreliğine yol trafiğe kapatıldı. Çalışmalar sonucu yol tekrar ulaşıma açıldı. Büyük tonajlı araçların yoğun olarak geçtiği karayolu üzerindeki riskli noktalara vinç ve çekiciler yerleştirildi. Yalova-Bursa Yolu Sepetetçioğlu Mevkii’nde mahsur kalan vatandaşlar yerleşim yerlerine ulaştırıldı. Yalova Çınarcık Yolu Üniversite Kavşağı’nda meydana gelen araç kayması sonucu yolun kapanması Karayolları-Jandarma ekipleri tarafından giderilerek yol kısa sürede açıldı. AFAD Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri tarafından il sınırlarında sürekli kontrol çalışmaları yapıldı. İstanbul istikametine giden TIR’ların, İstanbul Valiliği tarafından girişlerinin yasaklanmasının akabinde, Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekiplerin gerekli kontrolleri, yasak kalkana kadar devam etti. İlave olarak kar lastiği, zincir ve çeki halatı vb. için ilave kontrol noktaları kuruldu. Tüm kurumlar nöbetli çalışmalarını yürüttü. Yalova’da normal işleyişin dışında kar ile mücadele açısından farklı bir sorun yaşanmadı.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.