yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

YALOVA İŞ PİYASASININ RESMİ ÇEKİLECEK

YALOVA İŞ PİYASASININ RESMİ ÇEKİLECEK
06.06.2023 13:57
0
A+
A-
  • Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede tarafından yapılan açıklamada; her yıl yerel düzeyde en az bir defa gerçekleştirilen işgücü piyasası talep araştırmaları, bu yıl 5 Haziran-14 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılacak..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Her yıl yerel düzeyde en az bir defa gerçekleştirilen işgücü piyasası talep araştırmaları, bu yıl 5 Haziran-14 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Müdürü Dede, “Araştırma kapsamında hazırladığımız bilgi formunu yüz yüze ziyaretler ve çevrimiçi yöntemler aracılığı ile işverenlerimizle birlikte dolduracağız. Bu kapsamda tüm il ve ilçelerimizi kapsayan araştırma ile iş piyasamızın resmini çekerek gerçekleşen değişimlerin yönünü tespit edebileceğiz. Bir diğer deyişle ilimiz iş piyasasının nabzını tutacağız. İlimizdeki 20+ istihdamlı tüm işyerleri araştırma kapsamında olup tam sayım yapılacaktır. 2-8 ve 10-19 arasında eleman çalıştıran işyerleri ise örneklem yöntemi ile belirlenmiştir. Çalışmanın sonunda toplam olarak 649 işyeri için veri derlenecektir. Yalova ilinin tamamında gerçekleştirilecek olan talep yönlü araştırma ile işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, açık işler, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleriyer alacak. Ayrıca bu yıl ilk olarak uygulayacağımız işyerlerindeki dijital dönüşüm sürecinin boyutlarının ortaya koyacak detaylı sorularımız da olacak. Çalışma kapsamında elde edilen verilerin derlenmesi ile hazırlanan Analiz Raporu İŞKUR Genel Müdürlüğü kamuoyu ile paylaşılacak. Bu vesileyle 2022 Yılı İş Piyasası Araştırmaları kapsamında danışmanlarımızca ziyaret edilecek işletmelerimizin şimdiden vereceği katkılardan dolayı teşekkür eder çalışmamızın hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.