yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3921
EURO
34,7833
ALTIN
2.396,50
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

‘YALOVA İÇİN BİRLİK OLMA VAKTİ’

‘YALOVA İÇİN BİRLİK OLMA VAKTİ’
08.11.2023 17:35
0
A+
A-
  • Yalova Kent Konseyi tarafından düzenlenen Su Verimliliği Çalıştayı, Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi..

Haber / Zeynep TAŞTAN

‘Su Verimliliği Çalıştayı’ Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlendi. Su çalıştayına STK’lar ve kurum temsilcileri katıldı. Çalıştayda suyun önemi ve yapılan projeler anlatılarak katılımcılar bilgilendirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, “Tarım Orman Bakanlığımızın Türkiye’nin elinde bitmiş olduğu bir çalışma var. Su Verimliliği Seferberliği adı altında gelecek nesillere daha sürdürülebilir bir miras bırakmak adına bir takım faaliyetler yürütülüyor. Su önemli ve üzerine tartışılması, gelecek için çalışmalar yapılması gereken bir konudur” dedi.

‘YALOVA’DA UYGULANAN TÜRKİYE’DE UYGULANDI’..

Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir ise herkesi birlik olmaya davet etti. Kandemir, son zamanlarda hem ülkemizde hem de dünyada, iklim değişikliği ve su kıtlığı noktasında sıkıntılar olduğunu belirtti. Yalova’da da geçtiğimiz aylarda bazı köyler ve ilçelerde su sıkıntıları olduğunu belirten Kandemir, “Kent Konseyi o kentin daha yaşanabilir, daha güzel olması noktasında öneriler sunan Yalova’yı o ili yönetenlere ışık tutacak projeler üreten bir kurumdur. Biz de bu niyetle bir ön çalışma yaptık. Bu çalışmayı da Valimize ilettik. 8 Kasım Çevre Günü’nde de mini bir Su Verimliliği Çalıştayı yapalım dedik. Tüm kurumlara ulaştık. Bu mini çalıştayda verimlilik noktasında çok önemli sonuçlar çıkacağına inanıyorum. Bu gibi toplantıların sonunda çıkan sonuçların bir elden uygulanması da çok önemli. Vali Hanım’ın riyasetinde bütün ilde uygulanması noktasında çalışacağız. Bizler toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren yani bireysel anlamda değil; fayda sağlacak projeler üretmeye çalışıyoruz. Buna özen gösteriyoruz. Bunları yaparken de hep birlikte güzel Yalovamız için bir olalım ve birlikte güzel projeler yapalım. Çünkü Yalova her zaman ilklerin şehri olmuştur, projeler yapmıştır. Yalova’da uygulanan, Türkiye’de de uygulanmıştır.”

Çalıştay, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’un katılımcılara belge takdim etmesiyle son buldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.