yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3909
EURO
34,8250
ALTIN
2.401,44
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

YALOVA FOTO MARATON ETKİNLİĞİ YAPILDI

YALOVA FOTO MARATON ETKİNLİĞİ YAPILDI
14.11.2023 15:44
0
A+
A-

FOTOĞRAFÇILAR YALOVA’YA HAYRAN KALDI

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Foto Maraton Etkinliği düzenlendi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin,  maraton ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yalova Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında 100 fotoğrafçıyla Yalova’nın doğal turistik mekanlarının mevsimsel fotoğraflanmasının yapılması için 11.11.2023 Cumartesi günü Yalova Foto Maraton 2023 adlı bir etkinlik düzenlendik. İstanbul’dan ve ilimizden katılan 100 fotoğraf sanatçısı ile Teşvikiye Vadisi, Bonsai Sanat Sergisi, Sugören ipek halı dokuma atölyesi ve Yürüyen Köşk’te fotoğraf çekimleri gerçekleştirildik ve katılımcılarla İlimizin diğer turistik mekanları için de bahar mevsiminde ikinci bir foto maraton etkinliği yapılmasını planladık. Sonbahar mevsiminin doğada oluşturduğu renk harmonisi ve fotoğrafçılar için cazip görüntüler oluşturması katılımcıların hoşnut ayrılmalarına neden oldu. Bahar mevsiminde yapılacak olan foto maraton etkinliğinde Hersek Lagünü ve ilimizin doğusunda kalan turistik mekanların fotoğraflanmasını düşünüyoruz. Etkinlikten gelen fotoğraflar arasından belirleyeceğimiz 100 fotoğrafla “100. Yıl 100 Fotoğraf Sergisi” adlı sergiyi önümüzdeki günlerde Yalovalı fotoğraf severlerle buluşturacağız” dedi.

‘FOTOĞRAFÇILARIN İLGİSİ BÜYÜKTÜ’…

Yalova Fotoğraf Atölyesi ve Foto Play Grubu sözcüsü Suat Gök ise, “Uzun süredir ara verdiğimiz fotoğraf etkinliklerine fotoğrafa gönül vermiş dostlarımız ve öğrencilerimizle yeniden start verdik. Turizm Kültür Müdürlüğü daveti üzerine güzel ilimiz Yalova’da ‘fotosafari’ gezi etkinliği gerçekleştirdik. Farklı illerden toplam 100 fotoğrafçının bir araya geldiği geziye Teşvikiye Şelelesi, Dipsiz Göl ve Sugören Köyü dokumacılar tezgahları fotoğraflandı. Bitki örtüsüyle ve doğasıyla hayranlık bırakan köylerimize il dışından katılan fotoğrafçıların ilgisi büyüktü. Yalova Fotoğraf Atölyesi olarak Yalova’mızı tanıtmaya, gezilerimize ve etkinliklerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Bizleri bu platformda destekleyen Turizm Kültür Müdürümüz Ziya Karatekin’e çok teşekkür ederiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.