yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

‘YALOVA ENFLASYONDAN DAHA AZ ETKİLENDİ’

‘YALOVA ENFLASYONDAN DAHA AZ ETKİLENDİ’
16.09.2022 17:48
0
A+
A-

 

  • DEVA Partisi İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısı, DEVA Partisi genel başkan yardımcıları ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

..”Yalova, ülkedeki genel enflasyonun verdiği tahribat ve fakirleşme konusunda muhakkak etkilenmiştir. Diğer illerimize göre daha az negatif etkilendiğini görüyorum.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

DEVA Partisi genel başkan yardımcılarının katıldığı, istişare ve değerlendirme toplantısı DEVA Partisi İl Başkanlığı’nda yapıldı. Toplantıya; Genel Başkan Yardımcıları Medeni Yılmaz, Mehmet Emin Ekmen, Candan Karlıtekin ve kurucu üyeler Kerem Altun, Kadriye Esra Aygün ve Hatice Fidan katıldı. Toplantı öncesinde Yalova’da esnaf ve vatandaşları ziyaret eden yöneticiler, Yalova ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

‘DEVA kadroları Yalova’da hazır’..

DEVA kadrolarının her geçen gün Yalova’da arttığını ifade eden DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Demirhan, genel merkez yöneticilerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı. “Bu Pazar seçim olsa DEVA kadroları Yalova’da hazır” diyen Demirhan, “Kurulduğumuz günden bu yana vatandaşlarımızın içinde, dertlerini dinleyen ve sürekli gündemi takip eden bir siyasi partiyiz. Şimdiye kadar yaptığımız çalışmaların tamamında genel merkezimizden destek aldık. Yapılanmalarımız devam ediyor. İlçelerimizde hazırız. Yalova’da da üyelik konusunda ciddi bir artış içerisindeyiz” şeklinde konuştu

‘Yalova diğer illere göre şanslı’..

Toplantıdan önce Yalova’da esnaf ve vatandaş ziyaretleri gerçekleştiren DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Candan Karlıtekin, yabancı turistlerce tercih edilen Yalova’nın diğer illere oranla ekonomik olarak daha şanslı olduğunu ifade etti. Karlıtekin, şu değerlendirmelerde bulundu: “Yalova’nın özel bir durumu var, belli oranda yabancı turisti barındırıyor. Bu insanların büyük bir kısmının da ödeme gücü olan, belli bir hayat standardını sürdürebilecek şekilde gelmiş olmaları. Sığınmacı sorunundan önce de Yalova bir cazibe merkeziydi. Özellikle Orta Doğu’dan gelen turistlerle. Bu durum lokal ekonomiye bir canlılık veriyor. Bu şans diğer illerimizde yok. Bu anlamda Türkiye’nin ekonomisi kadar esnaf sıkıntı çekmiyor. Ağırlıklı olarak gördüğümüz, esnaf bir ciro eksikliği yaşıyor. Maliyetlerin aşırı derecede yukarıya çıkmasından dolayı lambasını söndüren, elemanını azaltan insanlarla karşılaştık. Bu kaçınılmaz giderler, işyerinde ciddi anlamda kaynak kaybına neden oluyor. Bu durum esnafımızı sıkıntıya sokuyor. Yüksek enflasyon altında çalışmak, onların sermayesini ortadan kaldırıyor. Bunun gerginliğini, huzursuzluğunu gördük. Tabi İstanbul’a yakın olması, bu kültür hayatı vs. açısından diğer illere göre Yalova’ya belli bir avantaj veriyor ama bu sefer de ulaşım giderleri ile ilgili de çok ciddi meseleler var. Yalova, ülkedeki genel enflasyonun verdiği tahribat ve fakirleşme konusunda muhakkak etkilenmiştir. Diğer illerimize göre daha az negatif etkilendiğini görüyorum.”

‘Ülke ciddi oranda fakirleşti’..

2010 yılına kadar öğrencilerin uçakla seyahat ettiğini dile getiren Karlıtekin, THY’deki görev süresince yapmış olduğu çalışmalarından da bahsetti. Karlıtekin, “2003’ten 2010’a kadar Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanıydım. O dönemlerde hava yolunu, halkın yolu yaptık. Bırakın iş- güç sahibi insanları, öğrenciler bile sömestr tatillerinde uçakla memleketlerine gidiyorlardı. O günlerden geldiğimiz bugünlere normal çalışan, ücret geliri elde eden insanlar bile belediye otobüslerine binip- binmeme noktasına geldi. Ülke ciddi oranda fakirleşti” ifadelerini kullandı.

 

 

.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.